Çbsk, Son Periyotta Güldürdü
reklam
07 Mart 2016
Çbsk, Son Periyotta Güldürdü

Çbsk, Son Periyotta Güldürdü

Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) ile 68 Aksaray Belediye Spor Kulübü arasında oynanan Türkiye Basketbol 2’nci Ligi (TB2L) A Grubu 18’inci hafta müsabakası, adeta nefesleri kesti. Maçın son 5 dakikasına ise yürekler dayanmadı.

TB2L A Grubu’nda mücadele eden ve 18’inci haftaya 6’ncı sırada giren ÇBSK, ligin son sırasında yer alan 68 Aksaray Belediye Spor Kulübü’nü konuk etti. Çorlu Belediye Spor Salonu’nda oynanan müsabaka tam anlamıyla nefesleri keserken ara transfer döneminde kadrosuna 3 yeni isim ekleyen Aksaray, ÇBSK’ya kök söktürdü. Sahadan 78-70’lik skorla ayrılan ÇBSK, taraftarlarının yüzünü güldürdü.

İlk periyotta 10 sayılık fark

Maçın ilk periyodu, karşılıklı sayılarla başladı. İlk 5 dakikada ÇBSK daha çok dış atışlara yönelirken, Aksaray Belediye ise pota altını etkili kullandı. Pota altındaki hâkimiyetini iyiden iyiye arttıran Aksaray, üst üste hücum fırsatları buldu. ÇBSK’nın uygun oyuncuyu bulma adına yaptığı gereksiz ekstra paslar, Çorlu temsilcisinin sayı bulmasını engelledi. İlk periyodun bitimine 3 dakika skor 11-19’a geldi. Sayı farkının daha da açılmasını istemeyen ÇBSK Antrenörü Kurtuluş Yağızer, maçın ilk molasını alarak konuk takımın hızını biraz olsun kesti. Aksaray’ın pota altı uzunlarını durdurmakta zorluk çeken ÇBSK, çareyi faul yapmakta buldu. Periyodun bitimine 2 dakika kala ÇBSK, takım olarak 4 faul hakkını doldurdu. Rakibini durdurmakta zorlanan ve ilk periyodun son dakikasına tam saha baskı yaparak giren ÇBSK, periyodu 16-26’lık skorla tamamladı. İlk periyotta Aksaray’dan Orhan Buğra Dağ (10) ve Levent Demirci (8) ikilisi toplam 18 sayı bulurken, ÇBSK’nın en skorer ismi 6 sayı ile Serhat Doğanay oldu.

2’nci periyoda Gökhan damga vurdu

Maçın 2’nci periyodu, konuk Aksaray Belediye’nin hücumuyla başladı. Savunmasını sertleştiren ve 3 saniye koridorunu iyi kapatan ÇBSK, Aksaray uzunlarını eli boş geri gönderdi. 2’nci periyodun ilk 3 dakikasına, tam anlamıyla Gökhan Yağan damga vurdu. 2 dış ve 1 iç atıştan toplam 8 sayı bulan oyuncuyu, Aksaray Belediye molası durdurdu. Periyodun bitimine 5 dakika kala skor 28-30’a taşınırken, pota altında sıkıntı yaşayan Aksaray Belediye dış atışlara yöneldi. ÇBSK’dan Berhan’ın üst üste 2 hücumda yanlış tercihlerde bulunması, Çorlu temsilcisine pahalıya patladı. Kötü gidişata dur diyen isim ÇBSK’dan Oğuzhan olurken, ilk yarı 35-41’lik Aksaray üstünlüğü ile kapandı.   

3’üncü periyotta fark azaldı

2’nci yarının ilk 3 dakikasına hızlı başlayan ve 5-2’lik bir direnç gösteren ÇBSK, skoru 40-43’e taşıdı. Üzerindeki baskıyı çabuk kıran Aksaray, oyunda dengeyi kurdu ve üst üste bulduğu sayılarla skoru 44-52’ye taşıdı. Periyodun bitimine 1 dakika kala ÇBSK’dan Uğur’un bulduğu 3 sayılık isabet takımı ateşlerken, Aksaray Belediye farkın daha da erimesine engel oldu ve periyottan 52-55’lik üstünlükle ayrıldı.

Son 5 dakikaya yürek dayanmadı

Son periyot, takımların karşılıklı sayılarıyla başladı. Maçın bitimine 7 dakika 34 saniye kala skor, ilk kez dengeye geldi. (59-59) Bu andan itibaren ise karşılaşma adeta nefesleri kesti. Karşılıklı sayılarla bir ÇBSK’nın bir Aksaray Belediye’nin öne geçtiği periyotta, bitime 4 dakika 25 saniye kala skor yine eşitlendi. (64-64) Uğur’un hızlı hücumuyla kolay sayı bulan ve öne geçen ÇBSK, bu dakikadan itibaren ele geçirdiği üstünlüğü maçın sonuna kadar bırakmadı. Konuk ekip Levent Demirci’nin elinden bulduğu isabetli atışlarla direnç gösterse de farkın açılmasına engel olamadı. Hakemlerin maç sonuna doğru çaldığı hatalı düdükler tribünleri çileden çıkarırken, ÇBSK maçtan 78-70 galip ayrılmayı başardı. ÇBSK’da Serhat Doğanay (21) ve Uğur İşgören (17) takımın skor yükünü üstlenirken, Aksaray Belediye Spor’dan Orhan Buğra Dağ bulduğu 24 sayı ile maçın en skorer ismi oldu.

Editör : Tuğberk Erdem
2489 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu