Yerel İdarelerde Çevre Yönetimi Toplantısı Yapıldı
reklam
01 Temmuz 2016
Yerel İdarelerde Çevre Yönetimi Toplantısı Yapıldı

Yerel İdarelerde Çevre Yönetimi Toplantısı Yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Ergene Belediyesi tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen Yerel İdarelerde Çevre Yönetimi Toplantısı, Ergene Belediyesi Ulaş Hizmet Binası’nda yapıldı. Toplantı sonrasında katılımcılara, çam fidanı hediye edildi.

Ergene Belediyesi Ulaş Hizmet Binası Düğün Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Ergene Belediye Başkan Vekili Yüksel Baydarlı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Ergene Belediye Başkan Yardımcıları Menderes Yıldız ve Ayça Çevikelli, Çevre Koruma ve Daire Başkanı Pınar Gülmez Ağırbaş, Ergene Belediyesi Meclis Üyeleri, daire başkanları, şube müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çevremizi korumak adına savaş veriyoruz

Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye davet edilen Ergene Belediyesi Özel Kalem Müdür Vekili Doğan Durmaz “Tekirdağ’ın ilçeleri olarak benzer ve ortak çevre sorunlarımız olduğu gibi, ilçelerimize de özel çevre sorunlarımız var. Ergene Nehri’nin kirliliği, çoğu ilçemizin ortak problemi. Ama biz Ergene olarak; taş ocaklarının kirliliğini, denizlerimizin kirliliğini ve sahillerimizin kirliliğini, o sorunu yaşayan vatandaşlar kadar bilemeyiz. Ama hepimiz bulunduğumuz cephelerde çevremizi korumak adına savaş veriyoruz.” dedi.

Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz

Çevre Yönetimi Toplantısı’nda termik santral konusuna da değinen Durmaz “Hükümetin 10’uncu Kalkınma Planı’nda yer alan ‘Yerli Kaynaklara Dayalı Enerji Üretim’ programında Modern Karton Fabrikası’nın Ergene sınırları içinde kurmak istediği kömürle çalışan termik santralin yer almasından dolayı son derece üzüntü duymaktayız. Bir taraftan nehrimizi ve suyumuzu temizlemek için milyonlarca lira harcanırken, havamızı kirletecek bu projelere destek verilmesi son derece yanlıştır. Ergene Belediyesi ve Ergene halkı olarak termik santralleri yaptırmamak için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Bedelini, çevremiz ve sağlığımızla ödedik

“Temiz Çevre ve Engelsiz Hayat” sloganıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, çevre sorunlarının vatandaşlar tarafından önemsenmemesine dikkat çekti. Prof. Dr. Tamer Dodurka “Genellikle ‘Türkiye’deki en önemli sorun ne diye?’ sorduğumuzda, vatandaşlar arasından ‘Çevre Kirliliği’ konusunu ifade eden çok az insanımız vardır. Ancak Ergene Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Çevre Koruma Eylemi’ne katılımcı yoğunluğu oldukça fazlayken, vatandaşın tehlikenin farkında olduğunu gözlemledik. 1970’li yıllarda Tekirdağ İli vergi ödemelerinde 7’nci sıradaydı ve hala da 7’nci sırada. Eskiden tarımsal üretim üzerinden vergi ödemesi gerçekleştirilirken, şimdilerde sanayi üretimiyle vergi ödemesi gerçekleştirilmektedir. Sanayi üretiminin yaygınlaşmasıyla birlikte, para ve istihdam alanları yaygınlaştı. Yalnız bu yaygınlaşmaya karşılık; çevremiz, sağlığımız, deremiz ve suyumuz kirletildi.” dedi.

Çam fidanı hediye edildi

Konuşmaların ardından katılımcılara bilgilendirme broşürlerinin yanı sıra çam fidanı hediye edildi. Belediye bünyesinde bu tür çevre bilgilendirme toplantılarının gerçekleştirilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, organizasyona emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.
Editör : Tuğberk Erdem
1924 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu