Ergene İlkokulu'nun Temeli Atıldı
reklam
08 Şubat 2016
Ergene İlkokulu'nun Temeli Atıldı

Ergene İlkokulu'nun Temeli Atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği “11 İlçeye 11 Okul Projesi” kapsamında Ergene İlçesi’nde yapılması planlanan 24 derslikli Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İlkokulu’nun temel atma töreni, 27 Ocak 2016 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin “11 İlçeye 11 Okul Projesi” kapsamında, Süleymanpaşa ve Kapaklı’dan sonra 3’üncü okulun temeli Ergene İlçesi’nde atıldı. Sağlık Mahallesi Gündoğdu Caddesi No:77 adresinde düzenlenen temel atma törenine; Ergene Kaymakam Vekili Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Ergene Belediye Meclisi Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve basın mensupları katıldı.

Yetmezler devam edecek!

Temel atma töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak  “Geçen gün Ergene’den döndükten sonra masamın üstünde 50-60 tane mektup gördüm, şaşırdım. ‘Birdenbire ne gelebilir?’ diye düşündüm. Vatandaştan şikâyet gelmez, vatandaş bizi seviyor ondan sıkıntım yok! Saray’ın Güngörmez Mahallesi Okulu öğrencilerinden gelen ve öğrencilerin kendi el yazılarıyla yazdıkları teşekkür mektupları beni sevindirdi. İşte bizim için en büyük hediye bu… Güngörmez Okulu’nun mantolama ve tamiratını yaptık. Anaokulu öğrencilerinin yazdığı mektupta diyor ki: ‘Sayın Başkan Bey, bizi ısıttığınız ve okulumuza baktığınız için teşekkür ederiz.’  İşte bizim için mutluluğun en güzeli budur. Geçen gün burada kanalizasyon şebekesinin temelini atarken ‘Yetmez!’ demiştim. Yetmezlerin 2’ncisinin temelini de şimdi atıyoruz. Ama yetmezler devam edecek. Şubat ayının ikinci haftası Ulaş’tan Çayla Mahallesi’ne kadar giden 43,5 km’lik sıcak asfalt ve karayolları standartlarındaki yolun temelini atacağız. Yetmezlerin 4’üncüsünün de ihalesi yapıldı. Sağlıklı içme suyu altyapı projesinin temelini de en kısa zamanda atacağız. Yetmezler devam edecek. Aşevinin de projesi şu anda hazırlanıyor. 30 Büyükşehir Belediyesi arasında okul yapan tek Büyükşehir, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’dir. Bununla da gurur duyuyoruz. Eğitim çok önemli, elimizden geldiğince eğitime katkı veriyoruz. Önümüzdeki günlerde daha çok sık sık bir araya geleceğiz. Bu yıl içinde 78 bin 650 km yol yaptık. Bu gezmeler boşuna olmuyor. Gidip görmezsen, yerinde incelemezsen, vatandaşın sıkıntısını ayağında görmezsen, bu hizmetler olmaz. Büyükşehir bütün gücüyle çalışmaya devam ediyor. Bize güvenmeye devam edin!” dedi.

Çocuklarımız, bizim geleceğimizdir

Temel atma töreninde, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de bir konuşma yaptı. Başkan Yüksel “Bu tören, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak’ın eğitime ne kadar önem verdiğinin en güzel örneğidir. Bizler, gerek büyükşehir belediye başkanımız gerekse ilçe belediye başkanları olarak ilimizin ve ilçelerimizin ihtiyaçlarının, eksiklerinin farkındayız. Mahallelerimizdeki okul ihtiyacının da farkındayız. Çocuklarımız, bizim geleceğimizdir. Onları modern okullarla, teknik donanımı yüksek sınıflarla ve iyi öğretmenlerle buluşturmak zorundayız. Aksi halde Büyük Önder Atatürk’ün hedef koyduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamız mümkün olamayacaktır. Ancak bizim için hiçbir ihtiyaç, diğerinden daha az önemli değildir. Keşke imkân olsa da hemen çözüme kavuşturabilsek… Ancak bir yerde okul ihtiyacı varsa, elbette ki bu tüm ihtiyaçların önündedir. Önceliklidir ve ertelenemez! Tekirdağ İlimizdeki okul ihtiyaçlarını yatırım planlarına alarak bugün bu okulun temelinin atılmasına vesile olan başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ergene’deki projelerimiz devam ediyor

Başkan Yüksel “İlçemizin dört bir yanında proje çalışmalarımız devam ederken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ulaş’tan başlayarak Saray İlçesi’ne kadar uzanan güzergâhın asfaltlama çalışmalarının başlayacağı müjdesini verdi. Bunun yanı sıra Ergene’de ‘Taziye ve Aşevi’ Projemizin ihalesinin tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. 11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında yer alan, bugün temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz ve kısmetse bu yıl sonunda hizmete geçmesi planlanan Tekirdağ Büyükşehir İlkokulu’nun, ilçemize ve mahallemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

4 milyon 465 bin TL’ye mal olacak

Kurban kesilerek dualar eşliğinde gerçekleştirilen temel atma töreninde kurdele protokol üyeleri tarafından kesildi ve butonlara basılarak ilk harç atıldı.  24 derslikli Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İlkokulu’nun inşaatı yaklaşık 4 milyon 465 bin TL’ye mal olacak ve bu yılın sonuna kadar tamamlanacak.

Editör : Tuğberk Erdem
2081 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu