Hayrabolu Belediyesi'nden Devrim
reklam
13 Temmuz 2016
Hayrabolu Belediyesi'nden Devrim

Hayrabolu Belediyesi'nden Devrim

Hayrabolu Belediyesi, eşine az rastlanan devrim niteliğinde bir karara imza attı. Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu’nun teklifiyle, yol harcamalarına katılım payları kaldırıldı. Karar gereğince, vatandaşlardan yol harcamaları katılım payı alınmayacak.

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu’nun teklifi ile Hayrabolu Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda, vatandaşlardan yol harcamaları katılım payı alınmayacak. Türkiye’de birkaç örneği bulunan karar, Trakya’da ise tek olma özelliği taşıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ve her zaman halktan yana tavır koyduklarını belirten Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu “Halkımızın bütçesini düşünerek ve belediye bütçemizden fedakârlık yaparak, vatandaşlarımızın ödediği yol katılım paylarını kaldırdık. Katılım payları, uzun zamandan beri belediyeler ve halk arasında temel bir sorun oluşturuyordu. Hayrabolu Belediye Başkanlığı olarak, her konuda yaptığımız gibi sosyal belediyecilik anlayışından hareketle halkımızdan yana bir tavır sergiledik. Söz konusu sorunu, Hayrabolu Belediye Meclisimiz ile aldığımız karar doğrultusunda çözdük. Hayrabolu Belediyesi’ndeki Başkanlığımızın dönem sonuna kadar (2014-2015-2016-2017 ve 2018) vatandaşlarımızdan yol harcamaları katılım payı alınmayacaktır. Halkımız ve ilçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Öte yandan, halkın beklentisi doğrultusunda öncü niteliğinde bir adım atarak gelir kalemlerinden birinden feragat ederek yol katılım payını kaldırma kararı alan Hayrabolu Belediyesi’nin bu davranışının, diğer 10 ilçe belediyesi için örnek teşkil edip etmeyeceği merak konusu oldu.

Editör : Tuğberk Erdem
2109 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu