Gaziye Tuvalet Temizleme Cezası
reklam
13 Temmuz 2016
Gaziye Tuvalet Temizleme Cezası

Gaziye Tuvalet Temizleme Cezası

Ortak bir basın açıklaması yapan Saray Muharip Gaziler Derneği, Vatan Partisi Saray İlçe Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Saray Şubesi, Güneydoğu Gazisi Abdurrahman Doğan’a verilen tuvalet temizleme cezasını protesto etti.

1994 yılında Hakkâri’nin Çukurca İlçesi Üzümlü Karakolu’nda yaşanan çatışmada mayına basarak sol bacağını diz altından kaybeden ve Saray İlçesi Karayolları Bakım Şantiyesi’nde kantar görevlisi olarak çalışan Güneydoğu Gazisi Abdurrahman Doğan’a “İşe geç geldi!” gerekçesiyle verilen tuvalet temizleme cezası, tepkilere neden oluyor. Saray Muharip Gaziler Derneği, Vatan Partisi Saray İlçe Başkanlığı ve ADD Saray Şubesi, yapılan uygulamayı protesto etmek adına ortak bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan ve sözlerine “Gazisine, şehidine saygı duyacağı yerde, tuvalet temizletmeyi bir hünermiş gibi sayan kendini bilmez şarlatanlar!” diyerek başlayan Saray Muharip Gaziler Derneği Başkanı Apturrahim Yorulmaz, olayın sorumlularının cezalandırılmasını istedi. Arkadaşlarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirten Yorulmaz “Biz gaziler, bu ülke için tuvalet temizlemek değil, vatanı kan ile temizledik. Ama kendini bilmeyen zavallılar, bu vatan için cephede uzvunu kaybetmiş gazisine tuvalet temizletmeyi uygun görmüştür. Bu insanları, Türkiye Cumhuriyeti, Türk halkı ve gaziler adına kınıyor, gereğinin yapılmasını talep ediyoruz bu olayın takipçisi olacağız.” dedi.

Yerel Basın ve sosyal medyadan olayın öğrenilmesi sonrası Karayolları 1’inci Bölgeye bağlı bakım şantiyesinde soruşturma açıldığı öğrenildi.

Editör : Tuğberk Erdem
1885 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu