Ergene Eğitimi Artık Daha Kaliteli
reklam
13 Temmuz 2016
Ergene Eğitimi Artık Daha Kaliteli

Ergene Eğitimi Artık Daha Kaliteli

TRAKYAKA tarafından desteklenen, Ergene Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Ergene HEM ve Velimeşe Çok Programlı Anadolu Lisesi ortaklığında hazırlanan “Okullar Donanıyor, Okul Terki Azalıyor” projesinin kapanışı Ergene’de yapıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından desteklenen, Ergene Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Ergene Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve Velimeşe Çok Programlı Anadolu Lisesi ortaklığında hazırlanan “Okullar Donanıyor, Okul Terki Azalıyor” projesinin kapanışı Ergene’de yapıldı. Velimeşe Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde yapılan kapanış törenine Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, davetliler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Eğitimin tamamlayıcı unsurları var

Projenin koordinatörü ve uygulama sorumlusu olan Veteriner Hekim İlke Kızıltoprak toplantının hemen başında projeyi tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Kızıltoprak’ın sunumundan sonra bir konuşma yapan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Ajansın destek programlarına başladığı günden bu yana Trakya eğitimine 5 milyon liranın üzerinde bir destek verdiğini söyledi. Şahin “Okullarımızda sadece fen ve sosyal bilimlerin öğretilmesi ile eğitim tamamlanmış olmuyor. Eğitimin tamamlayıcı unsuru olan hususları da dikkate almak lazım… Spor, kültürel faaliyetler, rehberlik hizmetleri eğitimin tamamlayıcılarıdırlar. Proje kapsamında destek verdiğimiz müzik sınıfından yeni müzik dehalarının çıkması ve spor sahasından sadece öğrencilerimizin değil çevredeki çocukların da faydalanması en büyük dileğimizdir. Bu projenin her aşamasında değerli katkıları olan başta İlke Hanım olmak üzere tüm öğretmen arkadaşlarımızı kutluyorum.” dedi.

Temel amaç, eğitim kalitesini artırmak

Açılış programının son konuşmasını yapan Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak da hazırlayacakları projeler ile Ajansın kapısını aşındırmaya devam edeceklerini söyledi. Temel amaçlarının eğitim hizmetlerinin kalitesinin artması olduğuna vurgu yapan Kızıltoprak bir diğer amaçlarının da okulun öğrenciler gözünde sportif, kültürel faaliyetler ile eğlenceli vakit geçirilen bir yer olmasını sağlamak olduğunu belirtti. Daha sonra proje kapsamında yapılan müzik sınıfı, spor sahası ve proje ofislerinin açılışı yapıldı. Öğrencilerin hazırladığı bir spor gösterisi ve okul korosunun konserinin ardından açılış töreni kokteyl ile sona erdi.

Proje kapsamında neler yapıldı?

Proje, Tekirdağ’ın Ergene İlçesi’nde bulunan Velimeşe Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne kayıtlı ortaöğretim öğrencilerinin okula düzenli gelmelerini sağlayarak eğitimli, kültürlü ve donanımlı insan gücünü yükseltmek; öğrencilerin okulda geçirdikleri zamanı daha verimli ve eğlenceli hale getirerek okul terklerini önlemek amacıyla yapıldı. 2014 Yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan proje ile öğrencilerin daha eğlenceli ve verimli zaman geçirecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri bir müzik odası ile açık alan spor parkı oluşturuldu ve okulun dış güvenliğini sağlayacak kamera sistemi kuruldu. Ayrıca projenin ortağı olan Ergene Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, durumu iyi olmayan ve bu sebeple okulunu terk eden öğrencilere nakdi yardım yaptı ve veli ziyaretleri yapılabilmesi için okula araç kiraladı.

Yüzde 92’sini Trakyaka karşıladı

Yaklaşık bütçesi 102 bin TL olan “Okullar Donanıyor, Okul Terki Azalıyor” projesinin 94 bin TL’si TRAKYAKA tarafından karşılandı.

Editör : Tuğberk Erdem
2005 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu