İlaç Krizi Kapıda
reklam
30 Haziran 2016
İlaç Krizi Kapıda

İlaç Krizi Kapıda

İlaç konusunda yaşanması muhtemel sıkıntı ve endişeleri TBMM gündemine taşıyan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü verdiği önergede “Türk Eczacılar Birliği ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında Ocak ayında imzalanan 3 aylık geçici Protokol’ün 31 Mart’ta son bulması ve sözleşmenin yenilenmemesi halinde hastaların, ilaçları SGK indirimi olmadan almak zorunda kalacağı bildirilmektedir. Protokolün son bulmasıyla 31 Mart 2016 sonrası hastaların eczanelerden nasıl ilaç alacağı konuşulurken ilaçta krizin kapıda olduğuna dikkat çekilmektedir. Sorunun çözülmemesi halinde, SGK mensubu hastalar, ilaçlarını eczanelerden satın alıp parasını ödemek zorunda bırakılırken yaşanan kriz sebebiyle, olan ilaç bekleyen hastalara olacaktır. Konuyla ilgili açıklama yapan Eczacılar; milyonlarca sigortalıya sunulacak ilaç hizmetinin sağlıklı yürümesi ve 24 bin 500 eczanenin 71 bin çalışanıyla ayakta kalabilmesi adına istenen iyileştirmenin biran evvel yapılması gerektiğini vurgulamaktadırlar.

Bu bağlamda;

1.SGK ve Eczacılar arasında 31 Mart tarihinde son bulacak sözleşme sonrası herhangi bir anlaşma sağlanmadığı takdirde; ilaçlarını SGK indirimi olmadan almak zorunda kalacak hastaların yaşayacakları sıkıntıları gidermek adına bir çözüm oluşturdunuz mu?

2.Milyonlarca sigortalıya sunulacak ilaç hizmetinin sağlıklı yürümesi adına sözleşme tarihine çok az bir süre kala, gerek hastaların, gerekse eczacıların mağduriyetlerini ortadan kaldırmak adına nasıl bir politika izleyeceksiniz?” ifadelerini kullandı.
Editör : Tuğberk Erdem
1826 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu