Seçimin 2'nci Gününde, Chp Örgütü Karıştı
reklam
08 Mart 2016
Seçimin 2'nci Gününde, Chp Örgütü Karıştı

Seçimin 2'nci Gününde, Chp Örgütü Karıştı

CHP Çorlu İlçe Kongresi’nde oy kullanacak delegelerin belirlenmesi için yapılan seçimlerin 2’nci gününde örgüt karıştı. Listede ismi bulunmayan bir partilinin başkasının yerine oy kullanmasıyla başlayan gerilim, tarafların yumruklaşmasına kadar vardı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Kongresi’nde oy kullanacak olan mahalle delegelerinin belirlenmesi için yapılan seçimlerin 2’nci günü tamamlandı. Hıdırağa Mahallesi Delegeleri’nin belirlendiği seçim sürerken, listede ismi bulunmayan bir partilinin başkasının yerine oy kullandığı tespit edildi. Listede ismi bulunmadığı halde oy kullanmak üzere sırada bekleyen 2 kişinin daha çıkan kargaşadan faydalanarak kaçtığı iddiaları, ortamı daha da gerdi. Bu sırada seçimin tarafları arasında başlayan sözlü sataşmalar, yükselen tansiyonla birlikte yumruklaşmaya dönüştü. Partili büyüklerin yaşanan gerilimi düşürme çabaları sonuç vermezken, CHP Çorlu İlçe Örgütü’ndeki kargaşa uzun süre devam etti. Yaşanan olaylar nedeniyle oy kullanamayan seçmenler göz önünde bulunduruldu ve seçim sandığının 20 dakikalık bir gecikmeyle kapatılmasına karar verildi. CHP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Nurten Yontar, durumu tutanak altına aldı. Oy kullanma işleminin son bulmasının ardından CHP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Nurten Yontar, İlçe Başkan Adayı İsmail Akar’ı çağırarak bir zarf seçmesini istedi. Seçilen zarfın imha edilmesi sonrasında oy sayım işlemine geçildi.

40 seneden beri siyaset yapıyorum

08 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri için Atatürk Meydanı’na gelen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaşanan gelişmeler üzerine İlçe Örgütü’ne gelerek bilgi aldı. Çıkan olaylar nedeniyle oldukça sinirli olduğu gözlenen Başkan Baysan “Burada Ali kıran baş koparan olayı yok! 3 kişi tespit edildi burada, sahte nüfus kâğıdı ile gelip oy kullanan. Adamın adı yok, bilmem neyi yok, gelip oy kullanıyor. Gelirim, otururum sandığın başında ve dağıtırım orasını. Ben 40 seneden beri burada siyaset yapıyorum. Böyle bir şey yok! Bu kadar güzel bir demokrasi olayını, lütfen kendi içimizde büyük bir hararet yapmayalım. Böyle bir hadise olur mu?” dedi.

Hıdırağa Mahallesi’nin 11 delegesi var

Hıdırağa Mahallesi Delegeleri’nin seçimi, 08 Mart 2016 Salı günü saat 10.00’da gerçekleştirildi. 104 kayıtlı CHP üyesinin bulunduğu Hıdırağa Mahallesi’nde, CHP üyelerinin 51’i sandık başına gitti. İlçe kongresine 11 delege veren Hıdırağa Mahallesi’ndeki seçime katılım oranı yüzde 49,04 olarak gerçekleşti. Geçerli sayılan 50 oyun 34’ü Başkan Adayı İsmail Akar lehine çıkarken, beyaz liste ile seçime giren Yıldıray Arıcı 16 oyda kaldı. Kullanılan 1 oy ise geçersiz sayıldı.

Hatip’te fark sadece 1 oy

Hatip Mahallesi Delegeleri’nin seçimi, seçmen sayısının azlığı nedeniyle Hıdırağa Mahallesi ile birlikte yapıldı. 27 kayıtlı CHP üyesinin bulunduğu mahallede, üyelerin 15’i sandık başına gitti. İlçe kongresine 5 delege veren Hatip Mahallesi’ndeki seçime katılım oranı yüzde 55,56 olarak gerçekleşti. Geçerli sayılan 15 oyun 8’ini mavi liste ile seçime giren Başkan Adayı İsmail Akar alırken, Yıldıray Arıcı ise 7 oyda kaldı.

Kendi mahallesinde fark yaptı

Esentepe Mahallesi Delegeleri’nin seçimi, 08 Mart 2016 Salı günü saat 14.00’te gerçekleştirildi. 415 kayıtlı üyenin bulunduğu Esentepe’de, üyelerin 250’si sandık başına gitti. İlçe kongresine 24 delege veren Esentepe’de seçime katılım oranı yüzde 60,24 olarak gerçekleşti. Geçerli sayılan 248 oyun 158’i Başkan Adayı İsmail Akar lehine çıkarken, beyaz liste ile seçime giren Yıldıray Arıcı 90 oyda kaldı. Kullanılan 2 oy ise geçersiz sayıldı. Mavi listenin ilk sırasında yer alan Başkan Adayı İsmail Akar, kendi mahallesinde rakibine fark attı.

Çift listedeki isimlere devam

CHP Çorlu İlçe Örgütü’nde yaşanan seçim heyecanı olanca hızıyla devam ederken, 2 listede birden yer alan isimler dikkatleri çekmeye devam ediyor. Hatip Mahallesi’ndeki 5 isimden 4’ü, Hıdırağa Mahallesi’ndeki 11 isimden 6’sı, Esentepe Mahallesi’ndeki 24 isimden ise sadece 1’i her iki listede birden yer aldı.

Genel durum nasıl?

Geride kalan 2 günün ardından CHP Çorlu İlçe Örgütü’nde yaşanan seçim heyecanı, rakamlara şu şekilde yansıdı:

Toplam Kayıtlı Üye Sayısı:1401

Toplam Oy Kullanan Üye Sayısı:0741

Toplam Geçerli Oy Sayısı:0735

Toplam Geçersiz Oy Sayısı:0006

Toplam Aldığı Oy Sayısı (Mavi):0403

Toplam Aldığı Oy Sayısı (Beyaz):0332

Toplam Aldığı Delege Sayısı (Mavi):0107

Toplam Aldığı Delege Sayısı (Beyaz):0019

Kalan Toplam Delege Sayısı:0274

Seçime Katılım Yüzdesi:% 52,89
Editör : Tuğberk Erdem
2216 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu