Tekirdağ Barosu'ndan Tahir Elçi Protestosu
reklam
08 Şubat 2016
Tekirdağ Barosu'ndan Tahir Elçi Protestosu

Tekirdağ Barosu'ndan Tahir Elçi Protestosu

Tekirdağ Baro Başkanlığı, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve 2 polisin ölümü ile sonuçlanan saldırıyı protesto etti. Tuğlalı Park’ta yapılan açıklamaya, Tekirdağ Barosu Başkanı Huriye Altay Erol, Tekirdağ Barosu yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Avukat Fatih Mehmet Talan “Bir acıdan diğer bir acıya artık dörtnala koşmaya başladığımız şu günlerde, 28 Kasım Cumartesi günü hepimizi derinden sarsan bir katliama daha tanık olduk. İnsan haklarının, faili meçhul davaların yılmaz savunucusu, Türk ve Kürt halklarının kardeşçe ve barış içinde yaşamasının elçisi, Diyarbakır Barosu’nun Başkanı Avukat Tahir Elçi, bir grup meslektaş ile Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde yaptığı basın açıklaması sırasında, başına isabet eden tek kurşunla, sokak ortasında katledildi! Bundan birkaç dakika önce Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur isimli iki polis memuru da katledildi. Sesini son kez duyurduğu basın açıklamasında;  silahların susmasından ve barıştan söz eden Elçi, tam da yıllardır karşısında durmaya çalıştığı, nicelerini aydınlatmaya çalıştığı bir yöntemle alındı aramızdan.” dedi.

Aydınlatılması konusunda kararlıyız

Talan “Bu katliamın, kim ya da kimler tarafından, neden yapıldığı henüz bilinmiyor. Fakat bu topraklarda daha önce nicelerine şahit olduğumuz benzer acılar gibi, ülkemizde karanlık eller mesaisine devam ediyor, ne yazık ki edecektir de… Bu katliam da, daha önce bu güzel memlekete ve insanlarına reva görülen faili meçhullerin aydınlatılmamasının sonucudur. Şimdi yüreklerde, dört ayaklı minarenin ayakları dibinde, alnında bir top kızıl karanfil, sözünde bir zeytin dalı öylece uzanmış Elçi’miz kaldı. ‘Tahir ne kaybederdi Tahir’liğinden’ ki…  Zaten O,  bir şey kaybetmedi, biz kaybettik. Çünkü Elçi’ye zeval oldu. Ancak biz, halkın savunmanları olarak, baro başkanı merhum Tahir Elçi’nin katlinin aynı akıbetle sonlanmaması için var gücümüzle ve her şeye rağmen hukuka olan bitmeyecek inancımızla olayın takipçisi olmaya, gerçeklerin aydınlatılması için elimizden gelenin fazlasını yapmaya kararlıyız.” diye konuştu.

Yolu yolumuz, davası davamızdır

Açıklamalarına devam eden Talan “Tahir Elçi, bir insan hakları aktivisti, bir barış elçisi avukat idi. Mesleğinin onurunu layıkıyla taşıyan Tahir Başkan, sahiden barış elçisi olmanın sorumluluğunu, yani ölüm riskini de yıllarca, aynı yaşamak gibi taşıyan bir meslektaşımız olduğunu ve bize bıraktığı yükün ağırlığını, halkının onu nasıl bağrına bastığını, halkın avukatı nasıl olunuru, Diyarbakır sokakları yüz binlerle, Türkiye, televizyondan- telefondan milyonlarla gördü, gördük. Mesleğimize ışık olmuş, barışa adanmış ömründe bize kattıkları için sevgili Tahir Elçi Başkan’ıma teşekkür ediyorum. Yolu yolumuz, davası davamızdır. Ve en az yetim kalmış o iki çocuğun öfkesi kadar büyük o öfkemiz ise kararlılığımızın rehberi olacaktır.” dedi.

Günlerce hedef gösterildi

Talan “Gerçek katillerin bulunması kadar üzerinde durulması gereken, bu topraklarda niçin hala böyle katliamların yaşandığıdır. Her kimi rahatsız ederse etsin, düşüncesini söylemenin ve yazmanın cezası, hiç kimse için asla ölüm olamaz. Hele bu, hoşgörünün ve medeniyetlerin kadim toprağına bu, en ödenmez vebalin sıradanlaşmış kaynağı ve yatağı olmak hiç yakışmıyor. Elçi’nin ölümü, tam da böyle bir ortamda hazırlandı. Bir TV programındaki açıklamaları yüzünden günlerce hedef gösterildi, linç kampanyasına maruz bırakıldı, yakalama kararı çıktı derken, bir kahpe kurşunun tetiğine basan karanlık, aydınlığa ‘Yok ol!’ dedi.” diye konuştu.

Olayın takipçisi olacağız

Talan, yaptığı açıklamaya “Biz, hukukçular biliyoruz ki, ne zaman haktan, adaletten ve insanlıktan uzaklaşılsa, bu acılar yaşanacak ve biz, yine kahrolacak, lanet okuyacak, yürek yangınları, hane yıkımları, yaşarken ölenler ümidi baltalayacak, insanlık utanmaya devam edecek O yüzden şimdi, bir kere daha, ilgili ve yetkili herkesten: ‘Bir hukuk devleti olmanın bütün vasıflarını yaşama geçirmelerini,  herkesi hukukun içinde tutarak, bu olayın aydınlatılmasını bekliyoruz.’ Tekirdağ Barosu olarak, sorumlular gün yüzüne çıkartılıncaya, olayın gerçek failleri adalete teslim edilinceye dek olayın takipçisi olacağımızı, siz değerli kamuoyu ile paylaşırız...” diyerek son verdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1844 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu