Tredaş Için 2016, İsg Ve Teknik Eğitim Yılı Olacak
reklam
27 Şubat 2016
Tredaş Için 2016, İsg Ve Teknik Eğitim Yılı Olacak

Tredaş Için 2016, İsg Ve Teknik Eğitim Yılı Olacak

Trakya bölgesindeki müşterilerine elektrik enerjisini yeterli, kaliteli ve sürekli vermek için çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren TREDAŞ, 2016 yılında İş Sağlığı ve Güvenliği ile Teknik Eğitim Süreçleri konularındaki yatırımlarını hızlandırdı.

Saha çalışmalarında kalite, verimlilik ve iş sağlığı güvenliği süreçlerinin en iyi şekilde yönetilmesini amaçlayan Trakya Elektik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), Trakya bölgesindeki tüm arıza bakım onarım personeline yönelik seviye durum tespit ve temel seviye sınavları ile bir dizi eğitim programı gerçekleştirdi. Namık Kemal Üniversitesi’ndeki dersliklerde gerçekleştirilen ve 2 gün süren Temel Seviye Elektrik Sınavı, Teknik Beceri Sınavı ve Zihinsel Bilgi Sınavına Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da görev yapan toplam 369 personel katıldı. TREDAŞ İnsan Kaynakları Direktörlüğü tarafından organize edilen sınav ve eğitimlerle; saha sürecindeki eksikliklerin tamamlanması, iş kazalarının minimum seviyelerde tutulması ve sahalardaki elektrik arızalarına en kısa sürede müdahalenin sağlanması hedeflendi.

İki konuda hata yapamayız

Eğitim programında bir konuşma yapan ve TREDAŞ’ın büyük bir aile olduğunu ifade eden İnsan Kaynakları Direktörü Serkan Öğren, TREDAŞ için iş disiplini ve iş etiğinin vazgeçilmez bir unsur olduğunu kaydetti. İnsan Kaynakları Direktörü Öğren “Hep birlikte, ‘Daha iyiye nasıl ulaşabiliriz?’ diye planladık. TREDAŞ Ailesi olarak; ‘Sahada daha güçlü nasıl oluruz?’, ‘Sahayı etkin kullanmak için neler yapmamız gerekir?’ bunları planlıyoruz. 2016 yılını TREDAŞ Ailesi olarak ‘Teknik Eğitim, Gelişim ve İş Sağlı ve Güvenliği Yılı’ olarak adlandırabiliriz. Kurumsal kimlik, kurumsal birliktelik ve sürdürülebilirlik ancak iş disiplini ile sağlanabilir. Her konuda hata yapabiliriz, ancak iki konuda hata yapma şansımız yok. Biri iş disiplini, iş kültürü ve iş etiği, diğeri ise iş sağlığı ve güvenliğidir.” dedi.

İş yaparken tedbirinizi alın!

TREDAŞ’ın son yıllarda yaptığı en kapsamlı sınav ve eğitim dizisinin gerçekleştirildiğini belirten TREDAŞ İşletmeler Direktörü Uğur Sönmez ise iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin önemine değindi. Sönmez “Eksiklerimizi görmemiz için önemli bir organizasyon. Hiçbir işimiz, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini almaktan daha acil değil. Hiçbir işimiz bugüne kadar yarım kalmadı. Bitmeyen, yapılmayan bir arıza olmadı. Lütfen, iş yaparken tedbirinizi alın!” diye konuştu.

Gerçekleştirilen organizasyonda, TREDAŞ Teknik Eğitim Müdürü Cengiz Tınmaz ile TREDAŞ İş Sağlığı ve Güvenliği Şefi İbrahim Yasin Tunçel de Teknik Eğitim ve İSG Süreçleri ile ilgili sunum gerçekleştirdiler. Etkinliğe, TREDAŞ İşletme Bakım Müdürü Yunus Emre Bilgi ile TREDAŞ çalışanları katıldı.
Editör : Tuğberk Erdem
2174 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu