866 Milyon 118 Bin Tl Borcu Olan Tekirdağ Için Büyük Kriz Kapıda
reklam
02 Mart 2016
866 Milyon 118 Bin Tl Borcu Olan Tekirdağ Için Büyük Kriz Kapıda

866 Milyon 118 Bin Tl Borcu Olan Tekirdağ Için Büyük Kriz Kapıda

Tekirdağ’da ödenemeyen taşıt kredileri toplamı 2 milyon 326 bin TL’ye, konut kredileri toplamı ise 9 milyon 328 bin TL’ye ulaştı. Takipteki tüketici kredileri toplamı 130 milyon 426 bin TL, kredi kartı borçları ise 724 milyon 38 bin TL olarak yansıdı

Bankalardan aldığı kredileri ödeyemeyen Tekirdağlı vatandaş için bıçak kemiğe dayandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 2015 yılı Aralık ayı verilerine göre Tekirdağ’da ödenemeyen taşıt kredileri toplamı 2 milyon 326 bin TL, konut kredileri toplamı ise 9 milyon 328 bin TL’ye ulaştı. Takipteki diğer tüketici kredileri toplamı 130 milyon 426 bin TL olarak rakamlara yansırken, kredi kartları borç toplamı ise 724 milyon 38 bin TL olarak kayda geçti. Bu verilerden hareketle Tekirdağ İli’nde ödenemeyen kredi ve kredi kartları borç tutarı toplamı, 866 milyon 118 bin TL’yi buldu.

Bakan tarafından verilen yanıt yetersiz

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan ve ödenemeyen kredi kartı ile ihtiyaç kredisi borçlarını daha önce Meclis gündemine taşıdığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi Emre Köprülü, Maliye Bakanı tarafından verilen yanıtın yetersiz olduğunu söyledi. BDDK’nın resmi olarak açıklama yapmaktan kaçındığını ifade eden Köprülü, faiz ve borç batağında boğulan halkın içinde bulunduğu durumun kurum tarafından gizlenmeye çalışıldığını iddia etti.

Sessiz bir kriz yaşanıyor

Ödenemeyen kredi ve kredi kartları borç tutarının yaşanan krizin boyutlarını gözler önüne serdiğini ve partisinin hükümet olması durumunda borçların yüzde 80’ini sileceklerini hatırlatan CHP’li Köprülü, muhalefette olmalarına rağmen konuyla ilgili yasa tekliflerini TBMM’ye sunduklarını kaydetti. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumun hiç de iç açıcı olmadığını vurgulayan Köprülü “Ülkede, adeta sessiz bir ekonomik kriz yaşanıyor. Gazete ve televizyon haberlerine baktığınızda yandaş basın, ülkede her şey yolundaymış gibi haber yapıyor. Gerçekler ise çok daha farklı” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
4258 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu