Baz Istasyonu Isyanına Milletvekili Yüceer'den Destek
reklam
11 Ağustos 2015
Baz Istasyonu Isyanına Milletvekili Yüceer'den Destek

Baz Istasyonu Isyanına Milletvekili Yüceer'den Destek

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kapaklı’daki yurttaşların baz istasyonu eylemine destek verdi. Geçmiş dönemde konuyu soru önergesiyle TBMM gündemine taşıyan Yüceer, baz istasyonunun kaldırılması için başlatılan kampanyanın ilk imzacısı oldu.

Kapaklı Atatürk Mahallesi’ndeki bir apartmanın giriş katı dairesinin GSM (Global System for Mobile Communications-Mobil İletişim İçin Küresel Sistem) firmasına baz istasyonu kurmak için kiralanmasına, mahalle sakinleri tepki gösterdi. 5 ay önce eylem yapan ancak bir sonuç alamayan mahalle sakinleri, bir kez daha sokağa çıktı. Eyleme, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de destek verdi.

“Bedelini kim ödeyecek?”

Tekirdağ genelindeki baz istasyonlarını defalarca Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdığını hatırlatan ve mahalle sakinleri ile bir araya gelen Yüceer; “Buradaki insanlar 20 yıl sonra kanser olursa, bunun bedelini kim ödeyecek? Ne yapalım, susalım mı? Biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Sizlere düşen, hukuksal anlamda bu mücadeleyi sürdürmektir. Kaymakam Bey’le de görüştüm. Kaymakam Bey; “Yapabileceğimiz bir şey varsa, yapmaya hazırız. Fakat hukuksal anlamda önümüz tıkanıyor” diyor” dedi.

“Yasal boşluğu kullanıyorlar”

Yüceer; “Bu durum, Kapaklı’da ve Atatürk Mahallesi’nde bir ilk değil. Benim bildiğim, bu 5’inci olacak. Kapaklı genelinde de bir çok baz istasyonu var. Maalesef kuruluyor. “Burada baz istasyonu kurulmasın!” diye bir şey yok, yerleşim alanlarının dışında yapılsın. Okul yolu üzeri okula giden öğrencilerimiz var, çocuklarımız var. Ama şöyle de bir durum var; yasal anlamda bir boşluk var ve GSM operatörü firmaları da bu boşluğu kullanıyor. Bu tür şeyler, hemen etkisini gösteren şeyler değil. Uzun vadede etkisini gösteriyor. Şu an, belki yasal anlamda bir eksiklik yok. Ben şahsım olarak bunlarla ilgili birçok kez soru önergesi verdim” diye konuştu.

“Mahkemenin benzer kararı var”

İstanbul’un Maltepe İlçesi’nde benzer bir durumun yaşandığını söyleyen Yüceer; “Konuyla ilgili bir karar var. Çok da önemli bir karar. Benzer şekilde mağdur olan vatandaş, ‘psikolojisinin bozulduğunu ve baz istasyonunun olumsuz etkilerini düşündükçe geceleri uyuyamadığını’ belirterek mahkemeye başvurdu. Mahkeme de baz istasyonunun kaldırılması yönünde karar aldı. Yargıtay da bu kararı onadı. Bu çok güzel bir yoldur ve bu yolu denemek lazım. Bunun dışında, senin benim dışımda gerçekleşen eksiklikler var. Yasalar, kendince yapılmış. Bu durum da bizim aleyhimizde. Biz de bunu değiştirmek için mücadele edeceğiz” dedi.

“Mahalle sakinlerini uyardı”

Vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Yüceer; “Biz, her zaman yanınızdayız. Tabi haklı olduğunuz sürece. Sakın haklıyken haksız duruma düşmeyin. Birbirimizi dövmek, kırmak olmaz. Hakkımızı, hukuki yollardan arayacağız. İnşallah bir dahaki gelişimde onu orada görmem” dedi.

“Siz de oyunuzu keseceksiniz”

İlgili izinlerin Bakanlık’tan verildiğine dikkat çeken Yüceer; “Yaşanan durumun, Belediye Başkanı ya da Kaymakamlık ile alakası yok! O zaman ne yapacaksınız? Ömer Seyfettin’in bir hikâyesi var. Oyunu veren kolunu kesecek değil ya, oyunu kesecek. Eğer yanlış yapıyorsa siz de kolunuzu değil, oyunuzu keseceksiniz. Tabi eğer yanlış yapıyorsa” diye konuştu.

Baz İstasyonu’nun kaldırılması için başlatılan imza kampanyasının ilk imzacısı da Yüceer oldu.
Editör : Tuğberk Erdem
1858 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu