Kılıçdaroğlu'na “Cumhurbaşkanı'na Hakaretten” Suç Duyurusu
reklam
08 Şubat 2016
Kılıçdaroğlu'na “Cumhurbaşkanı'na Hakaretten” Suç Duyurusu

Kılıçdaroğlu'na “Cumhurbaşkanı'na Hakaretten” Suç Duyurusu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay ve beraberindeki İl Yürütme Kurulu Üyeleri, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” gerekçesiyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tekirdağ Adliyesi’ne gelen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay ve beraberindeki İl Yürütme Kurulu Üyeleri, partisinin 35’inci Kurultay konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sarf ettiği hakaret dolu sözlerinden dolayı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kamu davası açılmasını istiyoruz

Konuya ilişkin olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Başkanı Akçay “Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin 35’inci Kurultay konuşmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sarf ettiği hakaret dolu sözlerle ilgili önceki günlerde bir basın açıklamamız olmuştu. Bugün de, yasal hakkımızı kullanmak için bir girişimde bulunduk, arkadaşlarımla birlikte CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduk. Talebimiz kısaca şudur: Cumhurbaşkanına hakaret suçlarından şüpheli hakkında gerekli tahkikatın yapılarak kamu davası açılmasını istiyoruz.” dedi.

Delillerimizi ilgili mercilere sunduk

Konuşmasını sürdüren Başkan Akçay delil olarak, şüphelinin 16 Ocak 2016 tarihinde CHP 35’inci Olağan Genel Kurultayı’nda ve 19 Ocak 2016 tarihinde TBMM’de CHP Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmalar ile sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımları sunduklarını belirtti. Akçay “Biz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun TCK’nın 299’uncu Maddesi’nde hükmünü bulan ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ suçunu alenen ve tekrar tekrar işlediğini düşünüyoruz. Bize göre suç, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçu sübut bulmuştur” dedi.     

Düşünce özgürlüğüne evet, hakarete hayır!

Sarf edilen sözleri hakaret içerdiği ve gerçekten hiçbir ağza yakışmadığı için tekrar etmek istemediğini vurgulayan Akçay “Suç gördüğümüz tüm cümlelerini dosyada gösterdik. Herhangi bir kişi için de ileri sürülemeyecek bu sözlerin toplumun göz önünde bulunan, varlığını, gücünü, etkinliğini ve yetkisini halktan ve demokrasiden alan bir Cumhurbaşkanı için ifade edilmesi, düşünce özgürlüğü olarak kabul edilemez.  Bu konudaki tavrımız bellidir; düşünce özgürlüğüne evet, hakarete hayır!” diye konuştu.

Demokrasiye ve halkın iradesine saygısı yok

Kılıçdaroğlu’nun sarf ettiği sözlerin, en temel anayasal hak olan seçme özgürlüğünü kullanarak Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermiş vatandaşlar olarak kendilerine ve vatandaşlara da yöneltilmiş ağır birer hakaret olduğunu ifade eden Akçay “Bu hakaretler, Kemal Kılıçdaroğlu’nun demokrasiye ve halkın iradesine en ufak saygısının dahi olmadığının da açık bir göstergesidir. Hakaret eden kişinin aynı zamanda temsil kabiliyeti bakımından ülkedeki en büyük ikinci partinin ve ana muhalefetin lideri olması, durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne sermektedir.” dedi.

Öncelikle aynaya bakmalı

Siyasetin, her şeyden önce hizmet, halkla iletişim ve diğer partilerle diyalog kurma becerisi olduğunu hatırlatan AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, şunları kaydetti:

“Siyasetçi nezaket kuralları olan, edep dairesini gayet iyi bilen ve sözünün nereye gideceğini hesap eden insandır. Bu anlamda Cumhurbaşkanımıza yakışıksız ifadeler kullanan CHP Genel Başkanı, öncelikle aynaya bakmalı ve kendindeki eksikliği aramalıdır. CHP’nin siyaset dilini bu kadar seviyesizleştirmesini protesto ediyoruz. Böyle bir muhalefet dilinin ne CHP’ye, ne de Türkiye’ye faydası yok. Böyle bir üslubu CHP’ye oy verenlerin bile kaldıramayacağı aşikârdır.”

Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Ahmet Akçay, daha sonra İl Yürütme Kurulu Üyeleri ile birlikte adliyeden ayrıldı. 
Editör : Tuğberk Erdem
1767 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu