Çorlu'ya Yapılması Planlanan Projeler Masaya Yatırıldı
reklam
08 Şubat 2016
Çorlu'ya Yapılması Planlanan Projeler Masaya Yatırıldı

Çorlu'ya Yapılması Planlanan Projeler Masaya Yatırıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak ve Çorlu Belediye Başkanı Baysan, Çorlu’daki gazetecilerle bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda, katı atık depolama sahaları ve Çorlu’ya yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgiler aktarıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkan Vekili Serap Uluç, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Birim Yetkilileri ve basın mensupları bir araya gelerek, katı atık depolama sahaları ve işletim sistemleri çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

Tesis, tüm ilçeleri kapsayacak

Çorlu Divan Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan ve çevre konusunda büyük hassasiyet gösterdiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Büyükşehir Kanunu ile birlikte 44 adet vahşi depolama alanı Büyükşehir Belediyemize geçmiştir. 5 adet saha tarafımızca işletilmeye devam edilirken diğer alanlarda ise rehabilite çalışmaları devam etmektedir. Tüm ilçeleri kapsayacak şekilde tasarlanan katı atık bertaraf tesisi çalışmalarımız var. Tıbbi atık tesisimiz çalışıyor. Tüm ilçelerimizde ileri biyolojik arıtma tesisleri ile kanalizasyon ve altyapı çalışmalarımız da devam ediyor. Çorlu’daki yağmur suyu ve kanalizasyon yenileme çalışmalarımız da Ocak ayı içinde başlayacak.” dedi.

Kültür Sarayı’nın başvurusu yapıldı

Cumhuriyet Parkı içinde yer alan Çorlu Kültür Sarayı’nı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak devralmak için Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile Tekirdağ Valiliği’ne başvuruda bulunduklarını belirten Başkan Albayrak “Resmi başvurumuzu yaptık. Cevap bekliyoruz. Öte yandan Çorlu Devlet Hastanesi eski hizmet binasının ve yıkılan lojmanların bulunduğu alan için de girişimlerde bulunduk.” diye konuştu.

Çorlu’ya, otogar ve hal binası

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın ardından konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise “Önümüzdeki yıl, Büyükşehir ile birlikte başlayacak olan çalışmalar kapsamında Kumyol Caddesi’nde yer altına ineceğiz. Kanalizasyon ve su sistemleri yenilenecek. Bu çalışmalar kapsamında yer üstü aydınlatmalar yer altına alınacak. Kemalettin Mahallemizde de benzer bir alt yapı çalışması gerçekleştireceğiz. Yapılan kanalizasyonlar, yapımı süren arıtma tesisine bağlanacak ve arıtılan sular bahçe ve tarla sulamalarında kullanılabilecek. Çorlu için yeni bir otogar avam projesi hazırlanıyor. Bir takım kamulaştırmalarla birlikte inşa edilecek otogarın hemen yanında hal binası da yapılacak.” dedi.

Projeler, 2016’da başlıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, sunum eşliğinde Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın çalışma sistemi ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu. Çorlu’ya yapılacak yatırımları aktaran Dodurka; Emlak Konutları Köprüsü, Kazımiye Mahallesi Otopark Alanı, Silahtarağa Mahallesi Otopark Alanı, Çırak Bayırı Bulvarı Kamulaştırma ve Yapım İşi, Karatepe Atık ve Bertaraf Tesisleri, yeni Otogar ve Hal Binası, Bülent Ecevit Bulvarı Türkgücü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yolu, Kuzey Yolu Yapım İşi ve Türkgücü Mezarlık Kamulaştırması’nın 2016 yılı ile birlikte gerçekleşeceğini söyledi. Prof. Dr. Dodurka, sadece Otogar ve Hal binası yapımı için yaklaşık 13 milyon kamulaştırma maliyeti bulunduğunu belirtirken, Başkan Albayrak ise 2016 yılında Çorlu için 165 milyon lira kaynak ayrıldığını ifade etti. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkan Vekili Serap Uluç da Çorlu özelinde yapılan çalışmalar ve Çorlu Vahşi Depolama Sahası ile ilgili bilgiler aktardı.

Toplantı soru-cevap bölümüyle son bulurken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka ve bir grup gazeteci Çorlu Vahşi Depolama Sahası’nda incelemelerde bulundular.
Editör : Tuğberk Erdem
3343 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu