Bu Başarı, Inancımızın Zaferidir
reklam
01 Ocak 2012
Bu Başarı, Inancımızın Zaferidir

Bu Başarı, Inancımızın Zaferidir

Tekirdağ Süper Amatör Küme’de mücadele eden Velimeşe Belediye Spor, lider Tekirdağ Spor’u 2-0’lık skorla geçti. Velimeşe Belediye Spor bu sonuçla liderlik koltuğuna otururken Belediye Başkanı Rasim Yüksel; “Bu başarı, inancımızın zaferidir” dedi.

Tekirdağ Süper Amatör Küme’nin yedinci haftası, nefeslerin tutulduğu bir maça sahne oldu. Haftaya +3 gol averajıyla 16 puanla giren Tekirdağ Spor ile ikinci sırada 16 puana sahip Velimeşe Belediye Spor, Tekirdağ Namık Kemal Stadı’nda karşı karşıya geldi.

Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği maça, konuk ekip Velimeşe Belediye spor hızlı başladı. Maçın 17’inci dakikasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Ahmet Uzan takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Bu dakikadan sonra Tekirdağ Spor, rakip kalede gol pozisyonları bulmaya çalıştı. Velimeşe Belediye Spor da kontra ataklarla ikinci golü aradı. İlk yarının geri kalan bölümünde her iki takımın da çabaları sonucu değiştirmezken, Velimeşe Belediye Spor soyunma odasına 1-0’lık skorla gitti.

İkinci yarıda baskılı bir oyun sergileyen ev sahibi ekip, bir türlü aradığı gölü bulamadı. Maçın 65’inci dakikasında Tekirdağ Spor’un kullandığı serbest vuruşta top, direkten döndü. Maçın ilerleyen dakikalarında her iki takımın da forvetleri, mutlak gol pozisyonlarından yararlanamadı. Herkes maçın bu skorla biteceğini tahmin ederken, Velimeşe Belediye Spor’un başarılı forveti Birol sahneye çıktı. Maçın 90+4’üncü dakikasında kontra ataktan gelen pasla kaleciyle karşı karşıya kalan Birol, yerden düzgün bir vuruşla takımına hem 2’nci golü hem de liderliği getirdi.

Maç sonrasında büyük tepki

Karşılaşmanın sonunda Tekirdağ Sporlu taraftarların, kulüp yönetimine büyük tepkisi vardı. Bir ara tansiyon yükselse de Tekirdağ Emniyeti’nin soğukkanlı müdahalesi sonucunda olaylar büyümeden engellendi. Bu galibiyetle puanını 19’a çıkaran Velimeşe Belediye Spor, liderlik koltuğunun yeni sahibi oldu.

Bir hafta önce söylemiştim

Maçtan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunana Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel, galip geleceklerini bir hafta önce söylediğini belirterek; “Velimeşe Belediye Spor, Tekirdağ Spor’u kendi evinde 2-0 yenerek 3 puan farkla liderliğe yükseldi. Bütün teknik heyeti ve futbolcuları, Velimeşe’yi gururla temsil ettikleri için tebrik ediyorum. Biz, bir takımın oyuncularıyız ve başarı, takımın başarısıdır. Ben bu galibiyeti, inancın zaferi olarak nitelendiriyorum. Bir hafta önce söylemiştim, ‘Tekirdağ Spor’u, Tekirdağ’da yeneceğiz’ diye. Bugün benim gurur günüm. Galibiyeti, Velimeşe halkına yeni yıl hediyesi olarak armağan ediyorum” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
2395 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu