Kayyum Atanan Kurumların Isimleri Belli Oldu
reklam
30 Haziran 2016
Kayyum Atanan Kurumların Isimleri Belli Oldu

Kayyum Atanan Kurumların Isimleri Belli Oldu

Çorlu’da, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, ilçede faaliyet gösteren bazı okul, yurt ve dershanelerin bağlı olduğu şirketlere kayyum atandı.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, FETÖ/PDY soruşturmasında ‘terör örgütüne finans sağlandığı’ iddiasıyla Özel Ergene Eğitim Hizmetleri Basın ve Yayıncılık San. ve Tic. A.Ş. ve birçok kuruma kayyum atandığı belirtildi.

Açıklamada “Cumhuriyet Başsavcılığımızca FETÖ/PDY terör örgütüne üyelik, terör örgütüne finans sağlamak suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında, Çorlu İlçesi’nde mevcut olup halen faaliyette olan Özel Malhun Hatun Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu, Özel Süleymanşah Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Özel Çorlu Safir İlkokulu, Özel Çorlu Safir Ortaokulu ile hâlihazırda faaliyette bulunmayan Özel Güldeste FEM Dershanesi, Özel Güldeste Anafen Dershanesi, Özel Çorlu Fatih Lisesi, Özel Çorlu Fatih Anadolu Lisesi ve Özel Çorlu Zafer İlkokulu’nun bağlı olduğu Özel Ergene Eğitim Hizmetleri Basın ve Yayıncılık San. ve Tic. A.Ş.’ye Çorlu Sulh Ceza Hakimliği’nin 10 Mart 2016 tarihli kararı ile CMK’nın 133/1 Maddesi uyarınca kayyum atanmıştır. Atama kararı Ticaret Sicil Memurluğu’na gönderilmiş olup, ayrıca bu durum CMK’nın 133/1 Maddesi’nde kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri yer aldı.

Editör : Tuğberk Erdem
1976 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu