Saray Belediyesi, “Taciz” Iddialarını Yalanladı!
reklam
13 Temmuz 2016
Saray Belediyesi, “Taciz” Iddialarını Yalanladı!

Saray Belediyesi, “Taciz” Iddialarını Yalanladı!

Saray Belediye Başkanlığı, ilçede yayın yapan yerel bir gazetede yer alan “Sözlü Taciz” iddialarını yanıtlamak amacıyla yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Açıklamada, bahse konu olan haberin, karalama kampanyalarının bir devamı olduğu belirtildi

Saray Belediye Başkanlığı tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında “İlçemizde yayımlanan Saray Gözlem isimli yerel gazetedeki karalama kampanyaları, vahim bir noktaya gelmiştir. Saray Belediyesi’nin kurumsal kimliğine karşı gerek kişileri tek tek hedef alarak, hakaret ederek, iftira atarak ve adeta bir linç girişimi oluşturarak; gerekse Saray halkının iradesini temsil eden kurumumuza doğrudan saldırmayı alışkanlık haline getiren bu yayının, basın meslek ilkelerinden de öte, insan vicdanı ve aklıyla hiçbir alakası kalmadığını kaygıyla izliyoruz. Son yapılan karalama kampanyası ile belediyemizi hedef alan ‘çete’ sözcüğünün hukuki olarak ne anlama geldiğinin, ülkemizin yargı kurumlarında açıklanması kaçınılmazdır. Saray halkının iradesini temsil eden Saray Belediyesi’nin adının insan ahlakına sığmayan vahim olaylara benzetilmeye çalışılması, bu yayının geldiği çirkin noktayı gözler önüne sermektedir.” ifadelerine yer verildi.

Halkımız, itibar etmesin!

Açıklamanın devamında “Basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına sonuna kadar sahip çıkan bir kurum olarak, bugüne dek bahsi geçen yayın da dâhil olmak üzere kurumumuz hakkında çıkan hiçbir hatalı ve hatta hedef gösterici yazı hakkında büyük yaptırımlar getirecek girişimlerde bulunmadığımız bilinmektedir. Elimizden geldiğince hoşgörülü davranmak için çaba harcadığımız tüm kamuoyunun takdiridir. Ancak gelinen noktada, halkımızı temsil eden belediyemizin ve kamu hizmeti veren çalışanlarımızın zan altında bırakılmasının, küçük düşürülmeye çalışılmasının ve açıkça hakaret edilmesinin basın ve fikir özgürlüğü ile hiçbir alakası yoktur. Böyle bir yayın organının yaptığı bu iş, gazetecilik mesleği ile açıklanabilecek bir durum değildir. Daha önce de defalarca iftira, karalama ve hakaret unsuru içeren asılsız yazılar yayımlamış olan bu yayınla ilgili her türlü idari ve adli girişimi başlattığımızı ifade eder, bir manipülasyon merkezi haline gelmiş olan bu gazetenin bu tip haberlerinin ciddiye alınacak bir yanı olmadığının ve halkımızın itibar etmemesi gerektiğinin altını çizeriz.” denildi.

Haber, ilçede şaşkınlık yarattı

Yayın hayatına Saray’da devam eden Trakya Gözlem Gazetesi’nde yayınlanan “Saray Belediyesi’nde tacize uğrayan Ö. T. adlı bayan, hukuk mücadelesini başlattı bile. İddialara göre, Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi olan D.P., yaklaşık 25 yıldır Belediye’de memur olarak çalışan Ö. T.’ye tacizde bulundu. Başkan Yardımcısı D.P., Ö. T.’nin çalışma odasına giderek sözlü tacizde bulunduğu, “Beni, evine kahve içmeye çağırmıyorsun. Bir telefon et, ben gelirim. Birlikte oturur, bir şeyler yaparız.” gibi münasebetsiz teklifte bulunmuş. Saray Belediyesi’nde, Başkan Danışmanı olduğu söylenen S.K.’nın da daha önce stajyer öğrencilere yönelik taciz iddiaları gündeme gelmiş ve konu CHP Milletvekillerine kadar iletilmesine rağmen, konu hakkında herhangi bir inceleme dahi yapılmadan konu kapatılmıştı. Bu olay, ilçede bomba etkisi yaratırken, Belediye yöneticilerinin hiçbir şey olmamış gibi davranmaları dikkat çekmişti. Bu olayla ilgili hiç bir işlem başlatmayan Belediye yetkililerinin, Başkan’dan güç alarak, yeni taciz olaylarına sebebiyet verdikleri bildiriliyor. Oysa yaşanan olayların mağdurlarının, halen bozuk bir psikolojiyle yaşamlarını sürdürmeye çalıştıkları ifade ediliyor.” şeklindeki haber sonrasında ilçede büyük bir şaşkınlık yaşanmış, ortaya atılan iddiaların doğru olup olmadığı merak konusu olmuştu.

Konunun bir an önce netlik kazanmasını bekleyen kamuoyu, yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor.

Editör : Tuğberk Erdem
1974 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu