Termik Santral Yürüyüşü'ne Destek
reklam
01 Temmuz 2016
Termik Santral Yürüyüşü'ne Destek

Termik Santral Yürüyüşü'ne Destek

“Ergene’nin Yalanına, Trakya’nın Talanına Son” sloganıyla Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’nde düzenlenen ve Trakya’da kurulması planlanan termik santrallere karşı gerçekleştirilen yürüyüşe Ergene Belediye Başkanlığı’ndan da tam destek geldi.

Termik santral mücadelesi, Trakya genelinde devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Ergene İlçesi’nin Ulaş Mahallesi’nde kurulması planlanan termik santrale hep birlikte hayır demek adına Ergene Belediye Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen mitinge, yaklaşık 3 bin kişi katılmıştı. Termik santral mücadelesi, bu sefer Lüleburgaz’da devam etti.

“Ergene’nin Yalanına, Trakya’nın Talanına Son” sloganıyla Lüleburgaz’da düzenlenen yürüyüşe; Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Menderes Yıldız, Özel Kalem Müdürü Doğan Durmaz, Belediye Meclis Üyesi Yüksel Baydarlı, Ergene Kent Konseyi, Ergene Muhtarlar Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi Ergene İlçe Örgütü ve çok sayıda vatandaş da destek verdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Menderes Yıldız “Ulaş Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan termik santrale karşı miting ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. 3 bini aşkın vatandaşımızın katıldığı mitinge ve bilgilendirme toplantısına çevre ilçelerden de büyük destek almıştık. Bizler de Lüleburgaz ilçesinde düzenlenen termik santrale hayır mitinge hep birlikte destek verdik. Mücadelemize her yerde ve her zaman devam edeceğiz.” dedi. Yağmura rağmen vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen termik santral yürüyüşü, olaysız bir şekilde sona erdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1970 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu