Ak Parti Çorlu İlçe Teşkilatı Görevden Alındı
reklam
29 Şubat 2016
Ak Parti Çorlu İlçe Teşkilatı Görevden Alındı

Ak Parti Çorlu İlçe Teşkilatı Görevden Alındı

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı İsmet Albayrak ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Genel Merkez tarafından görevden alındı. Yaşanan gelişmeler sonrasında Ergene ve Marmaraereğlisi İlçe Teşkilatları’nın da görevden alınacağı iddiaları ortaya atıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Başkanlığı görevine 12 Temmuz 2014 tarihinde atanan ve 23 Kasım 2014 tarihinde yapılan AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı 5’inci Olağan Kongresi’nde İlçe Başkanlığı görevine seçilen İsmet Albayrak ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Genel Merkez tarafından görevden alındı. Göreve getirildiği günden bu yana geçen süreç içerisinde sürekli eleştirilere maruz kalan Albayrak’ın, AK Parti’nin Tekirdağ’da sürpriz yaparak 3’üncü Milletvekili’ni Çorlu’dan çıkartması sonrasında görevden alınması ise “Süleymanpaşa İlçesi’nden Tekirdağ’ı yönetmeye çalışan büyük ağabeylerin operasyonu” olarak nitelendirildi.

İstifa dilekçeleri İl Koordinatörü’nde

26 Şubat 2016 Cuma günü öğleden sonra Çorlu İlçe Teşkilatı’na gelen AK Parti İstanbul Milletvekili ve Tekirdağ İl Koordinatörü Ünal Kacır’ın, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı İsmet Albayrak ve yönetim kurulu üyelerinin istifa dilekçelerini aldığı öğrenildi. Genel Merkez’in, AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığı için kısa sürede atama yapması bekleniyor.

Nedeni, il kongresi mi?

AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı’nın görevden alınma kararı, siyasi kulisleri de hareketlendirdi. Çorlu İlçe Teşkilatı’nın görevden alınmasına ilişkin olarak değişik iddialar ortaya atılırken en büyük etkenin, 18 Ocak 2015 tarihinde yapılan AK Parti Tekirdağ İl Teşkilatı 5’inci Olağan Kongresi ve öncesinde yaşananlar olduğu ifade edildi. Gerçekleştirilen kongre öncesinde Genel Merkez’in adayı olarak gösterilen Ahmet Akçay’ın önderliğinde hazırlanan tek bir listenin seçime girmesi istendiği ve Başbakan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun Akçay’ın rakibi Mehmet Şık’ı açıkça tehdit ederek “Siyasi geleceğinizi bitirirsiniz. Derhal bu seçimden çekilin!” ifadelerini kullandığı iddia edilmişti. Hatırlanacağı üzere AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı kongrede geçerli 557 oyun 385’ini alan Ahmet Akçay, Tekirdağ İl Başkanlığı görevine seçilme başarısı göstermişti. Seçimde 172 oy alan Mehmet Şık ağır bir yenilgi alırken Şık’ın listesine en büyük desteği, mavi kravat takan İsmet Albayrak ve kurmayları vermişti.

Sırada, hangi ilçeler var?

Edinilen bilgilere göre Tekirdağ’ın birkaç ilçesinde daha aynı operasyonun yapılacağı iddia edildi. AK Parti Ergene ve AK Parti Marmaraereğlisi İlçe Yönetimleri’nin de görevden alınmasına kuvvetle muhtemel gözüyle bakılıyor.

Kararı, Genel Merkez verdi

Görevden alınma kararına ilişkin olarak kısa bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay “Görevden alma kararı, AK Parti Genel Merkezimizin kararı. Bu karar doğrultusunda, Çorlu İlçe Teşkilatımız görevden alındı. Diğer ilçeler için şuan itibariyle bir görevden alma söz konusu değil!” ifadelerini kullandı.
Editör : Tuğberk Erdem
2122 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu