Kültür Ve Sanat Festivali, Açılış Korteji İle Başladı
reklam
10 Ağustos 2015
Kültür Ve Sanat Festivali, Açılış Korteji İle Başladı

Kültür Ve Sanat Festivali, Açılış Korteji İle Başladı

Çorlu Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, açılış kortejiyle başladı. Tarihi Belediye Binası önünde başlayan ve Cumhuriyet Parkı’nda sonlanan kortej öncesinde, bir de basın toplantısı gerçekleştirild

Çorlu Belediyesi 6’ncı Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, açılış kortejiyle başladı. Kortej öncesinde düzenlenen ve Arjantin, Bosna Hersek, Hırvatistan, Güney Kore, Tayland, Meksika, Polonya, Sırbistan, Karadağ, KKTC ve İstanbul’dan gelen dans grupları ile el sanatları sanatçılarının da hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, ülkemizde son günlerde yaşanan terör olayları ve acı kayıplarımız sebebiyle festival kapsamında iptal edilen etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

“Terörü, bir kez daha lanetliyoruz”

Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; “Bildiğiniz gibi ülkemiz son günlerde ardı ardına kötü olaylarla sarsılıyor. Bu olaylarda şehit düşen güvenlik görevlilerine, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve yüce milletimize de başsağlığı diliyorum. Bu olaylar neticesinde yaralanan vatandaşlara da Allah’tan acil şifalar diliyorum. Yüzyıllardır kardeş olmuş, komşu olmuş, dost olmuş, elleri birbirine kavuşmuş milletimiz, sanki bir karanlık el tarafından birbirine düşürülmek istenmektedir. Dünya üzerinde insanı yaşatmaktan, insana hizmet etmekten daha yüce bir iş yoktur ve hiçbir dünyevi hırs, kişisel çıkar ve ideoloji, bir insanı yaşatmaktan daha değerli olamaz. Nereden ve kimden gelirse gelsin, adı ne olursa olsun, şiddeti kendine araç edinmiş, birlik ve beraberliğimize yönelik her saldırı, şüphesiz ki terör saldırısıdır. Bu sebeple terörü, bir kez daha lanetliyoruz” dedi.  

“Eğlence bölümlerini iptal ettik”

Başkan Baysan; “Bizler güzel şehrimiz Çorlu’da ülkemizin tüm renkleriyle, her kültürden vatandaşımızla huzur içerisinde, sevgi ve saygıyla bir arada yaşamayı başarmışız ve bundan sonra da böyle olacağından kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. İşte bu kardeşlik mozaiği içerisinde güzel şehrimiz Çorlu’da 05-09 Ağustos 2015 tarihleri arasında Çorlu Belediyesi 6’ncı Kültür ve Sanat Festivali’ni düzenleyeceğiz. Bu yıl da sizlere coşkulu bir festival hazırlamıştık. Programda ülkemize mal olmuş değerli sanatçılar ile şehrimizin yerel müzik grupları aynı platformda sahne alacak ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen dans ekipleri ve sanatçılar hemşehrilerimizle buluşacaklardı. Ancak ülkemizdeki hazin olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve ardı ardına gelen şehit haberlerinden sonra bu heyecanımız kalmadı ve festivaldeki konser ve dans gösterileri gibi eğlenceye yönelik bölümünü yapmama kararı aldık. Çorlu Belediyesi 6’ncı Kültür ve Sanat Festivali’nde bu yıl toplu nikâh ve sünnet törenleriyle Cumhuriyet Parkı’nda yurt içi ve yurt dışından gelen sanatçılarımızın el emekleriyle hazırladıkları uluslararası heykel ve el sanatları sergisi devam edecektir. Ayrıca olta balıkçılığı turnuvası ve off-road etkinlikleri düzenlenecektir” diye konuştu.

İnadına kardeşlik, inadına güzellik

Konuşmasına devam eden Başkan Baysan; “Bizler ömrünün büyük bir kısmını savaş meydanlarında geçirmesine rağmen barışı ve huzuru içinde hissetmiş ve tüm dünyaya “Yurtta barış, dünyada barış!” diye haykırmış bir liderin, sadece kendi milletinin çocuklarına değil tüm dünya çocuklarına dünyanın ilk ve tek bayramını hediye etmiş eşsiz bir vatan evladının fikirlerinin ve davasının savunucusu ve takipçisiyiz. Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde bu millet, tüm kültürel ögeleriyle bir bütün olarak yıllardır barış ve kardeşlik içerisinde bu coğrafyada yaşamaktadır. Sizler de dünyanın dört bir yanından gelen bu kardeşlerimize milletimizin misafirperverliğini gösteriniz. Ülkemizi kaos ortamına sürükleyen zihniyetlere inat, kardeşliğimizi ve güzelliklerimizi onlarla paylaşınız. Ülkelerine mutlu dönsünler ve burada bulundukları süre içerisinde huzurlu olsunlar. Bu duygu ve düşüncelerle düzenleyeceğimiz festivalin Çorlu’muza hayırlı olmasını diliyor, tüm çalışmalarımızda en büyük desteğini her zaman arkamızda hissettiğimiz sizleri de bu buruk coşkuyu hep birlikte yaşamak adına tüm etkinliklerimize davet ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Fotoğraf çekimiyle son buldu

Başkan Baysan’ın ardından Cioff (The International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Art-Uluslararası Folklor, Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi) Türkiye Genel Sekreteri Muammer Arslan söz aldı ve organizasyona ev sahipliği yapan Başkan Ünal Baysan ile Çorlu Belediyesi çalışanlarına teşekkürlerini iletti. Daha sonra Arjantin, Bosna Hersek, Hırvatistan, Güney Kore, Tayland, Meksika, Polonya, Sırbistan, Karadağ, KKTC ve İstanbul’dan gelen dans grupları ile el sanatları sanatçıları söz aldı ve yaşanan elim olayların acısını Türk halkıyla birlikte hissettiklerini ifade ederek, söz konusu etkinliklerin iptal olmasını anlayışla karşıladıklarını belirtip Türkiye adına iyi dileklerde bulundular. Basın toplantısı, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Cumhuriyet Parkı’na kadar yürüdüler

Çorlu Belediyesi 6’ncı Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, açılış kortejiyle başladı. Tarihi Belediye Binası’nın önünde toplanan katılımcılar, ellerinde Türk bayrakları ile kortej hâlinde Cumhuriyet Parkı’na yürüdü. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Emniyet Müdürü Aykut Efe, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Sarıkurt, Erdoğan Demirci, Serhad Çatalkaya ve Kemaleddin Avcı ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Çorlu Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Arjantin, Bosna Hersek, Hırvatistan, Güney Kore, Tayland, Meksika, Polonya, Sırbistan, Karadağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve İstanbul’dan gelen dans grupları, basın mensupları ile çok sayıda vatandaşın katıldığı kortejde “Terörü Lanetliyoruz” pankartı açıldı. Kortejin bitiş noktası olan Cumhuriyet Parkı’na gelen katılımcılar, burada festival kapsamında açılan sanat sergilerini gezdi. Heykel, ağaç oymacılığı, ebru, cam işçiliği, resim gibi sanat dallarına dair örnekleri inceleyen katılımcılar, sanatçılarla sohbet ederek el sanatlarının yapım aşamasını gözlemleme fırsatı buldu.

“Onlara inat yaşamaya devam edeceğiz”

Konser alanında toplanan katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Başkan Baysan; “Bugün burada, 6’ncı Kültür ve Sanat Festivali’ni düzenliyoruz. Ancak hepimizin de bildiği gibi insan olan hiç kimsenin kabul edemeyeceği olaylar ülkemizde cereyan etmektedir. Bu olaylar sonucunda maalesef evlerimize ateş düşmekte, annelerimiz ağlamaktadır. Böyle bir günde terörü lanetlerken, biz de onlara inat yaşamaya devam ettiğimizin bir göstergesi olarak bugünkü korteji gerçekleştirdik. Sizlere teşekkür ediyorum. Festivalimizin eğlence kısımları iptal edilmiştir, ancak Cumhuriyet Parkı’nda bulunan Sanat Sokağı’mızda etkinliklerimiz devam edecektir. Ayrıca yurt dışından gelen dans grupları, Pazar günü saat 17.00’de Belediye önünde gösterilerini gerçekleştireceklerdir. Bu gösterilere tüm Çorluluları davet ediyorum. Bizleri anlayışla karşıladığınız için tüm katılımcı arkadaşlara, tüm dostlara, tüm misafirlerimize ve siz Çorlulular’a çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
2176 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu