Darbelerden Kurtulmak Için Daha Fazla Demokrasi Gerekir!
reklam
29 Şubat 2016
Darbelerden Kurtulmak Için Daha Fazla Demokrasi Gerekir!

Darbelerden Kurtulmak Için Daha Fazla Demokrasi Gerekir!

28 Şubat Darbesi’nin yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yapan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, etkisi siyasetle sınırlı kalmayan darbelerden ebediyen kurtulmak için daha fazla demokrasi gerektiğini söyledi.

Darbelerin olmaması için daha fazla demokrasi gerektiğini ifade eden AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay “Darbeler genelde siyasi partileri hedef aldığı için, etkisinin siyasetçilerle sınırlı kaldığı zannedilir. Darbenin etkisi siyasi alanla sınırlı kalmaz, toplumun tamamını etkiler. Darbenin olumsuzluğu ekonomiden eğitime, sanattan tarıma kadar her alana yansır. 1923’te kurulan ülkemiz, 90 yıllık hayatına çok sayıda darbe, muhtıra, darbe girişimi sığdırdı. Bu, maalesef ülkemiz için kötü bir mirastır. Bundan sonraki dönemlerde darbe, muhtıra, darbe girişimi gibi antidemokratik hiçbir girişime müsaade etmeyeceğiz. 28 Şubatlar, 12 Eylüller, 12 Martlar, 27 Nisanlar, 17 Aralıklar, 27 Mayısların olmaması, daha fazla demokrasi ile mümkündür. Bize düşen daha fazla demokrasi ve özgürlük için çalışmaktır.” diye konuştu.

CHP, komisyona geri dönmeli

Çok sayıda maddesi değiştirilse de 12 Eylül Anayasası’nın yürürlükte olduğunu hatırlatan AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, yeni anayasa yapım çalışmalarına kaldığı yerden devam edilmesi gerektiğini savundu. İl Başkanı Akçay “12 Eylül Darbe Anayasası’nın birçok maddesi değiştirildi. En son 2010 yılında, AK Partimizin öncülüğünde geniş çaplı bir Anayasa reformu yaptık. Çok sayıda maddesi değiştirilmiş olsa da sonuçta darbe anayasası halen yürürlükte. Onun için yeni anayasa çalışmalarına hız verilmelidir. CHP, terk ettiği Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na geri dönmelidir. Uzlaşma Komisyonu’ndan kaçmak, sadece statükoya katkı sağlar.” dedi.

28 Şubat, en çok eğitimi vurdu

28 Şubat Darbesi’nin en çok eğitimde tahribat yarattığına dikkat çeken Akçay “28 Şubat’ı bir yönüyle de eğitim düşmanı darbe olarak tanımlayabiliriz. 28 Şubat’ta, darbecilerin asker ve sivil kanadının işi gücü okullardı. Onlar yüzünden eğitimimiz, gençlerimiz, öğretmenlerimiz çok zaman kaybetti.” diyerek açıklamasına son verdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1931 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu