18 Hükümlü, Sertifika Sahibi Oldu
reklam
03 Mart 2016
18 Hükümlü, Sertifika Sahibi Oldu

18 Hükümlü, Sertifika Sahibi Oldu

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA), Tekirdağ 2 Nolu T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” düzenledi. Tahliyesine az bir süre kalan hükümlüleri kapsayan eğitim sonunda, başarı gösteren 18 kursiyere sertifikaları verildi.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kurum Müdürü Ahmet Yıldız, Kurum 2’nci Müdürü Yusuf Gayır, Kurum Öğretmeni Serap Toktasın, ajans ve kurum personelleri ile hükümlülerin katıldığı tören, saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Törendeki konuşmasında Trakya’nın girişimcilik potansiyelinin artırılmasına yönelik olarak yürütülen çalışmalar hakkında kısa bilgiler veren TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, özellikle dezavantajlı grupların mesleki eğitimlerden faydalanmasının önemine vurgu yaptı. Şahin “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’nde kursiyerlere teorik ve uygulamalı olarak 70 saatlik bir eğitim programı sunuluyor. Trakya Kalkınma Ajansı, eğitimleri veren eğiticilerin ücretini karşılayarak sürece destek veriyor. Eğitimler sonucunda sertifika alan adaylar KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programları’na başvurma hakkını kazanıyor. KOSGEB, girişimci adaylarına bu programlar kapsamında 30 bin TL’lik hibe desteği ve sabit yatırım desteği olarak 70 bin TL’ye kadar 2 yıl geri ödemesiz, sıfır faizli kredi imkânı sunuyor. Ceza ve infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerin, hükümlülük süreleri bittikten sonra sosyal hayata uyum sağlamaları, hayatlarını devam ettirmeleri için mesleki eğitimler çok önemlidir. Verdiğimiz bu eğitimler, toplum hayatına döndüklerinde insanlarımızın özgüvenlerini arttıracak ve onları bilinçli bir girişimci haline getirecektir.” dedi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılarak sertifika almaya hak kazanan 18 hükümlüye sertifikaları verildikten sonra tören sona erdi.

Editör : Tuğberk Erdem
2247 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu