Ulaş-Çayla Grup Yolu'nun Temeli Atıldı
reklam
27 Şubat 2016
Ulaş-Çayla Grup Yolu'nun Temeli Atıldı

Ulaş-Çayla Grup Yolu'nun Temeli Atıldı

Ergene İlçesi Ulaş Mahallesi ile Saray İlçesi sınırları içerisinde kalan Çayla Mahallesi arasındaki grup yolunun temeli, Ergene’de düzenlenen törenle atıldı. 2017’nin Haziran ayında tamamlanması planlanan proje, 21 milyon 500 bin TL’ye mal olacak.

Ulaş-Çayla Grup Yolu Temel Atma Töreni’nde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “2016’nın hizmetler yılı olacağı ve temel atmalar, açılışlar ve benzeri aktivitelerle sık sık bir araya geleceğimizi söylemiştik. 30 Mart 2014’ten sonra ilçe olan ‘Ergene için yetmez!’ diyerek yola çıktık. Yetmezlerin 3’üncüsünün temelini bugün atıyoruz. O yetmezlerin 4’üncüsünü, 5’incisini, 6’ncısını önümüzdeki 1-1,5 ay içerisinde sık sık göreceksiniz. Çünkü sırada Ergene’nin tamamının sağlıklı içme suyuna kavuşması için temel atma törenini yapacağız. Daha sonra Vakıflar’dan Yukarı Sevindikli’ye giden yolu yapacağız. Yine o bölgede kanalizasyon ve içme suyu tesisatlarının yapımı var ve bu hizmetler devam edecek.” dedi.

Bu yolu koruyalım arkadaşlar!

Albayrak “Ben size bir görev veriyorum ve tüm yetkililerden de uygulamasını istiyorum. Buraya 20-21 milyon TL masraf edeceğiz. Bu yolu çok iyi hazırlanma sonucunda yapmaya başlıyoruz. Göreve geldikten 2 ay sonra da bu yol yapılabilirdi. Ama sonradan arkamızda sıkıntı bırakmayalım diye, metre metre statik hesapları yapıldı ve bu ilk defa yapacağımız karayolları standardında sıcak asfalt olacak. Çok büyük masraf edeceğiz. Buradan 40,5 kilometre boyunca Saray’a gideceğiz. İlçelere ve tüm köylere hitap edeceği için sizlerden ricam bu yolu koruyalım arkadaşlar! Bu yol halkımızın verdiği vergilerle yapılan bir yol ve biz bu yolu korumak zorundayız. Bu yol, 3-5 tane taş ocağının veya ağır kamyonların hizmetine değil, vatandaşın hizmetine yapılıyor.O nedenle bu yoldan ağır kamyonların geçmesine izin vermeyelim. Ben gayet eminim Bugün kızmaya çalıştıkları, zaman zaman tenkit etmeye çalışan o siyasal kişiler bile bir gün gelecek bize dua edecek. Çünkü bu hizmet, vatandaşımız için. Sayın Kaymakamım, bu konuda özel bir hassasiyet gösteriyor. Biz de zaten bundan sonra yaptığımız tüm yolları, zabıta aracılığıyla tonaj kontrolü yaparak koruyacağız.” diye konuştu.

Sadece ve sadece hizmet için geldik

Hizmete açılacak olan grup yollarının devamının geleceğini de sözlerine ekleyen Albayrak “Haziran ya da Temmuz ayında, Süleymanpaşa’nın Seymen Mahallesi’nden girip Hayrabolu’nun Canhıdır Mahallesi’nden çıkacağımız grup yolumuz var. Yine Süleymanpaşa’nın İnecik Mahallesi’nden girip Malkara’nın Sağlamtaş Mahallesi’ne doğru gideceğimiz grup yolları var. Ve gelecek dönem için hazırlık yaptığımız 3-4 grup yolu daha var. Bunları yapmak zorundayız. Biz sadece ve sadece hizmet için geldik. Bunun önemine binaen de Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu ayki toplantısını Ergene’ye aldık. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi, Ergene’de toplanacak. Yani size misafir olacağız. Ben vatandaşlarımdan, özellikle de Ergene’deki vatandaşlarımdan şunu istiyorum. Kanalizasyonunuz yapılıyor. Zaman zaman su hattında kesilmeler olacak, çamur olacak, toz olacak. Bunları lütfen sabırla karşılayın! Süleymanpaşa’da 380 kilometre kanalizasyon yapıyoruz. Bunun yanı sıra evsel arıtma ve ileri biyolojik arıtmayı da yapıyoruz.” dedi.

Tenkit edenler de dua edecek

Hizmet yaparken tenkit edildiklerini de kaydeden Albayrak “Maalesef siyasal partilerimiz, bu hizmet yapılırken bile olaya siyasal bakarak bizi tenkit etmeye çalışıyorlar. Bir nesil zahmet çeker, ama gelecek nesil ve torunlarımız o sıkıntıyı çekmez ve bize dua eder. Ben gayet eminim! Bugün kızmaya çalışanlar, zaman zaman tenkit etmeye çalışan o siyasal kişiler bile bir gün gelecek bize dua edecek. Çünkü bu hizmet vatandaşımız için. Temeli atılan grup yolunun bütün halkımıza ve Tekirdağ’a hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Hak ediş ödenirse, yol yapımı hızlanır

Temel atma töreninde konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “Şu anki çalışmada, 25 kilometreye yakın bir ağ çalışması yapılacak. Karayolları standardına uygun bir şekilde yapılacak. Tabii ki bizim 30 Mart 2014 tarihinden beri beklemiş olduğumuz, arzu etmiş olduğumuz bir yol çalışması gerçekleştiriliyor. İşte şimdi Türk Standartları Enstitüsü (TSE) standartlarında güzel bir yola kavuşacaksınız. Beklediniz, sabrettiniz, şu anda da temeli atılıyor. Nüfus orantısında baktığımızda, 30-40 milyona yapılacak yol ağı belki miktar olarak fazla görülebilir. Ama buradaki vatandaşlarımıza yapılacak hizmet, mahalleler ile ilçeleri birbirine bağlayan yoldur. Geçtiğimiz günlerde köprünün temeli atıldı, köprü açıldı. Artık trafik sorunu olmayacağına, bu işi de 2016 yılı içerisinde bitireceklerine ben inanıyorum. Çünkü buradaki hak edişin karşılığını verirseniz, yapımı üstlenen firma da yol ağını ve yapımını hızlandırmış olur. Ben o şekilde biliyorum bu işleri.” dedi.

“Bırakacağım!” diyor, ama ben inanmıyorum!

Mandalı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Zaten Ünal Başkan’ım duayendir. ‘Ben artık siyaseti bırakıyorum!’ dedi. Bırakacağını söyledi, ama ben bırakmayacağını biliyorum. Allah yolunu açık etsin. Tecrübeli başkanlara ihtiyacımız var. Uzunhacı ile Yanıkağıl’ı bağlayan kadastral bir yol var. Ben şu andaki yol güzergâhını kazanan firmadan, buradan çıkacak malzemenin o yol güzergâhına atılmasını istiyorum. Yanıkağıl ile Uzunhacı’yı kestirme olarak 4 kilometre daha kısaltacağını tahmin ediyorum. Hemen akabinde Karlıköy ile Kurtdere arasında yine öyle kadastral bir yol var. Çıkacak olan malzeme o yol güzergâhına da atıldığı takdirde, o iki yerleşim yeri de birbirine yakınlaşacaktır.”

Artık milyon dolarlardan bahsediyoruz

Mandalı “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımızın Kapaklı’ya çok güzel hizmetler ettiğini biliyoruz, kendimiz de gördük zaten. Hizmet ağını değerlendirmeye aldığımızda, 13 küsur milyonluk yol güzergâhını ihaleyi bize bırakmak kaydıyla gerçekleştirdi. Kapaklı Belediyesi olarak bizim, 13 milyonun içerisinde 1 lira dahi katkımız yok. Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkısı var. Onun için de teşekkür ederim. Hemen yanında Karaağaç Mahallemiz var. Daha önce belediyeydi, şimdi kapandı. Orada da 5 milyon TL’lik kolektör hattı gerçekleştirilecek. Bahçeağıl ve Karaağaç istikameti olmak üzere 2016 yılında asfalt çalışmaları yapılacak. Hemen yanında Yanıkağıl ve Büyük Yoncalı istikametinde oluşacak olan yol çalışmaları önümüzdeki aylarda gerçekleştirileceğini biliyorum. Ama Özden Petrol’ün hemen karşısında kadastral bir yolumuz var. 4 tane köyümüzü bağlantı içerisinde olabilecek bir yol ağımız var. Onu da en kısa sürede gerçekleştirmek istiyoruz. Ben Tekirdağ Büyükşehir ile gurur duyuyorum. Çünkü yapmış olduğu hizmetler öyle 300 bin liralık 500 bin liralık hizmetler değil. Artık milyon dolarlardan bahsediyoruz. Allah yolunuzu açık etsin. Allah hiçbir zaman bizleri utandırmasın!” diye konuştu.

İddiamız da hedeflerimiz de devam ediyor

Törende, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de bir konuşma yaptı. Başkan Yüksel “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi çalışıyor, Ergene Belediyesi çalışıyor. Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu, sizlerle beraber yaşıyoruz. Projelerimiz devam ediyor. Ergene İlçemizde, her mahallemizde ayrı ayrı projelerimiz var. Allah kısmet ederse Ulaş Mahallesi sakinlerimiz için anaokulu projesinin temel atma törenini de yine beraber yapacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız, geçen sefer söz vermişti. Verdiği sözü yine yerine getiriyor. Aşevi ve Taziye Evi projemiz hazır. Allah kısmet ederse onun da çalışmalarını yapıp kısa sürede temel atma törenini gerçekleştireceğiz. İddialarımız, hedeflerimiz devam ediyor. Bu yolun Ergene, Kapaklı ve Saray halkına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

2017’nin Haziran ayında tamamlanması planlanıyor

Temeli atılarak yapımına başlanan yol ile ilgili olarak teknik bilgiler aktaran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Metin Pakdil ise “Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin yol ağında bulunan Karlı-Ulaş, Karlı-Büyük Yoncalı ve Vakıflar-Yukarı Sevindikli yollarının yapım işi için proje çalışmaları, 2015 yılı içerisinde yapılmıştı. Yine 2015 yılı içerisinde yol yapım ihalesi yapılmış olup, yıl sonu itibariyle ihale çalışmaları da sonuçlandırılmıştır. Yapılan ihale neticesinde 17 milyon 997 bin 539 TL sözleşme bedeli ile yol yapım işi Yol-Fen İnşaat Firması’na ihale edilmiş ve 30 Aralık 2015 tarihinde sözleşmesi imzalanmıştır. Yüklenici firma olan Yol-Fen İnşaat’a 06 Ocak’ta yer teslimi yapılmış olup hazırlıklar yapıldıktan sonra bugün de yol yapım çalışmalarına fiilen başlamış bulunmaktayız. İşin süresi 520 iş günüdür. 09 Haziran 2017 tarihinde bitirilecek, daha önce de bitirilmesi için gayret edeceğiz. Daha önce yapılan proje çalışmaları ve etüt çalışmaları da dahil olmak üzere bu proje için KDV dahil 21 milyon 500 bin TL ödenmesi öngörülmektedir. Toplam uzunluğu 40 kilometre 500 metre olan yol, 3 adet yoldan oluşmaktadır. Bu 3 adet yolda; 434 bin metreküp kazı çalışması, 270 bin metreküp dolgu, 120 bin ton asfalt, 66 ton demir, 11 bin metreküp beton, 10 bin metrekare beton parke ve 26 adet menfez yapılacak.” diye konuştu.

Yapılacak yol 10 yerleşim yerini ilgilendiriyor

Pakdil “Künt Deresi üzerindeki köprü, 2015 yılında yapılmış ve 1 milyon 300 bin TL maliyetle bitirilmiştir. Bugün temelini atacağımız Ulaş-Çayla Yolu; bir geliş bir gidiş olmak üzere 8 metre platform genişliğine sahip, bitümlü sıcak karışım kaplamalı olarak yapılacaktır. Bu yol Saray-Kapaklı-Ergene ilçe sınırlarından geçmekte olup ilimizin Kuzey-Güney aksında önemli bir koridor oluşturacaktır. Yolumuz 6 ayrı yerleşim yerinden geçmekte, civar mahallelerle birlikte 10 ayrı yerleşim yerini doğrudan ilgilendirmektedir. Ayrıca Avrupa Serbest Bölgesi’nin ulaşımında da Çorlu tarafında bir ulaşım daha yapılmıştı. Bu da diğer taraftan bağlantısını sağlayacaktır. Bugün temeli atılacak yolun hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların sonrasında Ergene Müftü Vekili Mehmet Bican’ın okuduğu duanın ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.
Editör : Tuğberk Erdem
2274 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu