Milletvekili Candan Yüceer'den Grev Çadırına Ziyaret
reklam
30 Haziran 2015
Milletvekili Candan Yüceer'den Grev Çadırına Ziyaret

Milletvekili Candan Yüceer'den Grev Çadırına Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikada ekonomik talepleri karşılanmadığı gerekçesiyle grev başlatan işçileri ziyaret etti.

Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikada, işveren ile sendika temsilcileri arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine, Petrol-İş Sendikası’na bağlı bin 871 fabrika çalışanı greve çıktı. Direnişe destek vermek üzere söz konusu fabrikaya giden Milletvekili Yüceer; “İşçi kardeşlerimizin haklı ve yasal mücadelelerini, zaferle taçlandıracaklarına olan inancımız tamdır!” diye konuştu.

Vekil grev çadırına indi

Grevin 3’üncü gününde fabrika çalışanlarını ziyaret eden Milletvekili Yüceer, greve destek verdi. Üretimin durduğu fabrikada kurulan çadırları ziyaret eden Yüceer, işçilerin taleplerini dinledi. Emekçilerin; büyük bir dayanışma içerisinde, birlik-beraberlik duygusuyla, omuz omuza bir mücadele verdiğini ifade eden Yüceer; “İnsan onuruna yakışır bir şekilde ücret almak ve yaşamak, işçilerimizin ve tüm emekçilerimizin en doğal hakkıdır. İşçi kardeşlerimiz, ücretlerini ve çalışma koşullarını iyileştirmek için işverenle masaya oturdu. Ancak talepleri karşılanmadı. Sözleşme süreci tıkandı ve binlerce işçi, aileleriyle birlikte mağdur oldu” dedi.

Sendikal özgürlükler bir bütündür

Grev çadırında işçilerle ve sendika temsilcileri ile bir araya gelen Yüceer, sendikal hak ve özgürlüklerin, toplu sözleşme hakkı, grev hakkı, sendikal örgütlenme hakkıyla bir bütün olduğunu belirterek, bunlardan birinin yokluğunun ya da eksikliğinin diğerlerinin gerçekleşmemesi sonucunu doğuracağını söyledi. Yüceer; “Bu çerçevede, iş barışının ve huzurun sağlanması; hem nitelikli üretim, hem de ekonomi açısından önemlidir. İşveren, işçilerimizin hayatlarını sürdürmek zorunda oldukları ve bakmak zorunda oldukları bir aileleri olduğunu aklından çıkarmamalıdır. Sadece evine ekmek götürmek derdinde olan işçilerimizi düşük ücretlere ve yoksulluğa mahkûm etmek, kimsenin yararına değildir!” diye konuştu.

Milletvekili Yüceer: “İnancımız tamdır!”

Çalışma Bakanlığı’nın işçilerin toplu sözleşme ve grev hakkını korumakla yükümlü olduğunu ancak Türkiye’de bunun kâğıt üzerinde kaldığını kaydeden Yüceer, işçilerin haklı sesine kulak verilmediğini vurguladı. Özellikle son yıllarda birçok emekçinin sendikal haklarına kavuşmak, asgari ücret düzeyinde olan ücretlerini ve çalışma koşullarını iyileştirmek, alın terinin, emeklerinin karşılığını almak istedikleri için yıllardır emek verdikleri fabrikalarda kapı önüne koyulmasının vicdanları kanattığını kaydeden Yüceer, işçilerin iş güvencesinden yoksun olmaları yetmezmiş gibi işten atılmalarının da kolaylaştırıldığını söyledi. Fabrikada iş barışının sağlanacağına dair umudunu koruduğunu dile getiren Yüceer; “İşçi kardeşlerimizin haklı ve yasal mücadelelerini, zaferle taçlandıracaklarına olan inancımız tamdır!” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
1818 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu