“Cihanşümul Türkiye Için Çok Çalışmalısınız!”
reklam
03 Ağustos 2015
“Cihanşümul Türkiye Için Çok Çalışmalısınız!”

“Cihanşümul Türkiye Için Çok Çalışmalısınız!”

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde, okulun 19’uncu Dönem Mezunları için tören düzenlendi. Törende konuşan ve gençlere çağrıda bulunan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer; “Cihanşümul Türkiye için çok çalışmalısınız!” dedi.

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin 19’uncu Dönem Mezunları için kep atma töreni düzenlendi. 630 öğrencinin diploma aldığı törene; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Gürzsoy, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi öğretim kadrosu, mezun öğrenciler ile öğrencilerin aileleri katıldılar.

“3 bin 500’ü aşkın öğrencimiz var”

Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin 2014-2015 Öğretim Yılı mezunları için düzenlenen törende konuşan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer; “Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi mensubu olan bizler; burada, bu coşkuyu sizlerle yaşamaktan son derece mutlu ve gururluyuz. 1992 yılında kurulan ve ilk olarak 1994 yılında öğrencilerine kapılarını açan fakültemiz, 2006 yılında Namık Kemal Üniversitesi’nin kurulmasıyla hızla büyümeye başlamıştır. Bugün tam 8 mühendislik alanında 3 bin 500’ü aşkın öğrencimizi, 100’e yakın öğretim üyemiz ile mühendis olarak yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Yüzlerce nitelikli mühendis yetiştirmiş Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin tüm akademik ve idari kadrosu olarak bugün de, çiçeği burnunda genç mühendislerimize diplomalarını verecek olmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz” diye konuştu.

“Bugün sizin, gurur gününüz!”

Yaklaşık 4 yıl önce, Türkiye’nin aydınlık yarınları olma isteği, arzusu ve kararıyla Çorlu Mühendislik Fakültesi’ni tercih edip gelen genç mühendislere de seslenen Dekan Tecer; “Bugün sizin; kıvanç, gurur ve mutlu gününüzdür. Acısıyla tatlısıyla, koca bir üniversite hayatını bitiriyorsunuz. Bu süre içerisinde; azminizle, sabrınızla, zekânızla çalışıp, çaba sarf ettiniz ve bugün hak etmiş olduğunuz mühendislik unvanıyla taçlandırılacaksınız. Bazen sıkıldığınız, yorulduğunuz, zorlandığınız zamanlar oldu, ama yılmadınız, pes etmediniz! İstediniz, azmettiniz ve işte başardınız. Hepinizi yürekten tebrik ediyorum. Tabi ki bu başarıyı sizler hak ettiniz. Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki bu başarınızda emekleri olan ve sizleri yalnız bırakmayan hocalarınız vardı, anne ve babalarınız vardı, ailenizin diğer fertleri vardı” dedi.

“Bu tablo, sizlerin eseridir”

Üniversitenin öğretim üyelerine de seslenen Tecer; “Saygıdeğer hocalarım! Bugün burada mühendislik diploması almak üzere bulunan vatan evlatlarına, 4 yıl boyunca emek verdiniz. Sabırla; bilgi, deneyim ve tecrübelerinizi akademik düzeyde aktardınız. Bugünkü başarı tablosunda sizlerin; emeği, katkısı ve desteği, her türlü takdire şayandır. Bu tablo, sizlerin eseridir. Üniversitem, kurumum ve şahsım adına, öğrencilerim ve onların anne-babaları adına, herkesin huzurunda sizleri saygıyla selamlıyorum. Emekleriniz için teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun!” diye konuştu.

“Her bitiş, yeni bir başlangıçtır!”

Tecer; “Azmin, çalışmanın ve bu yolda çekilen tüm sıkıntıların sonunda elde ettiğiniz başarının tadına varacaksınız ve “Mühendislik” unvanını alacaksınız. Sizi bekleyen hayata kanat çırparken unutmayın; her bitiş, yeni bir başlangıçtır! İlk olarak, meslek hayatınıza başlayacaksınız. Toplumsal hayata, şimdi bir mühendis olarak başlayacaksınız. Burada aldığınız bilgi ve birikimle de kişisel kariyerinize devam edeceksiniz. Hayattaki beklentileriniz, kariyer planlarınız ve daha birçok şey, yeni bir başlangıç olacak sizler için. Tüm bu başlangıçlarda sizleri yetiştiren anne-babalarınıza ve daha önemlisi bu ülkeye, bu vatana borcunuz var, lütfen unutmayın! Unutmayın ki bu ülke, artık sizden hizmet bekliyor. Tam bağımsız, güçlü, bölgesinde ve dünyada hak ettiği rolü üstlenen cihanşümul Türkiye için çok çalışmalısınız!” dedi.

“İhanet içerisinde olan mihraklar var!”

Tecer, yaptığı konuşmayı; “Nizamülmülk’ten, Fatih Sultan Mehmet Han’a, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, bu topraklarda çağ kapatıp çağ açan, medeniyetler kurmuş bir milletin torunlarıyız. Bizler de tarihimizden güç alarak, Atatürk’ün gösterdiği ilkeler doğrultusunda; bilimde, fende ve toplumsal hayatta muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmalıyız. Dün olduğu gibi bugün de bu topraklarda; içeriden ve dışarıdan, yerel ve küresel, her türlü ihanet, entrika ve oyun içerisinde olan mihraklar bulunmaktadır. Bu oyun ve entrikaları; ilminizle, bilginizle, kişisel donanımızla, inanç ve ferasetinizle boşa çıkarabilecek bir nesil olmak sorumluluğunuz bulunmaktadır. Bunu, hiç ama hiç aklınızdan çıkarmayın” diyerek noktaladı.

“Sizlerin başarısı, ülkemizin başarısıdır”

Mezun öğrenciler adına okul birincileri Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü öğrencileri Mehmet Bişkin ve Büşra Üstün’ün de birer konuşma yaptığı mezuniyet töreninde kürsüye gelen NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ise; “Ülkemizin ve insanlığın geleceği için çok önemli olduğunuzu unutmayınız! Bu mezuniyetten sonra zorlu bir yola çıkacaksınız. Bu zorlu yolda hayatınızın kontrolünün kendi elinizde olmasını umuyorum. Sizlerin kişisel başarılarınızın, ülkemizin başarısı olacağını unutmayın. Sevincimizi ve gururumuzu paylaşan fedakâr ve değerli öğrencilerimizin ailelerine, üniversitemizin kıymetli mensuplarına ve mezunlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Benim için de bir mezuniyet töreni”

Okul birincileri Mehmet Bişkin ve Büşra Üstün’e mezuniyet belgeleri ve ödüllerini vermek üzere kürsüye gelen ve kısa bir konuşma yapan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç; “Bugün benim için de önemli bir gün. Mühendislik Fakültemizin mezuniyet törenine katılmaktan dolayı mutluyum. Benim oğlum da Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü tamamladı. 13 Haziran tarihinde mezuniyet töreni vardı ve ben mezuniyet törenine katılamadım. Bu, benim için de bir mezuniyet töreni oldu. Tüm öğrencileri tebrik ediyorum, ailelere de hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Dönem birincilerinin yaş kütüğüne isimlerini çakmalarının ardından öğrencilere mezuniyet belgeleri protokol üyeleri, bölüm başkanları ile öğretim üyeleri tarafından verildi.
Editör : Tuğberk Erdem
2019 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu