Uluslararası Festivaller Birliği Toplantısı Çorlu'da Yapıldı
reklam
10 Aralık 2015
Uluslararası Festivaller Birliği Toplantısı Çorlu'da Yapıldı

Uluslararası Festivaller Birliği Toplantısı Çorlu'da Yapıldı

Uluslararası Festivaller Birliği (UFB) 2015 Yılı 2’nci Dönem Toplantısı, 20-22 Kasım tarihleri arasında Çorlu’da yapıldı. Silverside Otel’de gerçekleştirilen toplantıya UFB Başkanı Atilla İpek’in yanı sıra, belediye başkanları ve temsilciler katıldı.

Çorlu Belediyesi ev sahipliğinde Silverside Otel’de gerçekleştirilen dönem toplantısı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın söylenmesi ile başladı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ve kısa bir konuşma yapan UFB Başkanı Atilla İpek; “Birliğimize üye olan ve bizlerden danışmalık yardımı alan belediyelerimizle birlikte gerçekten çok güzel festivaller yapıyoruz. Festivaller, ülkelerin tanıtılmasını sağladığı gibi, kültürel değerlerin miras olarak gelecek kuşaklara bırakılmasının da önemini yaşatmaktadır. Çorlu Belediyesi’ne yapmış olduğu ev sahipliğinden dolayı çok teşekkür ediyor, bu toplantıda güzel sonuçlar ortaya çıkacağına inanıyorum” dedi. UFB Başkanı İpek’in açılış konuşmasının ardından birlik toplantısı, Çorlu Belediyesi’nin yapmış olduğu festivallere ilişkin tanıtım sunumu ile devam etti.

Festivaller, dostluğu ve barışı tesis ediyor

Toplantıda; Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da bir konuşma yaptı. UFB 2015 Yılı 2’nci Dönem Toplantısı’na ev sahipliği yapmaktan ve katılımcıları Çorlu’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Baysan, yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilen festival ve çeşitli kültürel etkinliklerin gerek ülkemizde gerekse de uluslararası boyutta insanları bir araya getirerek, dostluğu ve barışı tesis eden önemli unsurlar olduğunu dile getirdi. Konuşmasının devamında katılımcılara Çorlu hakkında bilgiler aktaran Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; “Belediyeler, halka çeşitli hizmetler götürerek vatandaşların refahını ve mutluluğunu sağlamaya çalışan kamu kurumlarıdır. Sanayi kenti olan Çorlu, günlük 250-300 bin arasında değişen nüfusa sahiptir ve özellikle iş göçüne dayalı hızlı bir nüfus artışı yaşamaktadır. Ancak yurdumuzun 81 ilinden gelip şehrimize yerleşen vatandaşlarımız, Çorlu’da büyük bir birliktelik içinde huzurla yaşamaktadır. Kültürel çeşitliliğimiz, en büyük zenginliğimizdir” dedi. Geçmiş dönemlerde Çorlu’da yapılan festival ve çeşitli kültürel etkinliklere ait anılarını katılımcılarla paylaşan Başkan Baysan, Çorlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının verimli geçmesini diledi.

Konuşmalar, birbirini takip etti

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın konuşmasının ardından sırasıyla; Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Folklor Kurumu Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka katılımcılara hitap etti. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ise uluslararası festivallerin ülke tanıtımındaki etkisi ve festivallerin sürekliliğini sağlamak için yerel yönetimlerin katkısı temalı bir konuşma yaptı.

1’inci Oturum’un ardından şehir turu

Belediye başkanlarının yanı sıra Çorlu, Süleymanpaşa, Çerkezköy, Saray, Şile, K.Ereğli, Beylikdüzü, Taşköprü, Pendik, Gelibolu, Gaziantep, Bursa, Denizli, Büyükçekmece, Yalova, Amasya, Giresun ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa, İskele ve Haydarpaşa kentlerinden temsilcilerin iştirak ettiği toplantı, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve katılımcı diğer belediyelerin temsilcilerinin karşılıklı hediye takdimi ile devam etti. Toplantının 1’inci Oturum’u, katılımcılar tarafından günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu. Biten 1’inci Oturum’un ardından şehir turu düzenlenirken katılımcılar; Gölbaşı ve Cumhuriyet Parkları, Çorlu Tarihi Belediye Binası ve Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tesislerini ziyaret etme imkânı buldular.

2015 yılı festivalleri değerlendirildi

Uluslararası Festivaller Birliği Toplantısı 2’nci Oturumu’nda ise 2015 yılı uluslararası festivalleri değerlendirilirken, kesinleşen 2016 festivalleri tarih planlaması yapıldı. Misafir belediyelere ait festivallerinin tanıtımının da yapıldığı birlik toplantısı, Uluslararası Festivaller Birliği’nin yenilenmekte olan internet sitesinin demo sunumu hakkında değerlendirmelerin yapılması ile son buldu.
Editör : Tuğberk Erdem
2078 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu