Yeni Atanan Öğretmenlere “Hoş Geldin!” Sürprizi
reklam
30 Haziran 2016
Yeni Atanan Öğretmenlere “Hoş Geldin!” Sürprizi

Yeni Atanan Öğretmenlere “Hoş Geldin!” Sürprizi

Kapaklı’ya yeni atanan öğretmenler için hoş bir sürpriz yapan Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Kapaklı İlçe Temsilciliği, kahvaltı programı düzenledi. Etkinlikte, Eğitim Bir-Sen Kapaklı İlçe Başkanı Bayram Akarca da hazır bulundu.

Eğitim Bir-Sen Kapaklı İlçe Temsilciliği, ilçeye yeni atanan öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenlere “Hoş geldiniz!” diyen Kapaklı İlçe Başkanı Bayram Akarca, yeni görev yerlerinde kendilerine başarılar diledi.

Sendikanın ne demek olduğundan ve sendikal hayatın öneminden bahseden Akarca, “Neden sendikalı olmalıyım?” sorusunun cevabını da ayrıntılı bir şekilde verdi. Tek başına mücadele etmek yerine birlikte yürümenin ve kol kola kenetlenmenin her açıdan daha faydalı olacağını ifade eden Akarca, kimseyi ayırt etmeden haksızlıklara karşı mücadele ettiklerini ve bundan sonra da mücadele edeceklerini anlattı. Öğretmenlerin sosyal, ekonomik ve hukuki haklarını en iyi şekilde savunan sendikanın Eğitim Bir-Sen olduğunu iddia eden Akarca, Eğitim Bir-Sen’in Türkiye’nin en büyük ailesi olan Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı olduğunu söyledi.

Toplantıda konuşan ve Eğitim Bir-Sen hakkında bilgiler veren Başkan Vekili Mehmet Özmen ise sendikanın geçmişten bugüne verdiği mücadelelerden ve sendikal ilkelerinden bahsetti. Eğitim Bir-Sen’e gönül vermiş bir kişi olarak amaçlarının her zaman için “Güçlüyü haklı kılmak değil, haklıyı güçlü kılmak” olduğunu ifade eden Özmen, mağduriyet giderici ve memnun edici kazanımlardan söz etti. Eğitim Bir-Sen’in kimseye yaranma politikası gütmeden öğretmenlerin haklarını savunduğunu belirten Özmen, toplu sözleşme masasındaki tarihi kazanımlarla da bu durumu belgelediklerini sözlerine ekledi.

Editör : Tuğberk Erdem
1997 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu