Yılda, Bir Milyon Trafik Kazası!
reklam
13 Temmuz 2016
Yılda, Bir Milyon Trafik Kazası!

Yılda, Bir Milyon Trafik Kazası!

Her yıl ülke genelinde kutlanan Trafik Haftası, Çorlu’da da etkinliklerle kutlandı. Trafik kuralarına uymanın hayat kurtardığını belirten Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, her yıl ülke genelinde bir milyona yakın trafik kazasının yaşandığını söyledi.

Çorlu Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri işbirliği ile gerçekleştirilen Karayolu Trafik Haftası kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Kutlama programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri’nde görevli personellerin günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

Çorlu’da, 75 bin 187 kayıtlı araç var

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen ve Çorlu’da meydana gelen kazalar hakkında bilgilendirmede bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği’nde görevli Komiser Yardımcısı Barış Kara “İlçemizde 2016 Mayıs ayı itibariyle 75 bin 187 kayıtlı araç mevcut olup, komşu il ve ilçelerden günü birlik gelen ortalama 15 bin araçla birlikte yaklaşık olarak 90 bin araç ilçemiz trafiğinde bulunmaktadır. 2016 yılı içerisinde 141 yaralamalı ve 250 maddi hasarlı olmak üzere toplam 391 trafik kazası meydana gelmiştir. Trafik kazalarında insan, araç, yol ve çevresinin faktörel etkileri çeşitli oranlarda olmakla birlikte kazalara neden olan kusurlar içerisinde sürücü hatası yüzde 89 düzeyindedir. Trafik kazalarının önlenmesinde etkin uygulamalardan birisi de denetimdir. Denetim, bir anlamda eğitimin son aşamasıdır. Sıkı bir denetim sayesinde sürücü, kurallara uymayı bir kere daha öğrenir. İlçemizde 27 trafik polisimiz denetleme görevi yürütmektedir. Denetleme personelimiz suç ihlal olasılığı yüksek olan yerlerde periyodik olarak uygulamalar yapmaktadır. Tüm halkımızın trafik kurallarına daha çok uyacağı günlere süratle ulaşmak arzusuyla saygılar sunarım.” dedi.

Bu amaca, hep birlikte ulaşalım!

Trafik sorunun toplumsal bir sorun olduğunu ve toplumun her kesimini ilgilendirdiğini ifade eden İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri Amiri Jandarma Kıdemli Başçavuş İsmail Topçu, meydana gelen trafik kazalarında sürücülerin öne çıkan kusurlarının başında alkollü araç kullanmak, geçme kurallarına riayet etmemek ve hız kurallarına uymamak geldiğini söyledi. Topçu “2015 yılında Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri sorumluluk sahasında 1 ölümlü, 81 yaralamalı ve 59 maddi hasarlı kaza meydana geldi. Trafik kurallarını arkadaşlarınıza ve aile bireylerinize söylemeyi ve kurallara uymaları konusunda onları uyarmayı ihmal etmeyiniz. 2016 yılının kazaların en aza indiği bir yıl olması için trafik denetleme ve düzenleme çalışmalarımız artarak devam edecektir.” diye konuştu.

4 ayda, 2 milyon 306 bin liralık ceza

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının ardından kürsüye Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç geldi. Çorlu’da meydana gelen kazalar ve uygulanan yaptırımlar hakkında bilgiler aktaran Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç “2015 yılında Çorlu’da, toplamda bin 380 kaza meydana gelmiştir. Bu kazalarda 2 kişi hayatını kaybetmiş olup, 629 vatandaşımız da yaralanmıştır. Ayrıca uygulama noktalarında yıl içinde 35 bin 934 araç kontrol edilmiş olup, 15 bin 971 araca cezai işlem uygulanmıştır. Bu cezalarda uygulanan toplam miktar 4 Milyon 461 bin 66 kuruş olarak hesaplanmıştır. Bunun yanı sıra 462 sürücünün ehliyetine el konulup, bin 197 araç da trafikten men edilmiştir. 2016 yılı 4 aylık bölümde de 391 kaza meydana gelmiş olup 204 vatandaşımız yaralanmıştır. Bu 4 aylık süre içerisinde de 20 bin 108 araç uygulama noktalarında kontrol edilmiş olup, 8 bin 764 araca 2 milyon 306 bin 611 kuruş cezai işlem uygulanmıştır. Bu yıl içinde 476 sürücünün belgesine el konulup 193 araç da trafikten men edilmiştir.” dedi.

Yılın en iyilerine hediyeleri verildi

Programda Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, yılın şoförü seçilen Nadir Samancı’ya hediyesini verdi. Ayrıca şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere; Çorlu Belediyesi Başkanı Ünal Baysan, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe ve İlçe Jandarma Komutanı Serkan Gürzsoy tarafından hediyeleri takdim edildi. Daha sonra Kaymakam Kılıç, alkollü hissi veren gözlüğü deneyerek boş kaleye topu atmaya çalıştı.

Editör : Tuğberk Erdem
2018 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu