Yüzme Havuzu Inşaatında Sona Yaklaşılıyor
reklam
03 Mart 2016
Yüzme Havuzu Inşaatında Sona Yaklaşılıyor

Yüzme Havuzu Inşaatında Sona Yaklaşılıyor

Çorlu Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen yarı olimpik yüzme havuzu inşaatında son aşamaya gelindi. 5 bin 154 metrekarelik alana inşa edilen ve Çorlu’ya ayrı bir değer katacak olan tesisin, Haziran ayı içinde hizmete girmesi hedefleniyor.

Çorlu Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen ve 5 bin 154 metrekarelik alana inşa edilen yarı olimpik yüzme havuzu inşaatında son aşamaya gelindi. Çorlu’ya spor alanında ayrı bir değer katacak olan tesis bünyesinde; yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, sauna, masaj salonu, oyun salonları, kafeterya, engelli tuvaleti, soyunma odaları, hakem odası, basın odası ve 500 seyirci kapasiteli tribün yer alacak.

22 bin 363 metrekare arsa içinde 5 bin 154 metrekare alana inşa edilen tesisin 1’inci kısmında çatı kaplamasının tamamlandığını belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt “Tesisin, bina içi zemin kaplaması, duvar sıva ve boya işlerinin yanı sıra asma tavan işlemleri de büyük ölçüde tamamlandı. Çocuk ve yetişkin yüzme havuzlarının ve seyirci tribünlerinin yer aldığı 2’nci kısımda ise çelik çatı montajları devam ediyor. Çelik çatı montajının ardından çatı kaplamasına başlanacak. Çatının tamamlanmasından sonra ise havuz ve tribünlerin yer aldığı alanda zemin kaplama ve tribün koltuklarının montajlarına başlanacak. Tesisin dış alanında devam eden çevre istinat duvarı inşasının yanında, peyzaj çalışmaları da yapılacak.” dedi.

Çorlu’da az sayıdaki alanlarda, antrenmanlarını kısıtlı imkânlarla sürdüren yüzücü ve kulüpler için önemli katkı sağlayacak olan Çorlu Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ilçeyi yerel, bölgesel, ulusal ve uluslar arası turnuvalarda temsil edecek sporcuların yetişmesinde önemli katkılar sağlayacak. Spor amaçlı kullanılacak olan tesisin, Haziran ayı içinde hizmete girmesi hedefleniyor.
Editör : Tuğberk Erdem
2093 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu