Ergene'ye, 33 Milyon Tl'lik Dev Altyapı Yatırımı
reklam
08 Şubat 2016
Ergene'ye, 33 Milyon Tl'lik Dev Altyapı Yatırımı

Ergene'ye, 33 Milyon Tl'lik Dev Altyapı Yatırımı

Çorlu’dan ayrılan mahalle ve köylerin birleştirilmesi ile oluşturulan Ergene İlçesi’nin en önemli sorunları arasında gösterilen altyapı sorunuyla ilgili olarak planlanan çalışmalara, düzenlenen temel atma töreni ile başlandı.

Sağlık Mahallesi eski top sahası mevkiinde gerçekleştirilen törene; Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak’ın yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan temel atma töreni ile start alan işlerin arasında Çorlu İlçesi Nusratiye Mahallesi kolektör inşaatı ile Ergene İlçesi Sağlık, Yeşiltepe ve Vakıflar Mahalleleri’nin kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı projesi yer alıyor.

Başkan’a, doğum günü hediyesi olsun

Töreninin açılış konuşmasını Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa gerçekleştirdi. Konuşmasına, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile basın mensuplarının gününü kutlayarak başlayan Genel Müdür Başa “Bugün, aynı zamanda İdareciler Günü. Ben de 23 yıl kaymakamlık ve mülkiye müfettişliği yapmış bir arkadaşınız olarak, Ergene Kaymakamımız Fatih Kızıltoprak’ın da İdareciler Günü’nü kutluyorum. Yine 10 Ocak tarihi Ergene Belediye Başkanımız Rasim Yüksel’in de doğum günü. Yapılacak olan temel atma töreni, kendisine güzel bir doğum günü hediyesi olsun istiyorum.” dedi.

Proje ile ilgili teknik bilgiler verdi

Açılışı gerçekleştirilen alt yapı ve kanalizasyon çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Dr. Başa “Yıllardır özlemi çekilen bir hizmetin temel atma töreni için bir araya geldik. Ergene, Büyükşehir Yasası ile kurulmuş yeni bir ilçe. TESKİ Genel Müdürlüğü de aynı tarihte kuruldu ve yeni bir teşkilat. Dolayısı ile bugün, Ergene’nin en büyük altyapı yatırımının temelini atmış olacağız. TESKİ’nin Süleymanpaşa İlçe Merkezi’nde temelini attığı Batı Atık Su Arıtma Projesi’nden sonraki hem alan itibari ile hem de maliyet itibari ile en büyük çalışmasının temelini atacağız. İhalesini yaptığımız işin adı; Çorlu Nusratiye Mahallesi Kolektör İnşaatı ile Ergene İlçesi Sağlık-Yeşiltepe ve Vakıflar Mahalleleri Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı Projesi’dir. Biz bu işin ihalesini, yaz aylarında yapmıştık. Teknik sebeplerden dolayı ve özellikle Devlet Su İşleri’nin Çorlu’da yapacağı kolektör ihalesi ve onun bu proje ile bütünleşmesi için ihale talepleri oldu. Vakıflar Mahallesi’nin de bu proje kapsamına alınması için Başkanımız ve vatandaşlarımız tarafından gelen talepler doğrultusunda yeniden ihaleye çıktık. Bu çerçevede 100 kilometre uzunluğunda şebeke hattı ve bunların yanında parsel bazlı terfi merkezleri, terfi hatları yapılacak. Sözleşme bedelimiz -KDV hariç-, 21 Milyon 917 bin 174 lira. İşin süresi ise 730 gün. Biraz daha teferruata girmek gerekirse çeşitli çaplarda 100 bin 107 metre atık su şebeke hattı, 7 bin 26 metre kolektör hattı, 2 adet terfi merkezi, 3 bin 225 metre terfi hattı ve 8 bin 589 metre yağmur suyu hattı ve bunlara bağlı olarak yer üstüne 400 adet yağmur suyu ızgarası döşeme çalışmalarına başlıyoruz.” diye konuştu.

Ergene’ye, içme suyu müjdesi

Altyapı ve kanalizasyon projesinin İller Bankası ile birlikte hazırlandığını ve finansının Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını belirten Dr. Başa “Çalışmalar sonunda altyapı iyileşecek ve buradan toplanacak olan kanalizasyon terfi hatları ile beraber yapımı devam eden Çorlu’daki DSİ’nin yaptığı ileri biyolojik arıtma tesisine bağlanacak. Ergene İlçesi’ne içme suyu ile ilgili müjdemiz olacak. Vatandaşlarımıza, kesintisiz sağlıklı içme suyu sağlayamıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin desteği ile proje çalışmalarımızı bitirdik, ihale hazırlıklarımızı yaptık ve içme suyu temeli atmak için kısa sürede tekrar sizinle bir araya geleceğiz. Ergene, altyapı anlamında çok büyük aşama kaydedecek. Bu süreç içerisinde zaman zaman yollar çamur olacak, sular kesilecek. Tüm vatandaşlarımızdan, bu süre içerisinde anlayış bekliyoruz. Bu büyük hizmetin buraya gelmesinde çok büyük katkıları olan başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak olmak üzere, Ergene Belediye Başkanımız Rasim Yüksel’e, ihalelerin hazırlanmasında çok büyük emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

2016, yatırım yılımız olacak

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’nın konuşmasının ardından kürsüye, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel geldi. 2016 yılının Ergene açısından yatırımlarla dolu bir yıl olacağı müjdesini veren Başkan Yüksel “Bizler, Ergene Belediyesi olarak projelerimizi üretmeye devam ediyoruz. ‘11 İlçeye, 11 Okul’ Projesi kapsamında okul inşaatımız olacak. 2016, yatırım yılımız olacak. Aşevi ve taziye evi projemiz hazır. Her şey Ergene için. Bu alt yapı çalışmalarının ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese, vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Sadece hizmet için varız

Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Temeli atılan altyapı ve kanalizasyon projesinin mimarı, sadece şahsım değildir. Sizlerin seçtiği, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderdiği 60 Meclis Üyesi’dir. Hepsinin ortak katkısı vardır. Ama Ergene için yetmez! Ergene’ye 1 ay içerisinde de ihalesi bitecek olan içme suyu projesini kazandırıyoruz.15-20 gün sonra, okul inşaatımızın temelini atacağız. 10 gün sonra Ulaş Mahallesi’nden başlayan, Saray İlçemizin Çayeli Mahallesi’ne kadar olan karayolları standardında grup yolunu, Ergene’ye getiriyoruz. Ergene’ye aşevi ve taziye evi projesinin hazırlanması için talimat verdim. Mutlu ve güzel bir Ergene’yi hep beraber yaratacağız. Hepsi birbirinden değerli 11 ilçemiz var. Bütün hizmetlerimiz, tüm Tekirdağ’ı yaşanabilir bir kent haline getirmek için. İnancımız var hizmetle yatıyoruz, hizmetle kalkıyoruz. Sadece hizmet için varız. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Sanayi kirliliği ile de mücadele etmek zorundayız

Katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştiren Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak da “Ergene İlçemiz, sağlıklı ve mutlu bir kent olma yolunda emin adımlarla hızla yol alıyor. Hem merkezi idare olarak hem kaymakamlık olarak hem de belediye olarak güzel iş birlikteliklerimiz oluyor. Ben yerel idarenin ilçemizde yapmış olduğu yatırımların, ilçemiz ve halkımız adına refah getiren yatırımlar olduğunu görüyorum. Başkan Rasim Yüksel’i tebrik ediyorum. Ergene İlçesi, Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden biri… Sanayi kirliliği ile de mücadele etmek zorundayız. Kurulan Organize Sanayi Bölgeleri ve atık su arıtma tesislerimizle yatırımlarımıza devam ediyoruz. İlçemiz adına yapılan bu çalışmaları halkımıza duyurmaları ve 10 Ocak Gazeteciler Günü olması münasebetiyle tüm basın çalışanlarının bu güzel gününü kutluyorum.” diye konuştu.

Çırak Bayırı’nı, duble yol yapalım

Gerçekleştirilen temel atma töreninde son konuşmayı, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü yaptı. Konuşmasının başında, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Köprülü “Ayrıca 10 Ocak, İdareciler Günü. Bu anlamda Kaymakamımızın da İdareciler Günü’nü kutluyorum. Bir de bugün, Ergene Belediye Başkanımız Rasim Yüksel’in doğum günü. Ve 10 Ocak Ergene İlçemiz için çok özel bir gün. Ergene’ye yapılacak olan 33 milyon liralık bir yatırımın başlangıcı, bugün gerçekleşiyor. Kadir Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ergenemiz için yetmez! Artık koşma zamanı geldi. Ergene Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemiz, arkasına siz değerli vatandaşlarımızı alarak, bu hizmetlerle buluşmaya devam edecek. Mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerimizin bu çalışmalarından gurur duyuyorum. Anne tarafım Ergeneli, baba tarafım Çorlu’dan. Çorlu ve Ergene İlçeleri ikiye ayrıldı. Bu iki ilçeyi birbirine bağlayan ve Çırak Bayırı olarak bildiğimiz yolu duble yol haline getirelim. Büyükşehir Belediye Başkanımız, çalışmaların başladığını belirtti. Bu anlamda da Ergene ve Çorlu İlçelerimize hayırlı olsun diyorum.” dedi.

Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından temel atma törenine geçildi. Tören alanında bulunan iş makinesi ilk kazmayı vururken, açılış kurdelesi ilçe müftüsünün duası ve kurban kesimi ile gerçekleştirildi.
Editör : Tuğberk Erdem
2161 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu