Pkk Terörünün Arkasındaki Güç Amerika'dır!
reklam
01 Mart 2016
Pkk Terörünün Arkasındaki Güç Amerika'dır!

Pkk Terörünün Arkasındaki Güç Amerika'dır!

Vatan Partisi (VP) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB)’ne mensup bir grup üye, önce Ankara ardından Diyarbakır ve Şırnak’ta yaşanan terör saldırılarını protesto etmek amacıyla Çorlu Atatürk Meydanı’nda toplanarak basın açıklaması yaptılar.

Toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İlçe Başkanı Anıl Erem “Ankara’da, Türkiye’mizin kalbinde daha 1 hafta önce, 20’si rütbeli asker olmak üzere 28 vatandaşımızı teröre kurban verdik. Hemen sonrasında Diyarbakır ve Şırnak’ta yine PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılarla 12 Mehmetçiğimizi toprağa verdik. Gün bir kez daha terörün merkezlerine karşı harekete geçme günüdür. Türk gençliği ve Türk milleti bölücü terörün arkasındaki kuvveti çok net bir şekilde görmektedir. PKK terörünün arkasındaki güç, onları her defasında özgürlük savaşçısı olarak niteleyen Amerika’dır. O güç YPG’ye 50 ton mühimmat vererek, teröre koşulsuz desteğini esirgemeyeceğini söylemiştir. İşte o güç Ankara’da, Diyarbakır’da ve Şırnak’ta askerlerimizin ve vatandaşlarımızın katilidir.” dedi.

Verdiğimiz mücadele millet olmak içindir

Açıklamasına devam eden Başkan Erem “Türk ordusu bölücü terörün üzerine gittikçe, Türkiye’de bombalar patlamaktadır. ABD’nin duyduğu rahatsızlık, Türkiye’nin yeniden uyanışıdır. Türk askeri ve polisine ateş açan tüm silahlar, bugün buram buram Amerika kokmaktadır. Suriye’de ve Irak’ta yenilen ABD emperyalizminin, bölgemizde tutunmak adına yaptığı son hamlelerdir bunlar. Bu hayati mücadelede milletimiz ve Türk gençliği, Mehmetçiğimizin sonuna kadar yanındadır. Sözde barış bekçiliği yapanlar ise emperyalizmin yanında saf tutmuş, PKK’nın başarılarına bel bağlamışlardır. Bizim bugün verdiğimiz mücadele Türk ve Kürdün beraber, kardeşçe yaşaması içindir; verdiğimiz mücadele millet olmak içindir.” diye konuştu.

Planlarını, İncirlik Üssü’nde yapıyorlar

Erem “Türkiye’mizin kalbine hançer saplayanlar, planlarını İncirlik Üssü’nden yapmaktadır. İncirlik Üssü üzerinden kalkan uçaklar, bölge ülkelerine kan ve gözyaşı götürmektedir. Türkiye’nin derhal terör ihraç eden pozisyondan çıkıp, bölge ülkeleriyle işbirliği içerisinde terörün her türlüsüne karşı mücadele vermesi gerekmektedir.” dedi.

Gün, Mustafa Kemal olma günüdür

Konuşmasının son bölümünde Yeni Anayasa çalışmalarına da değinen Erem “Bugün ‘Yeni Anayasa’ adı altında Türkiye vatanının birliğini ve bütünlüğünü bölmeye kalkanlar, olmayacak duaya ‘Âmin’ demektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk dört maddesini kaldırmaya çalışanlar, PKK’yı gömüldüğü hendeklerden kurtarmaya çabalamış olur. Anayasa’nın ilk dört maddesine el uzatmaya çalışanlar, meşruluklarını yitirirler. Zaten kurdukları Anayasa Komisyonları hüsrana uğramıştır. Türkiye’yi sözde Üniter Başkanlık Sistemi’ne hazırlamaya çalışanlar da avuçlarını yalayacaklardır. Türk milleti genciyle, yaşlısıyla vatan bütünlüğünü ve milletin birliğini savunarak başkanlık sevdalılarına gereken yanıtı verecektir. Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa, Türkiye’yi bölmeden asla ama asla gerçekleştirilemez. Şehitlerin kanlarıyla sulanmış vatanımızı bölmeye çalışanların heveslerini kursaklarında bırakacağız. Gün tüm Türk milleti olarak emperyalizme ve onun güdümündeki terörü bitirene dek mücadele etme günüdür. Gün, tek yürek olma günüdür. Gün, Mustafa Kemal olma günüdür. Yolumuz açık olsun!” diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından Atatürk Meydanı’nda toplanan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.
Editör : Tuğberk Erdem
2018 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu