Mandalı Gıda'dan Açıklama Geldi
reklam
03 Ağustos 2015
Mandalı Gıda'dan Açıklama Geldi

Mandalı Gıda'dan Açıklama Geldi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanan Et ve Süt Ürünleri Üretiminde Taklit ve Tağşiş Yapan İşletmeler ve Ürünleri Listesi’nde ismi yer alan Mandalı Gıda, konuya ilişkin detayların yer aldığı özür içerikli bir açıklama yayınladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, süt ürünleri, et ve et ürünleri, bal ve takviye edici gıda üretimi yapan 25 işletmenin 32 parti ürününde taklit ve tağşiş yaptığını açıkladı. Bakanlığın internet sitesinde; süt ürünleri üretimi yapan 14 gıda işletmesinin 19 parti (8 peynir, 6 yoğurt, 3 tereyağı, 2 kaymak), et ve et ürünleri üretiminde 5 gıda firmasının 7 parti, bal üretiminde 4 gıda işletmesinin 4 parti ürününde, takviye edici gıda üretimi gerçekleştiren 2 firmanın ise 2 parti ürününde taklit ve tağşiş yaptığı açıklamasına yer verildi.

Hindi etine, tavuk eti karışmış

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanan Et ve Süt Ürünleri Üretiminde Taklit ve Tağşiş Yapan İşletmeler ve Ürünleri Listesi’nde ismi yer alan Mandalı Gıda’nın, hindi etinden üretmiş olduğu Mandalı Tekirdağ Usulü Hindi Köfte (Hindi Eti) markalı üründe tavuk eti tespiti yer alması üzerine şirket tarafından, konuya ilişkin detayların da yer aldığı özür içerikli bir basın açıklaması yayınladı.

“Tedarikçi firma, mağdur durumda bıraktı”

Mandalı Gıda tarafından yayınlanan yazılı basın açıklamasında; “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, Et ve Süt Ürünleri Üretiminde Taklit ve Tağşiş Yapan İşletmeler ve Ürünleri’ni açıklamış olduğu listede firmamızın hindi etinden üretmiş olduğu Mandalı Tekirdağ Usulü Hindi Köfte (Hindi Eti) markalı ürünümüzde tavuk eti tespiti yer almaktadır. Tekirdağ Usulü Hindi Köfte üretiminde kullanmış olduğumuz hindi etini tedarik ettiğimiz bir firmanın ürünlerinden kaynaklanan bu durum, firmamızı mağdur durumda bırakmıştır. Ham madde temininden önce tedarikçi firmadan temin edilen ürünlerin, hindi eti olduğuna dair raporlarımız mevcuttur. Bu raporlara istinaden ürün kabulü gıda mühendislerimiz tarafından yapılmıştır” ifadelerine yer verildi.

“Tüketicilerimizden özür diliyoruz!”

Yapılan açıklama; “Bakanlıkça alınan numunede tavuk eti tespiti yapıldıktan sonra üretimi yapılan 02092015 parti nolu ürünümüz ivedi bir şekilde toplanıp, imhası gerçekleştirilmiş ve tüketicilerimizin sağlığı açısından sorun yaratacak bir durum meydana gelmemiştir. Akabinde tedarikçi firma ile firmamızın ilişiği derhal kesilmiş firmamıza yaşatmış olduğu mağduriyetten dolayı da şirketimiz avukatları tarafından yasal ve hukuki yollara başvurulmuştur. Mandalı Gıda Tic. San. Ltd. Şti. olarak tüketicilerimizden özür diliyor, böyle bir durumun bir daha yaşanmayacağının sözünü veriyoruz” şeklinde devam etti.

“Taklit veya tağşiş söz konusu değil!”

Açıklama; “Unutulmamalıdır ki firmamız kurulduğu günden bu yana Türk halkının yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarını sürdüren, yasalara ve etik kurallara bağlılığı ilke edinmiş bir kuruluştur. Üretmiş olduğumuz hiçbir ürüne Türk Gıda Kodeksine uygun olmayan madde, sakadat veya benzeri ürün katılmamaktadır. Ürünlerimizde taklit veya tağşiş söz konusu olabilecek bir durum kesinlikle yoktur. Firmamız 1979 yılından beri Türkiye’de hijyeni, titizliği, kaliteli ürünleri ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak Geleneksel Meşhur Tekirdağ Köftesi Kültürü’nü yaşatmaya çalışan ender kuruluşlardan biridir. Bu doğrultuda tüketicilerimiz hiçbir şüpheye kapılmadan tüm ürünlerimizi, her zaman olduğu gibi gönül rahatlığıyla tüketmeye devam edebilirler. Mandalı Gıda Tic. San. Ltd. Şti. olarak söz konusu Bakanlığın duyurusunu çarpıtarak, asılsız değerlendirmelere dayalı açıklamalarla ilgili de kanuni haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadeleriyle son buldu.
Editör : Tuğberk Erdem
2329 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu