Çorlu'da, Dans Rüzgârı Esti
reklam
11 Ağustos 2015
Çorlu'da, Dans Rüzgârı Esti

Çorlu'da, Dans Rüzgârı Esti

Çorlu Belediyesi 6’ncı Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali için farklı ülkelerden ilçeye gelen dans grupları, festivalin kapanış etkinliğinde sahne aldı. Gösteriler, etkinlik alanında toplanan vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

Çorlu Belediyesi önündeki Cumhuriyet Meydanı’da kurulan sahnede gösterilerini sergileyen; Beşik Turizm Folklor Eğitim Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Halk Dansları Topluluğu, Çorlu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Arjantin Nuestras Raices Tarih Derneği Dans Topluluğu, Bosna-Hersek Lola Sanat ve Kültür Topluluğu, Hırvatistan Sveta Jana Bayan Major Grubu, Karadağ Vesna Halk Oyunları Topluluğu, Güney Kore Sengjeonmu Koruma Derneği Dans Topluluğu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gençlik Dairesi Paşaköy Gençlik Merkezi Dans Topluluğu, Meksika Teo-Cihuatl Halk Oyunları ve Dans Topluluğu, Polonya Lezczok Dans Topluluğu, Sırbistan Svetozar Markovic Akademik Folklor Topluluğu ile Çorlu’da adeta dans rüzgârı estirdi. Farklı ülkelerden gelen dans gruplarının renkli bir kültür mozaiği oluşturduğu gösteriler, etkinlik alanında toplanan vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

Gösterilerin ardından sahneye çıkarak kısa bir konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, misafir dans gruplarının festivale kattıkları güzelliklerden dolayı teşekkürlerini sundu. İlerleyen senelerde çok daha büyük ve güzel festivaller düzenleyeceklerini kaydeden Başkan Baysan, yaşanan terör olayları ve acı kayıplar sebebiyle festivalin eğlence etkinliklerinin iptal edilmesini anlayışla karşılayan misafirlere ve Çorlu halkına ayrıca teşekkürlerini iletti. Tüm yaşananlara rağmen dimdik ayakta durduklarını ifade eden Başkan Baysan, ulu önder Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirtti.

Gösterilerin sonunda festivale katılan dans gruplarına çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör : Tuğberk Erdem
2534 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu