Gökhan Bayram: “Tekirdağ, Hitabetin Kalesidir!”
reklam
27 Şubat 2016
Gökhan Bayram: “Tekirdağ, Hitabetin Kalesidir!”

Gökhan Bayram: “Tekirdağ, Hitabetin Kalesidir!”

Tekirdağ Barosu, Etkili Konuşma Teknikleri ve Hitabet konulu seminer düzenledi. Seminerde, avukatlara pratik bilgiler sunan akademisyen ve hitabet eğitmeni Gökhan Bayram “Tekirdağ, hitabetin en iyi örneklerini veren 3 Kemal’in diyarıdır.” dedi.

Tekirdağ Baro Başkanlığı, mensubu bulunan avukatların mesleki bilgi ve tecrübeleri artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Belediye İş Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Etkili Konuşma Teknikleri ve Hitabet” konulu eğitim semineri, Tekirdağ Baro Başkanı Av. Huriye Altay Erol’un açılış konuşmasıyla başladı. Farklı konulardaki seminerlere devam ettiklerini ve bir süredir gerçekleştirmeyi arzu ettikleri bu programı yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Baro Başkanı Erol, katılımcıların eğitimden çok fazla faydalanacaklarına emin olduğunu ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğretim görevlisi, hitabet eğitmeni ve sunucu Gökhan Bayram tarafından etkili konuşmanın inceliklerine dair bilgi paylaşımında bulunuldu. 3 saat süren ve Tekirdağ merkez ile ilçelerinden yoğun katılımla gerçekleştirilen seminerde, birçok çarpıcı ve pratik bilgi sunuldu. Konuşmaya ilişkin videolar ve fotoğrafların gösterildiği, ilginç bilgilerin verildiği, eğlenceli ve akıcı geçen eğitim seminerinde Gökhan Bayram tarafından usta konuşmacıların sırları paylaşıldı.

Seminerde Tekirdağ ile ilgili görüşlerini de ifade eden Gökhan Bayram, Tekirdağ’ı “Hitabetin Kalesi” olarak tarif etti. Bayram “Burası, 3 Kemal’ler diyarı. Namık Kemal, bir hatip ve hatiplerin anasıdır. Onun sayesinde devrinde birçok kişi etkilenmiş ve etkili konuşmalar çıkarmıştır. Yahya Kemal ise hem hatiplere malzeme veren hem de etkili konuşmasıyla ünlenen bir Tekirdağlıdır. Mustafa Kemal ise cumhuriyet tarihinin en etkili hatibidir. Bir şehir düşünün ki kendini tarif ederken övündüğü 3 isim, konuşmanın örnek ve özel isimleridir. Tekirdağlılar, konuşmalarında 3 Kemal’i kendilerine örnek almalıdır.” dedi.

Eğitim semineri soru cevap bölümünün ardından, Tekirdağ Baro Başkanı Av. Huriye Altay Erol’un ve baro yöneticilerinin Gökhan Bayram’a yöresel armağanları takdim etmesi ile son buldu.
Editör : Tuğberk Erdem
2271 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu