Çorlu Halkı, Şehidini Bağrına Bastı
reklam
08 Şubat 2016
Çorlu Halkı, Şehidini Bağrına Bastı

Çorlu Halkı, Şehidini Bağrına Bastı

Çorlu’nun bağrına, şehit ateşi düştü. Ağrı’da vatani görevini yaptığı sırada nöbetten dönen silah arkadaşı tarafından vurularak şehit edilen Piyade Çavuş Çağlar İnan, Süleymaniye Cami’sinde düzenlenen askeri törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı

Ağrı’da vatani görevini yaparken terhis olmasına 27 gün kala şehit olan Piyade Çavuş Çağlar İnan’ın cenaze namazını Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen ve Çorlu İlçe Müftüsü Adem Gülmek kıldırdı. Şehit Çağlar İnan’ın annesi Aynur İnan ve babası Davut İnan gözyaşlarına hâkim olamazken, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Alpaslan Erdoğan ile Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan şehit babası Davut İnan’ın bir an olsun yanından ayrılmadılar.

Anne İnan’ın feryadı, yürekleri dağladı

Süleymaniye Cami’nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından İnan’ın naaşı, Omurtak Caddesi üzerinde bekleyen top aracına kadar askerlerin omzunda getirildi. Şehit Annesi İnan’ın feryatları Çorlu’yu saran matem havasına karışırken, şehidimizi son yolculuğuna uğurlayan yüzlerce vatandaş da gözyaşlarına hâkim olamadı. Baba Davut İnan ise top aracına konan oğluna asker selamı verdi. Binlerce kişinin eşliğinde Çorlu Şehitliği’ne götürülen İnan, dualar eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.

Genelkurmay Başkanı Akar’dan taziye mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İnan için taziye mesajı yayımladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, yayınladığı mesajında “Kahraman silah arkadaşımıza, şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim.” ifadelerine yer verdi.

Yüzlerce kişi saf tuttu

Ağrı’da vatani görevini yaparken nöbet yerinde şehit olan Piyade Çavuş Çağlar İnan’ın cenazesinde, Süleymaniye Cami avlusunda toplanan binlerce kişi son görevlerini yerine getirmek üzere bayrağa sarılı naaşın ardında saf tuttu. Şehidin cenaze törenine; Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı ve Çorlu Kaymakam Vekili Aydın Tetikoğlu, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Adalet ve Kalkınma Partisi Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Alpaslan Erdoğan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, askeri erkân, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör : Tuğberk Erdem
1904 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu