Yeni Devlet Hastanesi, Yılan Hikâyesine Döndü
reklam
08 Mart 2016
Yeni Devlet Hastanesi, Yılan Hikâyesine Döndü

Yeni Devlet Hastanesi, Yılan Hikâyesine Döndü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi Emre Köprülü, 23 Nisan 2015 tarihinde hizmete girmesi planlanan ancak hala tamamlanamayan Çerkezköy yeni Devlet Hastanesi’nin peşine düştü.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde “Çerkezköy ve Kapaklı İlçeleri, 230 bini aşan nüfusları ile Tekirdağ İlimizin en önemli 2 ilçesidir. Sanayi kuruluşlarının yoğunluğu dolayısı ile sanayi kenti diyebileceğimiz bu 2 ilçemizde, ülkemizde bulunan birçok ilden daha fazla vatandaşımız yaşamaktadır. Bu kadar yoğun nüfusun bulunduğu 2 ilçeye de hizmet veren Çerkezköy Devlet Hastanesi, bu nüfus yoğunluğunu kaldıramamakta, vatandaşımıza gerekli ve yeterli hizmeti verememektedir. Günün her saatinde uzayan kuyruklar ve uzman doktor yetersizliği, tedavi göremeyen hastaları fazlasıyla mağdur etmektedir. Adı geçen hastanede, uzman doktor sayısının yetersizliği, iş gücü ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli planlanmasının yapılamaması, Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS)’nin sıklıkla arıza vermesi sağlık hizmetleri sunumunun verim ve kalitesini düşürmekte, poliklinik önündeki kuyruklarının uzamasına sebep olmaktadır.

Çerkezköy ve Kapaklı’da yaşayan vatandaşlarımızın yaşadığı bu mağduriyetin yanında; Eylül 2014’de hafriyat çalışmaları başlayan, 6 Mart 2014 tarihinde Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun da katıldığı törenle temeli atılan ve 23 Nisan 2015 tarihinde hizmete girmesi planlanan 200 yataklı Çerkezköy yeni Devlet Hastanesi, aradan geçen yaklaşık bir yıla rağmen henüz açılmamıştır. Vatandaşlarımıza en iyi imkânlarla, en iyi şekilde hizmet verebilmeleri amacıyla yapıldığı söylenen çalışmalar maalesef amacına ulaşamamakta, sağlık alanında vatandaşımızın mağduriyeti devam etmektedir.

Buna göre;

1-Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde, başta Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) olmak üzere yaşanan sorunların giderilmesi için ne tür çalışmalar yapılacaktır?

2-Açılması adeta yılan hikâyesine dönen ve söz verilen tarihte bir türlü açılamayan Çerkezköy yeni Devlet Hastanesi’nin açılışı ne zaman yapılacaktır?

3- Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin uzman doktor sayısı artırılacak mıdır? Bununla ilgili ne tür çalışmalar yapılmaktır?” ifadelerine yer verdi.
Editör : Tuğberk Erdem
2369 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu