Şehitlerimizi Saygı, Şükran Ve Minnetle Andık
reklam
30 Haziran 2016
Şehitlerimizi Saygı, Şükran Ve Minnetle Andık

Şehitlerimizi Saygı, Şükran Ve Minnetle Andık

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’inci yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen geleneksel tören, Çorlu Şehitliği’nde gerçekleştirildi. Şehitler Abidesi önünde düzenlenen törenin ardından şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı

Çorlu Şehitliği’nde düzenlenen tören programına; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Alpaslan Erdoğan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başkan Adayı İsmail Akar, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, Türk Kızılayı Çorlu Şube Başkanı Selime Dodurka, SS Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Dobrucalı, şehit aileleri, gaziler, askeri erkân, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitlik özel defteri imzalandı

Çorlu Kaymakamlığı, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanlığı ile Çorlu Belediye Başkanlığı’na ait çelenklerin Şehitler Abidesi’ne sunulmasıyla başladı. Saygı duruşuna müteakiben askeri birlikler tarafından şehitler için saygı atışında bulunuldu ve ardından askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yayımladığı mesajın okunmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Kurmay Binbaşı Ahmet Erbey yaptı. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç tarafından şehitlik özel defterinin imzalanması ve söz konusu mesajın Kaymakam Kılıç tarafından okunmasıyla devam eden programın sonunda katılımcılar tarafından şehit mezarları ziyaret edildi.

Şehit ailelerine yakın ilgi

Duygu dolu anların yaşandığı ziyaret esnasında şehit mezarlarına karanfil bırakılırken, Çorlu İlçe Müftülüğü görevlisi tarafından dualar okundu. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Alpaslan Erdoğan ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın şehit aileleri ile yakından ilgilenmeleri dikkatlerden kaçmazken, programın sonunda katılımcılara Türk Kızılayı Çorlu Şube Başkanlığı ve Çorlu Muhtarlar Derneği tarafından ikramlarda bulunuldu.

Ergene’de de kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı, dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 101’inci yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Ergene’de de düzenlenen programlarla kutlandı.

Tören, Velimeşe Şehitliği’nde başladı

Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 101’inci yıl dönümü kutlamaları, Ergene Velimeşe Şehitliği önünde düzenlenen çelenk koyma töreni ile başladı. Törene; Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Tezcan, İlçe Jandarma Komutanı Erkan Çinar, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa İzzet Ersoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, İlçe Tarım Müdürü Mustafa Süleymanoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar,  siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, şehit ve gazi aileleri katıldı.

Kaymakam Kızıltoprak: “Ruhları şad olsun”

Çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından şehitlik özel defterinin imzalanması için kürsüye davet edilen Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, mesajında; “Çanakkale Zaferimizin 101’inci yıl dönümünü kutladığımız bugünde, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.” ifadelerine yer verdi. Duaların ardından törene katılan davetliler ve şehit yakınları şehit mezarlarını gezerek, karanfil bıraktı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’inci yıl dönümü etkinlikleri, Ergene İlçesi’ndeki Aka Koleji’nde devam etti.

Editör : Tuğberk Erdem
1877 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu