Taşeron Işçilerden Eğitim Atağı
reklam
09 Aralık 2015
Taşeron Işçilerden Eğitim Atağı

Taşeron Işçilerden Eğitim Atağı

Çorlu Taşeron İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yaptığı eğitim çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 2 günlük çalışma kapsamında işçilere; İş Kanunu, Toplu İş Sözleşmeleri Kanunu ve Taşeron İşçilerin Hakları konularında eğitim verildi.

2014 yılından bu yana Çorlu’da faaliyet gösteren Çorlu Taşeron İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, daha önceleri yaptığı eğitim çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Derneğin eğitim salonunda gerçekleştirilen ve 2 gün süren eğitim çalışmasına konuşmacı olarak, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda da Aydınlık Gazetesi yazarı olan Yıldırım Koç katıldı. 2 günlük çalışma kapsamında işçilere; İş Kanunu, Toplu İş Sözleşmeleri Kanunu ve Taşeron İşçilerin Hakları konularında eğitim verildi.

Önce federasyon, sonra konfederasyon

Eğitim çalışmasının açılış konuşmasını yapan Çorlu Taşeron İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Dalar; “Uzun zamandır Çorlu’daki işçi sınıfının sorunlarına, özellikle de taşeron işçilerinin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yürütüyoruz, bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapıyoruz. İşçilere; İş Kanunu konusunda bilgili uzmanlar yardımıyla bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yürütüyoruz, deneyimli hukukçularımız sayesinde hukuki destek sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde Türkiye çapında örgütlenerek çalışma yürüten Taşeron İşçileri Dernekleri ile birleşerek önce federasyon, sonra da konfederasyon kurma çabalarımız var. Taşeron işçileri olarak şunu biliyoruz ki sadece haklı olan kazanamaz. Kazanmak için güçlü olmak zorundayız. Taşeron işçisi olsun ya da olmasın işçi sınıfını, Çorlu Taşeron İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısında birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

Taşeron işçilerini, kötü günler bekliyor

Eğitim çalışmasına konuşmacı olarak katılan ve önümüzdeki dönemde işçi sorunlarının artacağını, bu konularda işçi sınıfının bilinçlenmesi gerektiğini ifade eden ODTÜ Öğretim Görevlisi Yıldırım Koç ise; “Dünya, 2008 yılından bu yana kapitalizmin 3’üncü büyük krizini yaşamakta. Önümüzdeki dönemlerde bu kriz daha da derinleşecek, Taşeron işçilik daha da artacak. Esnek çalışmalar daha da yaygınlaştırılacak. Bilmeseler veya bilmelerine rağmen kullanmaktan çekinseler bile taşeron işçileri, İş Kanunu’nun 2’nci ve 3’üncü Maddeleri’nce önemli haklara sahipler. Etraf, özel istihdam bürosu kaynıyor. 2004 yılında 23 özel istihdam bürosu vardı, şimdi ise 396 özel istihdam bürosu var. Asıl tehlike, önümüzdeki dönemde açılmış olan bu özel istihdam bürolarına kiralık işçi çalıştırma ve kiralama hakkının verilecek olmasıdır. Taşeron işçilerini, daha kötü günler beklemekte” diye konuştu.

Bu tür eğitimleri önemsiyoruz

Eğitim çalışmasına katılan ve verilen eğitimden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Özel Güvenlik İşçileri Sendikası (Güvenlik-Sen) üyesi işçiler de; “Öncelikle, ODTÜ Öğretim Görevlisi Yıldırım Koç’a ve Çorlu Taşeron İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Dalar’a verilen eğitimden dolayı teşekkür ederiz. Bu tür eğitim çalışmalarını önemsiyoruz. Bizler de sizler gibi taşeron işçiliğinin ortadan kalkması için mücadele veriyoruz ve bu mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz” dediler.

Eğitime, kimler katıldı?

Çorlu Taşeron İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen çalışmaya; Çorlu Taşeron İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, güvenlik iş kolunda örgütlenen Güvenlik-Sen üyeleri ve farklı iş kollarında faaliyet yürüten taşeron işçileri katıldılar.
Editör : Tuğberk Erdem
2215 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu