Mental Aritmetik'e Yoğun İlgi
reklam
30 Haziran 2016
Mental Aritmetik'e Yoğun İlgi

Mental Aritmetik'e Yoğun İlgi

Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde verilen ve Trakya’da ilk defa Çorlu Belediyesi’nin başlattığı Mental Aritmetik Zihinsel Gelişim Kursu, yoğun ilgi gördü. 12 Haziran’da sona erecek olan kurs, yeni dönemde de devam edecek.

05-11 yaş arasındaki çocukların zihinsel ve düşsel gelişimine katkıda bulunan mental aritmetik eğitimlerini düzenlediği kurslarla Çorlu’daki çocukların hizmetine sunan Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 15 Şubat 2016 tarihinde başlattığı kurslar yoğun talep gördü.

Verilen kursla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden sorumlu Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı “Trakya bölgesinde ilk olarak Belediyemiz bünyesinde açılan kursumuz, Mental Aritmetik Öğretmeni Ebru Aşık tarafından veriliyor. Çok yoğun talep gören kursumuz, hafta içi ve hafta sonu devam ediyor. İlk kur, okulların kapanmasına yakın zamanda sona erecek. Bu süreçte yapılan başvurular neticesinde de yeni dönem kursları başlayacak.” dedi.

Mental Aritmetik Zihinsel Gelişim Programı’nda temel araç olarak abaküsün kullanıldığını belirten Başkan Yardımcısı Avcı, “Abaküs kullanımının öğrenilmesi ile başlayan program bir süre sonra abaküsün kaldırılması ile sürer ve öğrenciler, işlemleri abaküs imajını zihinlerinde canlandırmak suretiyle çok hızlı bir şekilde tamamen zihinden yapmayı öğrenirler.” diye konuştu.

Mental Aritmetik Zihinsel Gelişim Eğitim Kursu 12 Haziran 2016’da sona erecek olup, yeni dönem için başvurular değerlendirilerek kurslara devam edilecek.
Editör : Tuğberk Erdem
2106 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu