Tekirdağ'ın Köyleri, Fotoğraf Karelerine Aktarılıyor
reklam
03 Ağustos 2015
Tekirdağ'ın Köyleri, Fotoğraf Karelerine Aktarılıyor

Tekirdağ'ın Köyleri, Fotoğraf Karelerine Aktarılıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca uygulamaya konulan Kırsal (Köy) Turizmi Geliştirme Projesi, tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında oluşturulan bir ekip, kırsal mahallelerdeki eksiklikleri tespit ediyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca hazırlanıp uygulamaya konulan Kırsal (Köy) Turizmi Geliştirme Projesi çalışmaları, farklı boyutlarda tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında teknik elemanlardan oluşan bir ekip, proje sahası kırsal mahalleleri tek tek mercek altına alıyor. Ekip, yapılan incelemeler sonucunda tespit edilen çeşme ve tuvalet gibi eksiklikleri giderme yolları için saha çalışmalarını sürdürüyor.

Mekân ve objeleri fotoğrafladılar

Kırsal (Köy) Turizmi Geliştirme Projesi kapsamında, Mehmet Çevik başkanlığındaki Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği mensuplarından oluşan bir heyet, Malkara ve Saray’a bağlı proje sahası mahallelerde incelemelerde bulundu. Malkara’ya bağlı Elmalı ve Sarıpolat’ı, Saray’a bağlı Safaalan ve Bahçeköy’ü gezen dernek üyeleri, bahsi geçen mahallelerde fotoğraflama çalışması yaptı. 2 gün boyunca sabahtan akşamın geç saatlerine kadar proje sahası 4 mahallede çalışan 15 dernek üyesi, başta doğal güzellikleri olmak üzere, sahip olunan tarihi, kültürel ve sosyal değerlere ilişkin fiziki mekân ve objeleri fotoğrafladılar. Her bir mahalle için ayrı ayrı açılacak olan internet sitelerinde kullanılacak görsel materyallerin oluşturulmasına yönelik olarak yapılan çalışmanın, yılın farklı zamanlarında da sürdürüleceği öğrenildi. Hazırlanan program doğrultusunda gerçekleştirilen fotoğraflama çalışmasının, Şarköy’ün Hoşköy, Uçmakdere, Gaziköy ve Kirazlı mahallelerinde de devam edeceği belirtildi.

Başkan Aslan’dan sanatçılara teşekkür

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Kırsal (Köy) Turizmi Geliştirme Projesi için farklı alanlardaki çalışmalarına devam edeceğini belirten Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan; “Proje sahası köylerimizde yapılan bu güzel fotoğraflama çalışmasına gönüllü olarak katılan Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği mensuplarına, gösterdikleri çaba ve verdikleri emek için tüm hemşerilerimiz adına teşekkür ederim” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
2001 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu