Chp'deki Seçim Sürecinde Rekabet Kızıştı
reklam
07 Mart 2016
Chp'deki Seçim Sürecinde Rekabet Kızıştı

Chp'deki Seçim Sürecinde Rekabet Kızıştı

Nisan ayı içerisinde ilçe kongresini yapmaya hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Örgütü’nde, seçim heyecanı yaşanıyor. İlçe kongresinde oy kullanacak olan mahalle delegelerinin belirlenmesi için yapılan seçimlerde ilk gün tamamlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü’nde yaşanacak olan seçim süreci, ilçe kongresinde oy kullanacak olan mahalle delegelerin belirlenmesi için yapılan seçimlerle başladı. İlk günün seçim programı kapsamında yer alan Şeyhsinan Mahallesi İlçe Kongre Delegeleri Seçimi ile Kazimiye Mahallesi İlçe Kongre Delegeleri Seçimi gerçekleştirildi. Şeyhsinan Mahallesi’nde mavi liste ile seçime giren CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkan Adayı İsmail Akar ipi göğüslerken, Kazimiye Mahallesi’nde gülen taraf beyaz liste ile seçime giren mevcut İlçe Örgütü Başkanı Yıldıray Arıcı oldu.

Şeyhsinan Mahallesi 67 delege veriyor

Şeyhsinan Mahallesi İlçe Kongre Delegeleri Seçimi, 07 Mart 2016 Pazartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirildi. 582 kayıtlı CHP üyesinin bulunduğu Şeyhsinan Mahallesi’nde, CHP üyelerinin 269’u sandık başına gitti. İlçe kongresine 67 delege veren Şeyhsinan Mahallesi’ndeki seçime katılım oranı yüzde 46,22 olarak gerçekleşti. Geçerli sayılan 267 oyun 146’sı Başkan Adayı İsmail Akar lehine çıkarken, beyaz liste ile seçime giren Yıldıray Arıcı 121 oyda kaldı. Kullanılan 2 oy ise geçersiz sayıldı.

Kazimiye Mahallesi “Arıcı” dedi

Kazimiye Mahallesi İlçe Kongre Delegeleri Seçimi, 07 Mart 2016 Pazartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirildi. 273 kayıtlı CHP üyesinin bulunduğu Kazimiye Mahallesi’nde, CHP üyelerinin 156’sı sandık başına gitti. İlçe kongresine 19 delege veren Kazimiye Mahallesi’ndeki seçime katılım oranı yüzde 57,14 olarak gerçekleşti. Geçerli sayılan 155 oyun 98’ini beyaz liste ile seçime giren Yıldıray Arıcı alırken, mavi liste ile seçime giren Başkan Adayı İsmail Akar ise 57 oyda kaldı. Kullanılan 1 oy da geçersiz sayıldı.

Çekilen Başkan Adayı, sandıktan çıkamadı

İlçe Başkanlığı için yeniden aday olan ve Kazimiye Mahallesi Delegeleri’nin belirlendiği seçimde beyaz listede liste başı olarak yer alan Yıldıray Arıcı, kendi mahallesinden zaferle ayrıldı. Daha önce ilçe başkanlığı için aday olacağını açıklayan, ancak delege seçimlerine kısa bir süre kala İlçe Başkan Adayı İsmail Akar lehine yarıştan çekilen Doğukan Dağ ise seçim sandığından çıkamadı. Buna göre Dağ, Nisan ayı içerisinde yapılacak olan ilçe kongresinde oy kullanamayacak.

İki listede de yer alan isimler var

CHP Çorlu İlçe Örgütü’nde yaşanan seçim heyecanı olanca hızıyla devam ederken, 2 listede birden yer alan isimler dikkatlerden kaçmadı. Şeyhsinan Mahallesi’ndeki 67 isimden 13’ü, Kazimiye Mahallesi’ndeki 19 isimden ise 3’ü her iki listede birden yer aldı.
Editör : Tuğberk Erdem
2143 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu