Ergene Kaymakamlığı'ndan Büyük Proje
reklam
08 Şubat 2016
Ergene Kaymakamlığı'ndan Büyük Proje

Ergene Kaymakamlığı'ndan Büyük Proje

Ergene Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Velimeşe Çok Programlı A. L. ile Ergene Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan ve TRAKYAKA tarafından desteklenen “Okullar Donanıyor, Okul Terki Azalıyor” projesinin açılışı yapıldı.

Eğitim kalitesinin iyileştirilmesi ile ilgili olarak hazırlanmış, Trakya bölgesinin Kaymakamlık nezdinde destek görmüş ilk ve tek projesi olma özelliğini taşıyan “Okullar Donanıyor, Okul Terki Azalıyor” projesinin açılışı, Ergene’de gerçekleştirildi. Ergene Kaymakamlığı’nda yapılan açılış törenine; Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, davetliler, öğretmenler ve basın mensupları katıldı.

Kalkınma Ajansları, önemli görevler üstleniyorlar

Ergene İlçesi için büyük öneme sahip olan projenin hazırlanmasında en büyük pay sahibi olan ve Ergene Kaymakamlığı Proje Koordinatörü olarak görev yapan Uzman Veteriner Hekim İlke Kızıltoprak “Kalkınma Ajansları, Türkiye’nin gelişmesinde ve kalkınmasında çok önemli bir rol üstlendiler. Özellikle 2023 hedeflerine ulaşılmasında çok önemli görev aldılar. TRAKYAKA, kurulduğu günden bu güne kadar 145 milyon lira proje desteği vermiştir. Bölgeye yatırım yapmak isteyen herkese destek veren TRAKYAKA, Trakya’nın gelişmesi için tüm imkânlarını kullanmaktadır. Bölgemiz için büyük önem taşıyan projemizin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu projeyi çok inanarak hazırladık ve başardık.” dedi.

312 başvuru içinden seçildi

Ergene Kaymakamlığı Proje Koordinatörü olarak görev yapan ve aynı zamanda Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak’ın eşi olan Uzman Veteriner Hekim İlke Kızıltoprak’ın ardından kürsüye TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin geldi. Projeyi Ergene Kaymakamlığı namına hazırlayan İlke Kızıltoprak’a teşekkürlerini sunan ve TRAKYAKA’nın bölge eğitimine 5 milyon liranın üzerinde destek verdiğini ifade eden Şahin “Ergene Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Velimeşe Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Ergene Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan ‘Okullar Donanıyor, Okul Terki Azalıyor’ Projesi; bölgemizin nitelikli insan kalitesini arttırmak, okulların daha eğlenceli mekânlar olmasını sağlamak ve eğitimin kalitesini yükseltmek için hazırlanmış önemli bir projeydi. Proje, 312 başvuru içinden seçildi. TRAKYAKA’nın genel amaçlarına hitap eden bir proje olması hasebiyle de kabul gördü. İlke Hanımefendi’nin nezdinde projeye katkı sunan tüm bileşenlere teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

Kamu yönetimi, önderlik yapmalı

Açılış programının son konuşmasını Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak yaptı. Proje kültürünün geliştirilmesinin önemine vurgu yapan Kaymakam Kızıltoprak “Ergene İlçemiz, kuruluşundan bu güne kadar hep proje odaklı olarak çalıştı. Her daim proje üreterek, vatandaşlarımızın yanında olan çalışma ekibimizle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Eski bilindik kamu yönetiminden uzak, kapıları kapalı bir yönetim anlayışı sergilemeden, tamamen halkın yararına çalışan bir anlayış sergiliyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımız projelerini yaparken, bu hususlarda kamu yönetimi önderlik yapmalıdır. Kamunun liderliği çok önemlidir. ‘İş yapalım, hizmet yapalım!’ diyerek her daim vatandaşımızın yanında olacak bir çalışma anlayışı içerisindeyiz. Bizler de Ergene Kaymakamlığı olarak toplum yararına yapılacak tüm projelere destek olmaya çalışıyoruz. Ülkemizi, milletimizi ve vatanımızı seviyorsak, sorumluluğumuz her geçen gün daha fazla olmalıdır. Ben bu noktada üremeye yönelen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. TRAKYAKA’ya bu güne kadar verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Proje kapsamında, neler yer alıyor?

Proje; Tekirdağ’ın Ergene İlçesi’nde bulunan Velimeşe Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne kayıtlı ortaöğretim öğrencilerinin okula düzenli gelmelerini sağlayarak eğitimli, kültürlü ve donanımlı insan gücünü yükseltmek, öğrencilerin okulda geçirdikleri zamanı daha verimli ve eğlenceli hale getirerek okul terklerini önlemek amacıyla yapıldı. 2014 Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan proje kapsamında; öğrencilerin daha eğlenceli ve verimli zaman geçirecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri hobi odası kurulacak. Bununla birlikte açık alan spor parkı oluşturulacak. Okula gelen öğrencilerin okul saati içinde kaçışlarını önleyebilmek için okulun dış güvenliğini sağlayacak kamera sistemi kurulacak. Ayrıca projenin ortağı olan Ergene Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü durumu iyi olmayan ve bu sebeple okulunu terk eden öğrencilere nakdi yardım yapacak ve veli ziyaretleri yapılabilmesi için okula araç kiralanacak.

Yaklaşık bütçesi 102 bin lira olan “Okullar Donanıyor, Okul Terki Azalıyor” projesinin 94 bin lirası TRAKYAKA tarafından karşılandı.
Editör : Tuğberk Erdem
1908 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu