Mustafa Çalım, Başkan Yüksel'i Yerden Yere Vurdu!
reklam
30 Haziran 2016
Mustafa Çalım, Başkan Yüksel'i Yerden Yere Vurdu!

Mustafa Çalım, Başkan Yüksel'i Yerden Yere Vurdu!

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nin 2’nci yıl dönümü dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen AK Parti Ergene İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Çalım, Ergene Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmaları ve Belediye Başkanı Rasim Yüksel’i yerden yere vurdu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ergene İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Çalım, 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerin 2’nci yıl dönümü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Ergene Belediyesi’nin bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaları çok sert bir dille eleştiren AK Parti Ergene İlçe Başkanı Mustafa Çalım, Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in sergilediği yönetim tarzını da yerden yere vurdu. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in 2014 Seçim Bildirgesi’ndeki vaatlerini birbiri ardına sıralayan Başkan Çalım, Ergene halkına yazılı olarak verilmiş sözlerin takipçisi olduklarını da bir kez daha hatırlattı. Çalım “Ergeneli hemşerilerimiz, CHP’ye ve onun belediye başkanına notunu verecektir.” dedi.

Büyükşehir olunca hepimiz umutlandık

AK Parti Ergene İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen ve Belediye Meclis Üyeleri ile İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan İlçe Başkanı Çalım “Tekirdağ İlimiz, 30 Mart 2014 Seçimleri sonrasında ‘Büyükşehir Belediyesi’ uygulamasıyla tanıştı. Büyükşehir olunca hepimiz heyecanlandık ve umutlandık. Büyükşehir Belediyesi koordinesinde bütün ilçe belediyeleri hizmetlerini, daha planlı ve daha hızlı bir şekilde halka ulaştıracaktı. Bu gün ilçemizde 17 mahallemiz bulunmaktadır ve buralarda 2015 sonu itibarı ile 58 bin 311 kişi yaşamaktadır. İlçemiz sınırlarında 4 adet Organize Sanayi Bölgesi (Ergene-1, Ergene-2, Velimeşe ve Deri Organize) ile 1 adet Avrupa Serbest Bölgesi bulunmakta ve buralarda yaklaşık 755 adet gayri sıhhi işletme faaliyet göstermektedir. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ne kayıtlı 2 bin 74 çiftçi ile 320 bin dekar ekilebilir tarım arazisi işlenerek, yaklaşık olarak 72 bin ton buğday ve 29 bin ton ayçiçeği üretimi yapılmıştır. Hükümetimiz tarafından 2015 yılında Ergene’de çiftçilik ve hayvancılık yapan üreticilerimize 20 milyon TL destekleme ödemesi yapılmıştır.” diye konuştu.

Ne umdular, ne buldular?

Çalım “Seçime katılan AK Parti, CHP, MHP, HDP ve belediye başkan adayları, Ergene için planlarını, projelerini ve vaatlerini halka sundular. Demokrasinin göstergesi olan seçimin sonucunda CHP Belediye Başkan Adayı kazandı ve Ergene’nin ilk belediye başkanı oldu. Seçimi AK Parti Adayı kazansaydı, bugün AK Parti Belediyesi’nin yaptığı hizmetleri sizinle ve halkımızla paylaşıyor olacaktık. Seçimi CHP’li Belediye Başkan Adayı kazandığı ve 2 yıldır görevinin başında olduğu için şimdi ‘CHP’li Belediye Başkanı neler yaptı?’ sorusuna değil, “CHP’li Ergene Belediyesi neden doğru-dürüst bir şey yapmadı?” sorusuna cevap arayacağız. Bu sorunun cevabını sadece biz değil, gazeteciler de arıyor. Yeşiltepe halkı arıyor, Velimeşe halkı arıyor, Ahimehmet halkı arıyor, kısacası bütün Ergene halkı arıyor. Daha tuhaf olanı ise CHP Belediye Başkanı’na oy vermiş CHP’li seçmenler de arıyor. Ergene Belediyesi geçen 2 yıldaki 700 günde neden gözle görülür bir hizmet yapmadı veya yapamadı? Çünkü; başkan ve ekibinin bilgi birikimlerindeki eksiklik, niyetlerindeki bozukluk ve vizyon yetersizliği nedeniyle, halen belde belediyesi gibi hareket ediyorlar. Belediyecilik insanları mutlu etme, insanlara hizmet götürme, şehri imar etme, şehrin anını ve geleceğini planlama ve değiştirme vizyonu gerektirir. Sadece bilgi değil, aynı zamanda sevgi ve gönül işidir. Şimdi, hep beraber bazı konularda kısa kısa daha teknik bir inceleme ve değerlendirme yapalım. Vaat edilenlerin neticesinde Ergeneliler ne umdular, ne buldular!” dedi.

Bu iddialar çok konuşulur!

Basın açıklamasının devamında çok ciddi iddialar ortaya atan Çalım “Bir işin yapılması için öncelikle nasıl ve ne şekilde yapılacağının planlanması, yol haritasının oluşturulması gerekir. Yönünü belirlemeyen; yolunu bulamaz, hedefe ulaşamaz. Ergene Belediyesi üst yönetimindeki Başkan ve Başkan Yardımcıları, 700 gün geçmesine rağmen uyumlu bir ekip kurma becerisini göstermediler. Ergene Belediyesi’nde ne zaman bir ihale yapılacak olsa, Belediye Başkanı ve Velimeşe Belediyesi’nden getirdiği çalışma arkadaşlarından bazılarının o gün izinli veya istirahatlı olduğu söyleniyor. Çok büyük umutlarla başka bölgeden transfer edilen Başkan Yardımcısı ile asıl işinden başka her şeyi yapan bir Şube Müdürü’nün, senenin yarısını çalışmadan belediye dışında bulunduğu konuşuluyor. Belediyeye ait araçların; kimler tarafından, ne zaman, ne amaçla, ne kadar süreyle, kaç km, ne kadar yakıt ile kullanıldığına dair kayıt bilgilerinin tutulmadığı bildiriliyor.” diye konuştu.

Halıyı 2 defa değiştirmek, halka hizmet değildir

Çalım “AK Part Grubumuz halkımızın yararına her uygulamada belediye yönetimine destek oluyor. Kamu yararına olacak kararların çoğunluğu bizim desteğimizle, oy birliği veya oy çokluğu ile alındı. Belediye Meclis Salonu’nun halısını 2 defa değiştirerek halka hizmet ettiklerini sanıyorlar. İhtisas Komisyonları’nın kurulması, çalıştırılması ve raporlarının Meclis’e sunulmasında beceriksizlik sergiliyorlar.” dedi.

2013’te göz yum, bugün çevreci ol!

Açıklamalarına devam eden Çalım “Yeşiltepe Mahallesi ve Sağlık Mahallesi’nin Kanalizasyon Devreleri İhalesi yapılıp işe başlandı, ama vatandaş ‘Bunlar ne yapıyor?’ diye birbirine soruyor. Yağmur Suyu ve İçme Suyu Devreleri ne zaman yapılacak? Hepsi birden koordineli olarak neden yapılmıyor? Bununla birlikte Yeşiltepe Mahallesi’nde yıllardan beri süre gelen 18 uygulaması, imar ve bin 143 tapu sorununun çözümünden bahsedilmiyor. Ergene Belediyesi tarafından yapılacak olan 1/1000 ölçekli imar planları nerede kaldı? Köyden mahalleye dönen yerlerde prototip proje üretim desteği neden yapılmıyor? 2013 yılında Velimeşe Kirazdere Mevkii’ne 230 kamyondan fazla sanayi atığının gömülmesine göz yumanlar, bu gün çevre duyarlılığından bahsetme pişkinliğini gösteriyor.” diye konuştu.

Caminin suyunu kes, Cemevi vaat et

Çalım “Sağlık Mahallesi Merkez Camii’nin suyu TESKİ ve Ergene Belediyesi işbirliği ile kesilerek vatandaşların ibadet özgürlüğü engellenmiştir. Bu uygulama, CHP Belediyesi’nin zihniyetinin açık ve net bir göstergesidir. Mevcut ibadethanelere hizmet vermekten aciz olanlar ‘Cemevi yapacağız’ vaadi ile vatandaşın temiz duyguları ile oynuyor. Bununla birlikte seçimlerde söz verilen parklar, yeşil alanlar, çevre düzenlemeleri, çay bahçeleri, piknik alanları, gezinti yürüyüş ve bisiklet yolları ile henüz tanışamadık. Ergene Belediyesi; insanları rahatlatan, mutlu eden, sosyal yaşam kalitesi ve insani gelişmişliği arttıran projelerden hangisini gerçekleştirdi?” dedi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in 2014 Seçim Bildirgesi’nde vaat ettiği 22 projeyi birbiri ardına sıralayan Başkan Çalım, Ergene halkına yazılı olarak verilmiş bu sözlerin takipçisi olduklarını da bir kez daha hatırlattı. Çalım “Ergeneli hemşerilerimiz, CHP’ye ve onun belediye başkanına notunu verecektir.” diyerek açıklamasına son verdi. 
Editör : Tuğberk Erdem
2312 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu