İçme Suyu Projesi'nin Temeli Atıldı
reklam
12 Mayıs 2015
İçme Suyu Projesi'nin Temeli Atıldı

İçme Suyu Projesi'nin Temeli Atıldı

Saray İlçesi İçme Suyu İnşaatı Temel Atma Töreni’nde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Saray ilçemiz, burada aktif hale getireceğimiz sistem ile her anlamda çok sağlıklı bir içme suyu üretim tesisine kavuşacak” dedi.

Saray Güneşkaya Mevkii’nde düzenlenen törene; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Saray İlçe Emniyet Müdür Murat Tabak, İlçe Jandarma Komutanı Yasin Keskin, TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Şafak Başa, Saray Belediye Meclisi Üyeleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Amirleri, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayları; Arzu Mandalı Sucu, İlhami Özcan Aygun, Şerafettin Terzi, CHP Saray İlçe Başkanı Demir Ali Demirel, Saray Esnaf Odası Başkanı Ali Özen, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ve Saray İlçe Kaymakamı Hüseyin Öner konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edildi.

“Saray, yatırıma layık bir ilçe”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yaptığı konuşmada; “Saray her zaman için, her dönemde Cumhuriyet İlkeleri’ne sahip çıkmış, davranışları ve görüşleriyle Tekirdağ’ın ve ülkemizin gözde ilçelerinden biri olmuştur. Biliyorsunuz Tekirdağ, artık büyükşehir oldu. Sorumluluklarımızın artmasının yanında, 2 denize kıyısı olması ve 30 büyükşehir içerisinde Avrupa Yakası’nda bulunan tek büyükşehir olması açısından da Tekirdağ’ı diğer büyükşehirlerden ayıran bir özelliği bulunmaktadır. Tabiatıyla, tarımsal özellikleriyle kısacası her yönüyle Saray ilçemiz, yatırıma layık bir ilçemizdir” diye konuştu.

“Saray, sağlıklı bir yapıya kavuşacak”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak su konusuna büyük önem verdiklerini dile getiren Albayrak;  “Su; bizim özellikle önem verdiğimiz, çok hassas bir konu. Şebeke sularının sorunlu olmasının en büyük nedeni, boruların çok büyük bir çoğunluğunun hala asbest içermesinden kaynaklanıyor. O günün şartlarında başka imkân olmadığı için, döşenen asbest borularla su getirilmiş. Yaptığımız araştırmalarda ilçelere göre dağılımda ise Saray ilçesinin borularının yüzde 80’inin asbest borululardan oluştuğu sonucuna vardık. Bugün alt yapısının da değişmesiyle Saray ilçemiz, çok sağlıklı bir su üretim tesisine kavuşacak. 5 bin tonluk gömme deposuyla, klorlama tesisleriyle ve en önemlisi burada aktif hale getireceğimiz sistem ile her anlamda sağlıklı bir yapıya kavuşacak. Bugün burada yapacağımız açılışın, herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Kazanan Saray, kazanan halkımız olsun”

Başkan Albayrak, sözlerini; “Önümüzdeki süreçte hayata geçireceğimiz çok büyük projeler var. Ve şu anda biz, bunları gerçekleştirme gayretindeyiz. Hizmet aşkı içerisindeyiz. Göreceksiniz hizmet süremizin sonunda; farklı, sorunları çözülmüş, kırsal kesimin yüzünün güldüğü, ayrım gözetmeksizin herkesin iyi hizmet aldığı bir Tekirdağ yaratmanın mutluluğu içinde olacağız. Bu hizmetlerle; kazanan Tekirdağ, kazanan Saray, kazanan halkımız olsun. Her şey gönlünüzce, her şey gönlümüzce olsun!” diyerek noktaladı.

Konuşmaların ardından; CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve TESKi Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, katılımcılar eşliğinde açılışı gerçekleştirdiler.

Editör : Tuğberk Erdem
1886 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu