Çorlu Spor 1947 Taraftarı Adeta Isyan Etti
reklam
30 Haziran 2015
Çorlu Spor 1947 Taraftarı Adeta Isyan Etti

Çorlu Spor 1947 Taraftarı Adeta Isyan Etti

Geçtiğimiz sezon Tekirdağ Süper Amatör Küme’de mücadele eden ve şampiyon olan Çorlu Spor 1947’nin cefakâr taraftarları, ortaya çıkan belirsizlik nedeniyle adeta isyan etti. Çorlu halkına çağrıda bulunan taraftarlar, takıma sahip çıkılmasını istediler

Geçtiğimiz sezon Tekirdağ Süper Amatör Küme’de mücadele veren ve bulduğu son dakika golü ile şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig’te mücadele etmeye hak kazanan Çorlu Spor 1947’nin özverili taraftarı, ortaya çıkan belirsizlik nedeniyle takımın sahipsiz kalmasından endişe ediyor. Çorlu Devlet Hastanesi eski hizmet binası karşısında bulunan Mistik Kafe’de bir araya gelen taraftarlar; hem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne, hem Çorlu Belediyesi’ne, hem de iş çevrelerine seslenerek takıma sahip çıkılması çağrısında bulundular. Taraftarlar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çorlu Spor 1947 için ön gördüğü 20 bin liralık yardımı da son derece komik ve yakışıksız bulduklarını ifade ettiler.

“Durumu üzülerek takip etmekteyiz”

Sezon başından bugüne kadar geçen süre zarfında büyük bir özveri içinde takımın başında bulunan Başkan Serkan Erçilli’ye teşekkür eden taraftarlar, Erçilli’nin görevde kalmasını istediler. Çorlu Spor 1947 Taraftarlar Grubu adına basın bildirisini okuyan Enver Bilecen; “Çorlu Spor’un en büyük gücü olan taraftarlar grubu olarak, Çorlu Spor’a sahip çıkmayanlara uyarımızdır! Geçtiğimiz sene Tekirdağ Süper Amatör Ligi Şampiyonu olan takımımızın, şu anki durumunu üzülerek takip etmekteyiz. Nitekim 3 haftadır süren belirsizlik ve kulüp yönetiminin oluşmaması sonucunda bizlere, yani Çorlu Spor’un en büyük gücü olan taraftara söz hakkı doğmuştur. Bu büyük taraftar, sezon boyunca; yağmur, çamur, yaz, kış demeden takımını desteklemiş ve hiçbir deplasmanda takımını yalnız bırakmayarak yanında olmuştur” dedi.

“Erçili, başkan olmak istemiyor”

Bilecen; “Geçen seneki Başkanımız Serkan Erçili’ye, bizlere şampiyonluk yaşattığı için minnettarız. Fakat Serkan Başkanımızın döneminde; kendisinin ve yönetiminin ne kadar zor durumlar altında kaldığını, ne şartlar altında Çorlu Spor 1947’yi şampiyon yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Sizlerin hakkı, asla ve asla ödenemez. “Çorlu Spor 1947, siyasi bir kulüptür” diyenler, Serkan Erçili bu sezon takımın başında Başkan olmak istemiyor! Çok konuşan, devamlı gündemi siyasete çevirmek isteyenler; haydi gelin, bu kulübe sahip çıkın! Samimi bir şekilde söylüyoruz ki; bu kulübün siyasi gücü taraftardır ve bu dakikadan sonra bunu da herkese göstereceğiz. Bundan kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın!” diye konuştu.

Tekirdağ’a 500 bin, Çorlu’ya 20 bin

Konuşmasına devam eden Bilecen; “Bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda, Çorlu Belediyesi’nde bir meclis toplantısı oldu. Biz de oradaydık. Belediye Başkanı’mızın ne kadar isteksiz olduğunu da nitekim gördük. Bu takıma, ‘köy takımı’ muamelesi kimse yapamaz! Büyükşehir Belediyeleri, bütçesinin binde yedisini bilindiği gibi amatör kulüplere ayırmak zorundadır. Bu da yaklaşık 950 bin TL’dir. Geçen sene Bölgesel Amatör Lig (BAL)’te şampiyon olan Tekirdağ Spor’a 500 bin TL’nin üzerinde yardım yaptığını, gündemi takip eden ve ilkokula giden öğrenci kardeşlerimiz bile biliyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak! Şampiyonluktan sonra Çorlu’ya geldiniz, tesislerimizi gezdiniz ve destek sözü verdiniz. Soruyoruz: Destek sözünüz 20 bin TL miydi? Siz bugün; sayesinde Büyükşehir olduğunuz Çorlu’ya 20 bin TL destek veriyorsanız, geçtiğimiz sezon BAL Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan Tekirdağ Spor’a 500 bin TL’nin üzerinde destek veriyorsanız, bu bizim gönlümüzde hainliktir. Şunu açık ve net bir şekilde belirtmek isteriz ki; biz Büyükşehir Belediyesi’nin 20 bin TL’sine muhtaç değiliz! Gerekirse bütün esnaflarımızı gezeriz, ama o 20 bin TL’yi almayız” dedi.

“Aciz bir duruma mahkûm edilemez”

Çorlu’daki iş adamları ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Başkanlığı’na seslenen Bilecen; “Ergene Belediye Başkanı Sayın Rasim Yüksel’in Velimeşe Belediye Spor’a birden fazla transfer yapıp sosyal medyada, yerel gazetelerde ve internet sitelerinde çekilen fotoğraflarını görmek; Belediye Başkanı’mızın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’nın, Çorlu’daki iş adamlarının umurunda olmayabilir. Ama bizim umurumuzda! 400-500 binlik nüfusu olan bir şehir, bu kadar aciz bir duruma mahkûm edilmemeli, edilemez. Anlatılacak, yazılacak çok sözümüz var. Rakiplerimiz transferlerini neredeyse bitirdi ve sezonu açacak. Ama bizde; ne yönetim, ne başkan, ne hoca, ne de futbolcu var! Eğer bu belirsizlik bu hafta da devam ederse; bırakın bu kulübü, bu takımın gerçek sahibi olarak bizler yönetelim” diye konuştu.

“İnşallah savurganlık olmaz”

Bölgesel Amatör Lig’te mücadele edecek olan Çorlu Spor 1947’deki belirsizlik taraftarı endişelendirirken, toplantıda bulunan taraftarlardan bazıları; “850 bin lira gibi bir para harcanarak, bu takım son dakika golü ile şampiyon oldu. İnşallah bu sezon savurganlık olmaz ve iyi bir bütçe oluşturulup, güzel bir kadro kurularak hedefimize ulaşırız” dediler.

Editör : Tuğberk Erdem
2003 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu