30 Girişimci Daha Sertifikalarını Aldı
reklam
26 Nisan 2015
30 Girişimci Daha Sertifikalarını Aldı

30 Girişimci Daha Sertifikalarını Aldı

Çorlu TSO ve KOSGEB işbirliğiyle, 16-26 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” tamamlandı. Girişimcilik Eğitimi’nde başarı gösteren 16’sı bay, 14’ü bayan olmak üzere toplam 30 kursiyer, sertifika almaya hak kazandı.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle, 16-26 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” tamamlandı. Eğitimin sonunda sertifika almaya hak kazanan katılımcılar için KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Sayın Tolga Erkan’ın katılımıyla 15 Nisan 2015 Çarşamba günü Çorlu TSO Meclis Salonu’nda “Sertifika Töreni” gerçekleştirildi. Sertifika törenine; Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy, Fatih Keskin, girişimci adaylar ve basın mensupları katılımda bulundular.

Sertifika töreninde konuşan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; “KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün destekleriyle 16-26 Mart 2015 tarihlerinde Odamız bünyesinde 70 saatlik “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” gerçekleştirilmiştir. Söz konusu eğitimi tamamlayan ve girişimcilik sertifikasını almaya hak kazanan katılımcılara sertifikalarını vermek üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Çorlu TSO olarak bölgemiz girişimci adaylarına yönelik çalışmalarımız KOSGEB’in de destekleriyle devam edecektir. Girişimcilerimizin bölgemize ve Çorlumuza katma değer sağlamasını temenni eder, bizlere bu imkânı sağlayan KOSGEB adına Sayın Tolga Bey’e teşekkür ederim” dedi.

KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Sayın Tolga Erkan; “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Dairesi Başkanlığı 1990 yılından bu yana destek sürecinde aktif olarak yer almıştır. 2010-2015 yılları arasında girişimcilik kelimesini literatüre sokan bir kurum olduk. Bu yola çıktığımızdan beri Türkiye’de bu kadar heyecan yaratacağımızı bilmiyorduk. Şu an burada 30 tane girişimci adayımız var. Bunlardan 16’sı bay, 14’ü ise bayan. Türkiye genelinde beş yıl içerisinde 300 bin kişi bu eğitime katıldı. 300 bin kişiden 17 bin kişisi Türkiye genelinde işletmesini kurdu. KOSGEB desteklerinden yararlandı. Tekirdağ geneline baktığımızda beş yılda Çorlu TSO’nun da destekleriyle toplam 2 bin 589 kişi sizlerin almış olduğu eğitimi aldı. Bu eğitimler sonucunda 287’si işletmesini kurdu ve aktif olarak devam etmektedirler. KOSGEB olarak toplam 3,5 milyon TL’lik bir destek verdik. Sizler ilk aşamanın sonuna geldiniz, girişimci adayı oldunuz. Asıl süreç bundan sonra başlıyor. Süreç ile ilgili bilgiyi Çorlu TSO’da bulunan KOSGEB temsilciliğimizden alabilirsiniz. İnşallah işletmeleriniz kurulacak ve vatana millete hayırlı olacaktır” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1992 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu