Çevremizi Korumaya Siz De Destek Olun
reklam
01 Temmuz 2016
Çevremizi Korumaya Siz De Destek Olun

Çevremizi Korumaya Siz De Destek Olun

Çorlu Belediyesi’nin bitkisel atık yağların doğaya verdiği zararları önlemek amacıyla başlattığı kampanya devam ediyor. Kampanya kapsamında okullarda yürütülen çalışmalarda tanıtım filmleri ve broşürlü tanıtımlar ile kampanyaya dikkat çekildi.

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından planlanarak başlatılan “Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası” ve “Temiz Çevre, Engelsiz Hayat Projesi” için çalışmalarını sürdüren ekipler, öğrencilerle buluşarak kampanyanın tanıtımlarını sürdürüyor.

Çorlu Belediyesi ile Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV) tarafından yetkilendirilen bir biodizel firması arasında gerçekleştirilen atık yağ toplama kampanyası için yapılan protokol, 3 yılını doldurdu. Son olarak Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından Çevre Ödülü’ne layık görülen kampanyaya daha fazla katılım sağlamak amacı ile okulları ziyaret eden Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlileri, öğrencilere atık yağlar ve zararları hakkında bilgiler aktardı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden sorumlu Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci ise “Biriktirilen evsel atık yağlar 5 litre ve üzerinde olduğunda, anlaşmalı olduğumuz biodizel firması tarafından vatandaşların evlerinden alınıyor. 5 litreden az olan atık yağlar ise atık yağ toplama merkezlerinde toplanıyor. Toplanan evsel atık yağların geri dönüşümü de çevreye zarar verilmeden yine aynı firma tarafından sağlanıyor. Ekiplerimiz, evsel atık yağların çevreye verdiği zararlar hakkında halkı bilinçlendirmek amacıyla hazırlanan broşürlerin dağıtımına da başladılar. Evlerden bitkisel atık yağ toplama konusunda başlattığımız kampanya ile temiz çevre ve engelsiz hayat hedefi ile engellilerimize de destek oluyoruz. Bitkisel atık yağlarınızı pet şişe ve kaplarda biriktirerek; atık yağ toplama merkezleri olan okul, cami, belediye ve muhtarlıklarda bulunan atık yağ bidonlarına bırakarak, çevre kirliliğini önlediğiniz gibi, engelli vatandaşlarımızın pek çok ihtiyacına sizler de destek olabilirsiniz.” dedi.

Evsel atık yağlarını toplayarak teslim etmek isteyen vatandaşlar, konu hakkında daha ayrıntılı bilgiye, Çorlu Belediyesi’nin 444 99 59 numaralı çağrı merkezini ya da yetkilendirilen biodizel firmasının 444 99 24 numaralı Alo Atık hattını arayarak ulaşabilirler.

Editör : Tuğberk Erdem
1932 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu