Emekçi Kadınlardan “Renkli Yürüyüş”
reklam
08 Mart 2016
Emekçi Kadınlardan “Renkli Yürüyüş”

Emekçi Kadınlardan “Renkli Yürüyüş”

08 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Çorlu’da ilk defa düzenlenen yürüyüşe, farklı siyasi ve sivil toplum kuruluşlarından yüzlerce kadın katıldı. Kurulan “Hanımeli” stantlarında ise kadınlar, el emeklerini sergileme ve satış imkânı buldular.

Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğiyle düzenlenen 08 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Birlik, Beraberlik ve Kadın Dayanışması Yürüyüşü, renkli görüntülere sahne oldu. Hanımeli Günleri Kermesi kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantlarda ise kadınlar, el emeklerini sergileme ve satış imkânı buldular.

Etkinlik, Atatürk Meydanı’nda başladı

08 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Birlik, Beraberlik ve Kadın Dayanışması Yürüyüşü, Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı. Etkinliklere; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve eşi Çorlu Mal Müdürü Meral Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve eşi Sevinç Baysan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorlu İlçe Teşkilatı Başkanı Cüneyt Ergün, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, Belediye-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aziz Aktay, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, Çorlu Kent Konseyi Kadın Kolları Başkanı Selda Er, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yüzlerce kadın katıldı.

Kadına yönelik şiddeti kınıyoruz!

Kadınların toplumsal yaşamdaki önemine değinen ve Halkın en fedakâr, çalışkan ve üreten bireylerinin kadınlar olduğunu ifade eden Çorlu Kent Konseyi Kadın Kolları Başkanı Selda Er “Kadınlar, annelik rolü ile yeni nesillere şekil verendir. Bu nedenle kadına yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ diyen bir medeniyetten geliyor olmamız ile bugün kadına yöneltilen şiddete dair aldığımız üzücü haberler arasında kabul edilemez bir çelişki vardır. Kadına yönelik şiddeti töre, gelenek ve namus davası adı altında meşrulaştırmaya kalkan zihniyeti kınıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi: ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üstünde yükselmeye layıksın’ sözü ile kadına yönelik şiddetin olmadığı, eşit, özgürlükçü, cinsiyet ayrımı yapılmayan ve kadınlarımızın sorunlarından çok, başarılarını ve sevinçlerini konuşacağımız nice 08 Mart’larda buluşmak dileği ile 08 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü’nüzü kutlarım. 08 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Birlik, Beraberlik ve Kadın Dayanışması Yürüyüşü etkinliğimize katıldığınız için hepinize teşekkür ederiz.” dedi.

Kadının olduğu her yerde renk vardır

Tüm kadınların 08 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise ülkemizde yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’de yaşayan kadınların yüzde 30’unun şiddete maruz kaldığının ortaya çıktığını aktardı. Başkan Baysan “Kadınlarımız; hak etmedikleri şiddet, uygunsuz hareketler, ‘Ya benim, ya toprağın olacaksın!’ diyerek işlenen cinayetler ve 2’nci sınıf insan muamelelerine maruz kalıyorlar. Böyle bir ortamda Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. Ben daima, Çorlu’daki kadınların 08 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü farklı bir şekilde kutlamalarını arzu etmiştim. Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisimiz 08 Mart için organizasyon düzenleme talebi ile gelince, ortaya böyle bir etkinlik çıktı ve güzel olduğuna inanıyorum. Bu etkinlik seneye çok daha organize ve güzel olacaktır. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz etkinliğimizin adı: “Renkli Yürüyüş” Çünkü kadının olduğu her yerde renk, demokrasi, fikir hürriyeti ve özgürlük vardır. Türkiye’de yaşayan tüm kadınlarımızı, başımızın tacı yapmamız lazım. Dünya da iki varlık var kendinden başka bir şey yaratabilen. Birisi toprak, diğeri de kadın. Biz hem toprağımıza hem de kadınımıza sahip çıkacağız. Toprağımız elden giderse yok oluruz! Kadınımız elden giderse, zaten var olamayız. O yüzden Yaradan’a bu iki güzel varlık için ne kadar dua etsek, ne kadar şükretsek azdır. Bizleri dünyaya getirip bugünlere getiren annelerimize, öncelikle teşekkür ediyorum. En önemlisi, Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştirdiği için Zübeyde Anneme de ayrıca teşekkür ediyorum. Dünyada halen kadına seçme seçilme hakkı tanımayan birçok ülke varken, dünyada ilk defa Atatürk sayesinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Ki eskiden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde daha çok kadın vekilimiz mevcutken, bugünkü rakamlar o günleri aratmaktadır. Biz erkeklere düşen görev, kadınlarımıza destek olmaktır. Unutmayalım ki, kadınlarımız varsa biz varız!” diye konuştu.

Gökkuşağı renklerinde şemsiyeler dağıtıldı

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan kadınlara, gökkuşağının renklerini barındıran şemsiyeler hediye edildi. Atatürk Meydanı’nda oluşturulan kortej Omurtak Caddesi’ni takip ederek Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş, “Hanımeli Günleri Kermes” stantlarının kurulduğu belediye önünde son buldu. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Çorlu Belediye Ünal Baysan, kermeste satışa sunulan el emeklerini inceleyerek kadınlarla sohbet ettiler.

Daha sonra 08 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kermes alanında bulunan kadınlara karanfil dağıtan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediyesi’nde çalışan kadınların da gününü kutladı.
Editör : Tuğberk Erdem
2066 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu