Özel Vatan Hastanesi Hedef Büyüttü
reklam
14 Temmuz 2016
Özel Vatan Hastanesi Hedef Büyüttü

Özel Vatan Hastanesi Hedef Büyüttü

Çorlu Özel Vatan Hastanesi, ilçe genelinde faaliyet gösteren gazetecileri iftarda ağırladı. Divan Otel’de düzenlenen organizasyonda konuşan Çorlu Özel Vatan Hastanesi Genel Müdürü Soner Erkan, üniversite hastanesi olma yolunda ilerlediklerini söyledi

Çorlu Özel Vatan Hastanesi, ilçede görev yapan basın mensupları için iftar organizasyonu düzenledi. Divan Otel’de düzenlenen programa; Çorlu Özel Vatan Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Bayram Fırat Dayanıklı, Operatör Dr. Sedat Tomruk, Genel Müdür Soner Erkan, Halkla İlişkiler Sorumlusu Bengü Orman ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Öncülük etmeye devam edeceğiz

Sözlerine, gerçekleştirilen iftar programına katılan basın mensuplarına teşekkür ederek başlayan Özel Vatan Hastanesi Başhekimi Fırat Dayanıklı “Çorlu Vatan Hastanesi; sağlık alanında en önde koşmaya çalışan, hizmet kalitesini 35 yıldır aynı seviyede tutmaya çalışan, günümüz teknolojisini kendi bünyesine taşımış ve ‘Önce İnsan’ diyen bir sağlık kurumudur. Bununla birlikte, birçok ilklere imza atmaya gayret gösteren bir sağlık kurumu. Orta vadede de Trakya’daki sağlık sektöründe bazı yeniliklere öncülük etmeye devam edecek. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor ve Genel Müdürümüz size bu konuda açıklamalarda bulunacaktır. Tüm halkımızın, oldukça sıcak günlere denk gelen Ramazan ayını, ağız tadıyla geçirmesini diliyorum. Hayırlı bayramlara, hep birlikte ulaşmayı temenni ediyorum ve sözü Genel Müdürümüz Soner Bey’e bırakıyorum.” dedi.

Çok ciddi atılımlarda bulunduk

Dayanıklı’nın ardından konuşan Özel Çorlu Vatan Hastanesi Genel Müdürü Soner Erkan ise “Geniş bir aileyi bir araya getirmek son derece mutluluk verici. Bu nedenle katılan herkese teşekkür ediyorum. Vatan Hastanesi, 35 yıllık geçmişi ile ilkelerinden ödün vermeden mütevazı, butik yapısı içerisinde uzun yıllar Çorlu başta olmak üzere bölge halkına hizmet etti. 20 Ekim 2014 tarihinden itibaren yeni hizmet binamıza geçtik. Aradan geçen yaklaşık 1,5 yıllık süre zarfında, hem kendi adımıza hem de bölgemiz adına, gerçekten çok ciddi atılımlarda bulunduk. Bölgemizde, çeşitli sağlık kurumları var. Bizler, hem herkesin yaptığını yapmak hem de bölgemizin yoğun ihtiyacı olan ve birçok kurumun yapmakta cesaret edemediği ya da zorlandığı işleri de beraberinde gerçekleştirmek için uğraş veriyoruz. Özellikle söylemeye çalıştığımız husus, sağlık hizmeti sunumunda nitelikli işlemlerin yapıldığı kurumların bölgemizde olması, bizim için gerçekten çok önemli. Sağlık kurumlarının, sadece 1’inci basamak dediğimiz poliklinik hizmetlerini veren kurumlar olarak değil de daha ileri düzeyde işlemlerin yapıldığı, bölgede yaşayan insanların ihtiyaç duyduğu hizmetlerin karşılandığı kurumlar olmasının gerekliliğine inanıyoruz. Yoğun bakımlarıyla, cerrahi üniteleriyle ve ameliyathaneleriyle, bu işleri gerçekten insanın hak ettiği şekliyle sunan sağlık kuruluşlarının bölgemizde olmasının önemine inanıyoruz. Bu sebeple Vatan Hastanesi hep düzgün işler yapmaya gayret gösterdi ve yapmaya da devam edecektir inşallah.” diye konuştu.

Üniversite hastanesi olmak istiyoruz

Sözlerine, Özel Vatan Hastanesi’nin mevcut durumunu aktararak devam eden Erkan “Yeni binamıza taşındığımız günün üzerinden 1,5 yıl geçti. Bu süre zarfı içerisinde, 120 yatak kapasitesine ulaştık. Şu anda, 40 uzman hekimle hizmet vermeye devam ediyor. Günlük 650 poliklinik muayenesi ve ortalama 25 ameliyat yapan, yoğun bakım ünitelerinde 40 tane hastaya tedavi hizmeti sunan ve 300 çalışanı bulunan bir sağlık kuruluşu haline geldi. Gerçekten 1,5 yıl için hedeflediğimiz noktaya ulaşmış bulunuyoruz. Tabi ki hedefler, hedefler diyoruz ve yeni hedefler koyuyoruz kendimize. Şu anda hali hazırda 12 bin metrekarelik kapalı alana sahip bulunan binamız, yetersiz gelmeye başladı. 120 yatak kapasitemiz, bölge halkına artık yetmemeye başladı. Bu nedenle sağlık alanında, kendimizi biraz daha geliştirmeye ihtiyaç duyuyoruz. İlk hedefimiz, yatak kapasitemizi 200’e çıkarmak. Bununla birlikte bölgemizin yoğun olarak ihtiyaç duyduğu onkoloji gibi, kardiyovasküler cerrahi gibi, palyatif tedaviler gibi spesifik işlerin de sunulduğu bir sağlık kurumu haline gelmeyi hedefliyoruz. Sadece sağlık hizmeti sunmakla yetinmeyip, aynı zamanda bu işin eğitimle birleştirilerek daha üst düzey dediğimiz 3’üncü basamakta sunulan bir sağlık kurumu haline gelmek hedefindeyiz. Yani işin özünde, üniversite hastanesi olmak hayalini taşıyoruz. Bu konuda da yoğun girişimlerimiz devam ediyor. İnşallah yakın bir tarihte, konuyla ilgili detayları sizlerle paylaşıyor olacağız.” dedi.

Hedeflerden biri de zincir oluşturmak

Erkan “Sağlık hizmeti sunumunun temel unsurlarından bir tanesi de aynı zamanda otelcilik hizmeti verebilmek ve işletme yönetimi yapabilmektir. Bunları, hakkıyla yapmak gerekiyor. Bir işletme olarak kurumsallaşma adına ciddi girişimlerde bulunmamız gerekiyor. Vatan Hastanesi olarak bizler de profesyonel bir yaklaşımla, kurumsallaşma hedeflerini koyarak, bu bütünlüğü Trakya’daki sağlık kuruluşlarına yayarak, bir sağlık zinciri olma hayalini de yaşıyoruz. Yani özetleyecek olursak; Vatan Hastanesi’nin Çorlu hizmet binasını merkez bina ve multidisiplinel bir yapıyla yönetilen bir kurum olarak konumlandırıp, Trakya’daki diğer lokasyonlarda da aynı özelliklerde hizmet binaları konumlandırarak bu işi büyütmek hedefindeyiz. Biz, iliklerimize kadar Trakyalı’yız. Her attığımız adım, Trakya ve bölge insanı için. İnanıyoruz ki Trakya halkının tamamı, bu hizmetlerin tamamına sunumuna ciddi ihtiyaç duyuyor. Bu geri bildirimleri de halkımızdan alıyoruz. Bu nedenle kendimize yeni yeni hedefler koyuyoruz. Büyüme stratejilerimizi, buna göre belirliyoruz. İnşallah yakın bir tarihte de bu büyüme stratejimizi devam ettireceğiz. Bu hususta, sizlerin desteği çok önemli! Kendimizi en doğru şekilde ifade ederken, sizlerin de aracılığıyla sesimizi net bir şekilde duyurmak istiyoruz. O nedenle, sizlerle olan birlikteliklere çok büyük önem veriyoruz. Bu birliktelikleri daha sık yapma niyetindeyiz. İnşallah koyduğumuz hedeflere sizlerin ve halkımızın desteğiyle bir an önce ulaşırız.” diyerek sözlerine son verdi.  
Editör : Tuğberk Erdem
2542 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu