Hüdavendigar Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu
reklam
03 Ağustos 2015
Hüdavendigar Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Hüdavendigar Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Çorlu Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen ve adını 1361 yılında Çorlu’yu ilk fetheden padişah olan Murad Hüdavendigar’dan alan Hüdavendigar Başarı Ödülleri Projesi kapsamında ödül almaya hak kazanan başarı hikâyeleri için tören düzenlendi.

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’ın öncülüğünde ve Çorlu Kaymakamlığı tarafından bu yıl ilk kez hayata geçirilen Hüdavendigar Başarı Ödülleri, Hilton Garden Inn Balo Salonu’nda düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

Adını, Murad Hüdavendigar’dan aldı

Törende konuşan ve daha önceki görev yeri olan Sorgun’da Kınalı Hasan Başarı Ödülleri adıyla benzer bir organizasyonu düzenlediklerini ifade eden Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç; “Daha önce geldiğim ilçede Kınalı Hasan Ödül Töreni yapıyorduk. Çorlu’ya geldiğimde, bu töreni burada da yapalım istedik. Hepimiz, televizyonda haberleri izlerken hep kötü haberler ile karşılaşıyoruz. Aslında bu haberlerin yanı sıra, çok iyi haberler de var. İşte bugün burada, Çorlu’daki iyi haberleri ön plana çıkartacağız. İlçemizde başarılı çalışmaları bulunan vatandaşlarımıza ödüllerini takdim edeceğiz. Amacımız insanları başarıya kendi kendine teşvik etmek. Çorlu’daki başarılı memurlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşları ödüllendirerek, başarılarını örnek olması maksadıyla kamuoyuyla paylaşmak için ödül töreni uygulamasını Çorlu’da da hayata geçirdik. Adını, Hüdavendigar Başarı Ödülü yaptık. Ödülümüz adını 1361 yılında Çorlu’yu fetheden padişahımız Murad Hüdavendigar’dan aldı. Murad Hüdavendigar, Osmanlı Devleti’nin kurumsallaşmasını sağlayan ve “Sultan” adı ile anılan ilk gazi hünkârdır. Şu anda, böyle bir organizasyonu yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl ilk kez yapılan bu ödül törenini, bundan sonra geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bununla birlikte bu törenlerin başarıyı arttıracağına inanıyorum. Buradaki amacımız başarılı olmuş kurum, kuruluş ve vatandaşımıza başarı belgesi vermektir. Törende ödül takdim ettiğimiz insanlarımız, yaptıkları örnek davranışları ve ilçeye kazandırdıkları ile ödüle lâyık görüldüler. Belki de ödüle lâyık olup ortaya çıkaramadığımız daha nice insanlarımız var. İlk defa olmasına rağmen güzel ve anlamlı bir tören olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

3 gün dedi, 2,5 sene oldu

Hüdavendigar Başarı Ödülleri Töreni’nde, göstermiş olduğu büyük özveriden dolayı Ayşe Yaman isimli vatandaşa da başarı belgesi verildi. Çorlu’da yaşayan Ayşe Yaman isimli vatandaş, 2,5 yıldır hiçbir karşılık beklemeden kendi evinde baktığı yaşlı teyzenin hikâyesini ve yaşam sürecini anlatınca, salonda bulunanların tamamının gözleri doldu. Kendi evinde bakmış olduğu yaşlı teyzeden hiç şikâyetçi olmadığını belirten Yaman, aksine onu artık annesi gibi gördüğünü belirtti. Başarı Belgesi’ni alan Ayşe Yaman; “İlk önce bu yaşlı teyze, benim komşumdu. Sayıp, seviyorduk. Bir evladı var, ama evladı için fazla bir şey demek istemiyorum. Bu teyzemizin kalçası kırıldı, kalçası kırılınca oğlu beni aradı. “Devlet Hastanesi’nde 10 gün bakar mısın?” dedi, ben de “Bakarım!” dedim. Daha sonra teyzemizi, bakım evine vermişler. Bakım evinde, 6 ay kaldı. Ben bu 6 aylık zaman içinde, teyzemi hep ziyarete gittim. Daha sonra oğlu beni yine aradı; “Ayşe Teyze, annemi denetlemeye gelecekler. Evinde 3 gün misafir eder misin?” dedi. Ben de; “Tabi ederim!” dedim. Evimde hazırlıklar yaptım, hazırladık geldi oğlu. 3 gün diye bıraktı, ama 2,5 sene oldu. Ben bu süre zarfında teyzeme gönüllü baktım, hiç bir karşılık da beklemiyorum. Gerçekten teyzemizi çok benimsedim, O’nu kimseye de vermem. Elimle kendisini besliyorum. Evlere temizliğe gidiyorum, apartmanlarda merdivenleri siliyorum. Ben; 2+1 evde, 9 kişi kalıyorum. 2 torunum var, onlara da ben bakıyorum” diye konuştu. Ayşe Yaman’ın konuşmasından sonra salondakiler, duygu dolu anlar yaşadı.

Muharrem, trafo yangınını engelledi

Mahallelerindeki trafo yangınını itfaiye ekiplerine bildirerek örnek bir davranışa imza atan küçük Muharrem, gerçekleştirilen Hüdavendigar Ödül Töreni’nde başarı belgesini ve kendisine hediye edilen bisikleti aldı. Mahallelerinde bulunan elektrik trafosundan çıkan dumanları ve alevleri gören Muharrem, durumu hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Mahalle bakkalından itfaiye ekiplerini arayan Muharrem, trafo yangınının büyümeden söndürülmesine yardımcı oldu. Bu davranışı ile olası büyük bir faciaya engel olan Muharrem’e, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç tarafından bisiklet hediye edildi. Hüdavendigar Başarı Ödülü’nün yanı sıra almış olduğu hediye dolayısıyla çok mutlu olduğunu belirten Muharrem, Kaymakam Levent Kılıç’a da teşekkür etti.

36 kişiye ödül verildi

Hüdavendigar Başarı Ödülleri kapsamında; bakıma muhtaç yaşlı ve yatalak bir bayanı sahiplenerek evine alan ve her türlü bakımını karşılıksız olarak yapan Ayşe Yaman, trafo yangınını fark etmesinin ardından itfaiyeye haber veren Muharrem Güldür, kendisine ait hayvancılık işletmesinde bizzat çalışarak ekonomiye katkı sağlayan Mürvet Altıntaş ve atık yağları toplayarak çevreye vereceği zararları bertaraf etmeye çalışan Alipaşa Mahallesi Muhtarı İsmail Tezyürek dikkat çeken isimler oldular. Başarı ödülleri kapsamında; İşadamı Mehmet Diktaş, Çorlu Spor 1947 Kulüp Başkanı Serkan Erçili, Ahmet Gürses, Selçuk Aksu, Suat Yaşa, Selime Dodurka, Filiz Gönülaçar, Süleyman Kolot ve Adnan Çalışkan gibi isimlerin de yer aldığı 36 kişiye Hüdavendigar Başarı Ödülleri verildi.

Törene, kimler katıldı?

Hilton Garden Inn’de gerçekleştirilen ödül törenine; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemalleddin Avcı, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Çorlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Eşref Hızlı, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Serkan Gürzsoy, SS Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Dobrucalı, Çorlu Spor 1947 Kulübü Başkanı Serkan Erçili, Çorlu İlçe Müftüsü Adem Gülmek, Çorlu İş-Kur Müdürü Ahmet Durmuş, Çorlu Tapu Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çorlu Huzur Evi Müdürü Erol Menekşe, Çorlu Sosyal Hizmetler Müdürü İlker Müjde, Çorlu İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Feridun Demirel, Çorlu’daki sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda başkanları, mahalle muhtarları ve iş adamları katıldı.
Editör : Tuğberk Erdem
1929 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu